Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » 7 éves kisfiam nem szeret...

7 éves kisfiam nem szeret anyukámmal lenni. Hogyan kell kezelni ezt a helyzetet? Erőltessem hogy legyen vele vagy ne?

Figyelt kérdés
egyházban lakunk.fent mi lent ők.anyám nem egy könnyű eset.de nagyon szeretném ha jó kapcsolata legyen a mamával,de már szinte le se megy hozzá.ha küldöm se.mindig kitalál valamit.a másik mamáját nagyon szereti.
2016. jan. 31. 16:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Miért is vagy te két tűz között?

A gyereked nem szereti a nagymamát - és jó okkal. A gyerekek még őszinték, és meg merik élni a saját érzédeiket. Mi a francnak akarod tönkretenni a fiadat?

Ha erőlteted, akkor csak annyit érsz el, hogy a fiad nemcsak a nagymamát fogja meggyűlölni, hanem téged is. Szeretetet nem lehet kitaposni a másikból.

És vajon te miért szeretnéd, hogy jó kapcsolatban legyen a nagymama a gyerekeddel? Holott lártod jól, hogy a fiadat anyád nem szereti és az húzódozik tőle. Arra jó ez a bizonygatás, hogy bebizonyítsd magadnak és a világnak, amit be sem mersz vallani: anyád nem volt jó anya?

Gondolkozz már ember! Ha szereted a fiadat, miért akarsz neki rosszat? Nem elég, hogy te szenvedtél anyádtól, szenvedjen ő is?

2016. jan. 31. 19:49
 12/16 A kérdező kommentje:
talán igazad van utolsó.én sem állok közel anyámhoz,de imádtam a mamám,és apukám.fiam ugyanolyan szív ember mint mi.de igen,ők még őszinték,én sosoem merném felválalni hogy nem szeretem az anyám,mert társadalmilag ez elitélendő,és ezt sokan nem válalják én sem.megjegyzem anyámnak 5 unokája van egy sem látogatja.nem felnőttek hogy a maguk életé élnék,de nem jönnek a mamához.
2016. jan. 31. 20:22
 13/16 anonim ***** válasza:
Kérdés: amikor anyád kérdezgeti, hogy "jaj, miért nem jön a lurkó?", akkor sosem mondtad még neki, hogy "azért, anya, mert egyáltalán nem foglalkozol vele, amikor ott van, és szétunja magát"?
2016. jan. 31. 23:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha a "nem szereti" állapotból "utálja" állapotot szeretnél csinálni, akkor csak így tovább! Külön bónusz hogy ez a te szeretetre is ki fog hatni, mert hát anyu miatt kell halálra unnia magát.

Szerintem mondd meg a mamának, hogy "Majd megy a gyerek ha akar. Ha nem akar, én nem fogom erőltetni."

#9 tőlem ezt apám 18 évesen várta el :D

Azt mondtam neki, hogy ha tényleg annyira fontos vagyok neki, csak csörgessen meg, és jövök. azóta is telefonál :D

2016. febr. 1. 02:12
 15/16 anonim ***** válasza:

A 19_19-esnek teljesen igaza van.

Azért, mert neked megfeleléskényszered van, hogy anyukát szeretni kell, és a gyereknek is mennie kell, attól egy 7 éves kisfiút még nem tudsz a berögzült butaságodhoz idomítani. Velem is így csinálta az anyám, egyszer, amikor már nagyobb voltam, be is olvastam neki, hogy hagyjon engem ki a kényszerjátszmáiból, ha ő egy borzalmas vénasszony seg.gét akarja nyalni, aki nagy ívben tesz ránk, vele az élen,de elvárja, hogy mi viszont visszafele ajnározzuk, meg hívogassuk, meg levelet írjunk neki, meg ha leereszkedik közénk és eljön hozzánk, akkor meg körbeugráljuk, az az ő dolga, de engem kifejezetten irritál még az is, ha ő pincsikutyázik neki, mert hülyét csinál magából, rólam viszont szálljon le. Én nem fogom egy ilyen emberre pazarolni az érzelmeimet. Meglepődött, de legalább békén hagyott utána :D

Anyádnak meg jobb, ha nem kertelsz: mondd meg neki, hogy agyerek azért nem megy, mert nem szeret vele lenni. Hátha változtat a viselkedésén, foglalkozik vele. Ha meg nem, akkor nem kell sajnálni, és el kell fogadni, hogy lehet, hogy a szomszéd nénivel jobb lesz a kapcsolata, mint az anyáddal. Viszont ennek kizárólag az anyád az oka.

2016. febr. 1. 05:47
 16/16 anonim ***** válasza:

A szeretetet nem lehet kierőszakolni. Főleg úgy, hogy te magad sem szereted igazán anyukádat. Miért várod el a kisfiadtól, hogy jó kapcsolata legyen vele, mikor tőled sem ezt látja?

"azt szeretném, hogy jó kapcsolata legyen vele"

Neked, mint szülőnek, nem az a feladatod, ráerőltesd a gyerekedre, amit szeretnél, hanem az, hogy elfogadd, amit ő szeretne. És ő nem szeretne a mamához menni.

Ha erőlteted, nemhogy szeretni nem fogja, de egyre jobban utál majd odamenni, és a veled való kapcsolatot is beárnyékolja, hogy olyan dolgot vársz tőle, amit te sem szívesen teszel. Nem képmutatás ez egy kicsit?

Így biztosan nem leszel számára hiteles szülő. Hidd el, látja rajtad, még ha nem is mondod, hogy te sem vagy oda a mamáért. A társadalmi elvárásokat, és egyéb hülyeségeket felejtsd el gyorsan, azt nézd, hogy a te gyerekednek mi a jó.

2016. febr. 1. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!