Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet ezt a helyzetet...

Hogyan lehet ezt a helyzetet békésen kezelni?

Figyelt kérdés
A húgom és köztem 8 év a különbség. Most 24 vagyok, ő 16. Én már egyszer kirepültem itthonról. Férjhez mentem és gyerekünk lett. Külön éltünk, mindketten dolgoztunk, minden megvolt, kivéve a komoly szándékot a volt férjem részéről. Egyik napról a másikra "megijedt" és itt hagyott. Egyedül nem tudtam volna fenntartani az albérletet, ezért haza költöztem anyáékhoz a babámmal. Innen jönnek a gondok. A húgomat minden idegesíti. Én sokáig tűrtem a durva megjegyzéseket is, hiszen én estem haza, és ez egy nehéz helyzet mindenkinek. Viszont most már egyre nehezebben tolerálom a kirohanásait. Egy szóval jellemezve: kegyetlen! Semmi megértés nincsen benne. Sosem vártam el hogy besegítsen és nem várom most sem, csak annyit szeretnék, hogy elviseljen minket. Miért olyan nagy kérés ez egy testvértől? Én dolgozom napközben, a babám bölcsiben. A húgom előbb hazaér, mint mi. Van otthon mindennap legalább egy órája, amikor nem vagyunk jelen. Továbbá a kicsi sem sír mindig, amikor otthon vagyunk. Bőven van olyan időszak amikor nem lát, nem hall minket. Nem kell utánunk pakolni, takarítani. Képes vagyok rendet tartani, így erre sem lehet panasza. Mégis ő ideges meg ő fáradt, mert a gyerekem így meg úgy hangos, nem fér el tőlünk és nem tud tanulni. Vicc! Saját szobája van neki is, el tud volnulni, én is azt teszem legtöbbször.
2018. jún. 3. 21:44
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
41%
Mindkettőtöket megértem. Neked nyilván eleve nem könnyű, hogy egyedül maradtál egy babával és nyilván rossz érzés a tesód megjegyzéseit hallgatni. De a tesódat is megértem. Kamasz, ilyenkor úgymond minden reakció normális, nem igazán lehet őt sem hibáztatni. Ez egy kellemetlen helyzet, mindenkinek alkalmazkodnia kéne a másikhoz.
2018. jún. 4. 09:34
 32/37 anonim ***** válasza:
51%

Végül is igazad van, kit érdekel hogy a húgod nem tud emiatt normálisan tanulni (nem tudom mikor érettségizik), kit érdekel hogy sikerül az érettségije, kit érdekel milyen szakra veszik fel....

Ha igazán tökös lenne, ő is gyorsan felszedni valakit, gyorsan csinálna ő is egy gyereket, és akkor mèg tudnátok is egymás gyerekét pesztrálni. Szülők meg gondolkodhatnának, hogy hol rontották el.

Én elhiszem hogy fáj hogy elrontottad az életed, de a húgodét azért ne rontsd el.

2018. jún. 4. 09:44
 33/37 anonim ***** válasza:
36%

A lurkó bölcsis, tehát nem egy újszülött, miért ordítana egész nap? Nem tudom, milyen a kérdező gyereke, az enyém 10 hónapos, nagyon ritkán sír. Éjjel felkel enni, akkor sem ordít. Az meg, hogy nevet vagy brümmög nehogy már bárkit is zavarjon.

Szerintem itt az történt, hogy miután a kérdező kirepült, a tesónak szentelték a szülők az összes pénzüket, figyelmüket,amikor meg vissza mentek, ez átrepült a picire. Talán azóta nem kap meg mindent, amit akar. Én nem vele, hanem a szülőkkel beszélnék erről. Egy kicsit jobban törekednék a jobb viszonyra. De talán neked is kényelmes így, lepasszolod a mamának, mehetsz élni a világodat.

(Amúgy hova tűntél? Talán a kérdés is egy kamu?)

2018. jún. 4. 10:18
 34/37 anonim ***** válasza:
39%

A húgod 16. Te elköltöztél otthonról, kialakult az életük, a napi menetrendjük stb. Erre visszaköltözöl egy kisgyerekkel és az addig nyugis élete felfordult. Persze, hogy ki van akadva. Te is lehetnél toleránsabb, nem volt olyan rég, amikor te is ennyi idős voltál.

Ugyanolyan "kegyetlenek" vagytok mindketten, semmi megértés nincs bennetek a másik irányába. Csak a húgod még "gyerek", nyilván nehezebben kezeli a kialakult helyzetet. Mellesleg a szüleidnek sem lehet könnyű, ennyi idősen az emberek már nyugalmat akarnak és nem 0-24-ben babázni vagy gyereksírást/sikítást/nevetést hallani.

2018. jún. 4. 11:49
 35/37 anonim ***** válasza:
60%
33-as,az egész piciket is felveszik bölcsibe,nem tudjuk hogy a kérdezőé mekkora,de babámnak nevezi a kérdésben.Az én lányom sokat sírt babaként,később is gyakran visított,kiabált,sírt,a picik általában ilyenek.Így fejezik ki ha vmi nem tetszik nekik.Kevés a csendes,keveset síró baba.
2018. jún. 4. 14:47
 36/37 anonim ***** válasza:
21%

Volt vagy egy normális hozzászóló (33). Szerintem ne itt kérj tanácsot, mert sok frusztrált embernek csak annyi elvezet jut az életben, hogy itt arctalanul fröcsöghet.

A kamaszkor messze nem magyarázat és bocsánat mindenre, és a család lényege az együttműködés. Aki szerint a gyerek csak üvölthet éjjel-nappal, annak vagy nincs vagy szerencséje nincs. De mindegy is, mert a zsigeri gyűlölködőket semmi nem érdekli, csak hátha valakiben rossz érzéseket tudnak kelteni, ha már ok is szarul vannak.

Nincs az ismeretségi körödben olyan, akivel tudnál beszélni?

2018. jún. 4. 14:47
 37/37 anonim ***** válasza:
74%
36-os,szerintem fogadd be őket :D
2018. jún. 4. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!