Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan erhetem el, hogy egy...

Hogyan erhetem el, hogy egy befogadott lannyal joba legyek?

Figyelt kérdés
Szoval, befogadtunk egy 15 eves kislanyt. Nagyon kis aranyos, felenk. Tegnap koltozott hozzank, anyaval joba van, ismerik mar egymast. Anya megkert, hogy foglalkozzak vele, hogy erezze ugy mintha lenne egy testvére. Eddig rendbe van a dolog. En is orulok neki, regota szerettem volna egy lany kistesot. De en mar huszeves vagyok. Dolgozok, suliba jarok, es baratom van. Kb semmennyi szabadidom nincsen, kiveve vasarnap. 15 eves kislanyt, bulizni vagy koktelozni nem fogok elvinni. Mit tudnek kitalalni? Gondoltam elviszem,egy ilyen csajos programra. Spaba vagy, ebedelni. Ti minek orultetek volna 15 evesen? Vagy mit szeretettek volna csinalni a noveretekkel? Az anyagi dolgok nem kerdes igazabol. Szoval halmozzatok el otletekkel.
2018. szept. 5. 12:18
1 2 3 4
 21/38 Mansour ***** válasza:
86%

Én 15 évesen (bár fiúként), ha ilyen helyzetbe kerülök, annak örültem volna, hogy van egy saját szobám, ahová elbújhatok olvasni, tévézni. És annak, ha minél ritkábban kell onnan kijönni. Hogy egy fogadott testvértől minek örültem volna? Elsősorban annak, ha nem támad le, és nem akar belemászni az életembe, legfeljebb nagyon visszafogottan érdeklődik. Esetleg hoz nekem valami finomságot, de ne kelljen már elmenni vele bárhová... és főleg: ne kényszerítsen kínos, "most muszáj beszélgetni" helyzetekbe.

Véletlenül sem akarlak megbántani, mert nagyon szép dolog, amit anyukáddal csináltok, tényleg! De tudom, milyen voltam 15 évesen, és hát, a leírásodból alkotott kép alapján én nagyon kényelmetlenül éreztem volna magam veled. Más jellem, korkülönbség, kényszerhelyzet... ez már horror lett volna számomra. Ezért, bár nem tudom biztosan, hogy a kislány is olyan-e mint én voltam, azt tudom tanácsolni, hogy nagyon visszafogottan közeledj hozzá, ne kényszerítsd semmire (én már azt is kényszerítésnek éreztem volna, hogy "jó lenne ha elmennénk valahova"), hagy, hogy ő tegye meg inkább az első lépéseket feléd. Ehhez eleinte nagy türelemre lesz szükség a részedről, de szerintem így hamarabb alakulhat ki jó kapcsolat közöttetek.

2018. szept. 5. 14:05
 22/38 anonim ***** válasza:
87%
17 éves vagyok, mondom mit csinálnék szívesen. Mozi, otthoni filmezés, 0es kb ennyi. Én nem szeretek másokkal kimozdulni, nem szeretek szociális életét élni, de ezek feloldanak.
2018. szept. 5. 14:21
 23/38 anonim ***** válasza:
62%
17es kommentedet hamarabb is írhattad volna. Anyukád sokat volt erdélyben ő tudhatna ezt azt az ottani környezetéről. Pl ott városban vagy falun éltek? Vidéki lányt városba zárni se jó dolog. Ha ott nagyon szegényesen éltek nem nagyon wellnesezett shoppingolt stb lehet nem kellene erőltetni.Engem frusztrálna,hogy szegény legényként pénzelni akarnátok. Ha jó idő van egy tóparti hétvégét lángosozással javasolnék.
2018. szept. 5. 15:27
 24/38 anonim ***** válasza:
66%
Ami joly joker (lesz) tanulásban segìts neki. Közben egy közös frissitő uzsonna... ami még jo lehet Ő főzzön valamit. Te pedig segíts neki. Kapcsolatépítő de nem azt sugallja ,hogy megveszitek a szeretetét. Hanem ő is tesz valamit értetek.
2018. szept. 5. 15:33
 25/38 anonim ***** válasza:
68%
A brunch az jó ötlet,esetleg ott feldobhatsz valami program ötletet amikor már megtaláltátok a közös hangot.Menni fog ez,csak most mindenkinek idegen a helyzet.🙂
2018. szept. 5. 16:05
 26/38 A kérdező kommentje:
Szerintem mar kezd is feloldodni. Mar irt, hogy menjek erte a suliba,utana bejott velem a munkahelyemre, ebedeltunk egy etterembe. Mondta hogyha hetvegen ra erek, megmutathatnam neki a keruletet. Videken, egy tanyan lakott jo forman. Most az hogy penzeljuk. Anya a gyamja, es ezzel o is tisztaba van. Azzal is, hogy anyanak nem okoz gondot neki penzt adni vasarolni, vagy barmire. Anya mindent megszeretne neki adni. Persze, emelett szigoru is, tanulast illetoen, es a viselkedesre is.Koszonom szepen az otleteket mindenkinek.
2018. szept. 5. 16:21
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos tanácsot nem tudok adni, de a kalapomat megemelem előtted és a családod előtt! Minden tiszteletem a tiétek!
2018. szept. 5. 17:45
 28/38 anonim ***** válasza:
82%
Koktélozni is el lehet vinni, van 1000 féle koktél, ami alkoholmentes... ki kell kötni, hogy olyat szabad csak kérnie... néha én is iszom ilyet 36 éves fejjel, ha tudom, hogy aznap még dolgoznom kell...nincs ebben semmi gáz
2018. szept. 5. 18:19
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy furcsának tűnik, de az előttem hozzászólóknak szinte kivétel nélkül zöldet adtam. Ez fennáll akkor is, ha egyik-másik ötlet ellentétes egymással. Jók ezek az ötletek!

Magam részéről annyit mondok: mivel eddig tanyán nőtt fel és most Budapestre csöppent (a kérdező metróval való utazást említ), a kislány számára ez ég és föld az eddigi életével szemben. Épp ezért ne halmozzátok el programokkal (tanulnia is kell valamikor). Szerintem jó ötlet lenne az is, ha valahová mész (mentek a fiúddal) és megkérdezitek, nem akar-e csatlakozni (hetenként - kéthetenként kibírnátok az ő jelenlétét is). Hagyjátok, hogy megszokja a maga kis szobáját, ahová elvonul. Menjetek ki a Margit-szigetre. Számtalan látványosság van ott (zenélő szökőkút, romok, kilátó, mini állatkert lovaglással, etetéssel, rózsakert, kisvasút, uszoda...). Nem kell mindent egy nap megnézni. Van még a gyermekvasút, fogaskerekű, libegő, a János-hegyi kilátó. Persze, persze - ezeket te is jól ismered és jól tudod. Azt akarom csak kihozni, hogy az élmények ne zúduljanak a nyakába. Az sem lenne célszerű, ha minden programodra vinnéd őt magaddal )írod is), hiszen neked is megvan a magad intim szférája. És - ahogy egyik válaszoló írta - segítsd őt a tanulásban, ahogy az időd engedi. Kívánom, hogy szeressétek őt és ő is titeket!

2018. szept. 5. 18:37
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Szegenyke

A legnagyobb ajandek neki , hogy elfogadjatok es szeretitek. Hogy helye van köztetek

2018. szept. 5. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!