7 éves kisfiam nem szeret anyukámmal lenni. Hogyan kell kezelni ezt a helyzetet? Erőltessem hogy legyen vele vagy ne?
Figyelt kérdés
egyházban lakunk.fent mi lent ők.anyám nem egy könnyű eset.de nagyon szeretném ha jó kapcsolata legyen a mamával,de már szinte le se megy hozzá.ha küldöm se.mindig kitalál valamit.a másik mamáját nagyon szereti.2016. jan. 31. 16:15
1/16 anonim válasza:
És a nagymama hogy "viselkedik"?
Odamegy hozzá, kedves vele, kedveskedik neki?
Mert, ha nem, akkor talán neki is kellene változtatnia a viselkedésén.
2/16 A kérdező kommentje:
csak engem nyaggat ha lemegyek hogy hol van miért nem megy stb.ő 100 ból egyszer jön fel hozzánk.játszani nem játszott vele soha,ha ő vigyáz rá az is csak inkább tv nézésből áll.értem én fiam viselkedését,de mégis rosszul esik.próbáltam anyámnak mondani nagyon sokszor hogy ő még gyerek máshogy kell bánni vele mint egy felnőttel.nekünk kell lekötni a figyelmét.szórakoztatni,szeretgetni őt.de anyám ezt csak elvárja sajna nem tesz semmit
2016. jan. 31. 16:25
3/16 anonim válasza:
Ez esetben nem a gyereknek kell erőltetni, hogy lemenjen a mamájához, hanem a mamára kell megpróbálni hatni továbbra is. Minden gyerek érzi, ha valaki távolságtartó vele vagy nem érdeklődik iránta. Érthető a kisfiú reakciója, nem rá kell neheztelni.
4/16 anonim válasza:
Hát igen.
Ez nehéz helyzet. Egy 7 éves gyerekre nem szabad ráerőltetni ezt, főleg, ha a nagymama nem foglalkozik vele.
Ha ráerőlteted, később sokkal rosszabb lesz.
Itt a nagyit kellene meggyőzni, hogy foglalkozzon vele.
5/16 A kérdező kommentje:
eszembe sincs neheztelni.megértem.de két tűz közt vagyok.
2016. jan. 31. 16:33
6/16 anonim válasza:
Én ez esetben nem vigyáznék annyira anyám csipkelelkére. Ha nyaggatna, megmondanám egyszerűen, hogy a gyerek nem akart lejönni. Ha meg továbbra is akadékoskodna, akkor azt is, hogy bizonyára szívesen lejönne, ha a mama olykor kedves lenne hozzá és foglalkozna vele.
8/16 anonim válasza:
És a párod hogy áll ehhez (ha szabad megkérdeznem)?
9/16 anonim válasza:
Apám dettó ugyanez, csak az en fiam még csak 2 éves... :( és nem és nem érti, hogy neki kéne a gyerekhez közeledni.
Anyumat imádja, jászanak, mesélnek, beszélgetnek, Apám mg elvárná hogy alanyi jogon kötödjön hozzá gyerek. Reménytelen.
10/16 anonim válasza:
Én szerveznék nekik valamilyen közös programot (sütisütés, kirándulás) amin mindkettőjüknek kötelező megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!