Ha már lesz örökbefogadott gyerekünk mennyi esély lesz következő babára? Zárt örökbefogadással is meg lehet kapni a kistestvérét?
Én azt hallottam egy öf anyukától, hogy a nehéz eset az első baba. A másodiknál csak annyit mondtak nekik, hogy legyen az első 2 éves, és jöhet a következő.
Vele már nem volt cécó, hamar "kerítettek" nekik testvért.
De hogy ez mennyire hiteles, nem tudom. A kórházban voltam a vese medence gyulladásos kisfiammal, ott találkoztam velük. A nagylány valóban alig múlt 2 éves, épp a pici volt akkor azt hiszem 2 hetes.
Én érintettektől annyit hallottam, hogy érdemes elindítani párhuzamosan a nyílt és a zárt örökbefogadást - nemet mindig lehet mondani, sőt, azt mondták, hogy általában elsőre vissza is szokták utasítani a "felajánlott" babát, de ez nem hátráltatja a folyamatot, nem kerülnek hátrébb a listában.
A tesókérdést meg már megválaszolták a többiek.
Szia!
Nekünk elvan indítva a nyílt a zárt és az országos örökbefogadás.Mikor kérdeztük azt mondták alapítványnál ,hogy az első babára kb:2-3 évet kell várni és ha megkaptuk a baba 6 hónapos koráig adjuk be a következő kérelmet és mikor a kicsi 2-3 éves lesz megkapjuk a következőt.A tegyeszben pedig 2 év kell a két gyerek közt ,de úgy tudom a második hamarabb megvan mint az első.
Sok sikert
Nálunk ez úgy volt, h én voltam három éves,akkor fogadtak örökbe, anyu 7 évet várt rám.Mikor elintéződtek a papírok, hívták anyut, h van egy újszülött kislány, a húgom, szeretné-e.
Más kérdés, h a húgom nem került hozzánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!