Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet ezt a helyzetet...

Hogyan lehet ezt a helyzetet békésen kezelni?

Figyelt kérdés
A húgom és köztem 8 év a különbség. Most 24 vagyok, ő 16. Én már egyszer kirepültem itthonról. Férjhez mentem és gyerekünk lett. Külön éltünk, mindketten dolgoztunk, minden megvolt, kivéve a komoly szándékot a volt férjem részéről. Egyik napról a másikra "megijedt" és itt hagyott. Egyedül nem tudtam volna fenntartani az albérletet, ezért haza költöztem anyáékhoz a babámmal. Innen jönnek a gondok. A húgomat minden idegesíti. Én sokáig tűrtem a durva megjegyzéseket is, hiszen én estem haza, és ez egy nehéz helyzet mindenkinek. Viszont most már egyre nehezebben tolerálom a kirohanásait. Egy szóval jellemezve: kegyetlen! Semmi megértés nincsen benne. Sosem vártam el hogy besegítsen és nem várom most sem, csak annyit szeretnék, hogy elviseljen minket. Miért olyan nagy kérés ez egy testvértől? Én dolgozom napközben, a babám bölcsiben. A húgom előbb hazaér, mint mi. Van otthon mindennap legalább egy órája, amikor nem vagyunk jelen. Továbbá a kicsi sem sír mindig, amikor otthon vagyunk. Bőven van olyan időszak amikor nem lát, nem hall minket. Nem kell utánunk pakolni, takarítani. Képes vagyok rendet tartani, így erre sem lehet panasza. Mégis ő ideges meg ő fáradt, mert a gyerekem így meg úgy hangos, nem fér el tőlünk és nem tud tanulni. Vicc! Saját szobája van neki is, el tud volnulni, én is azt teszem legtöbbször.
2018. jún. 3. 21:44
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező,a stílusodból süt hogy mennyire lekezelő vagy a húgoddal.Ezt is olyan nagyképűen írod hogy sosem vártad el hogy besegítsen.Még jó hogy nem bmeg...
2018. jún. 4. 07:06
 22/37 anonim ***** válasza:
46%

Én is hülyét kapnék, ha az idiota életképtelen növérem a nyakunkra hozná a gyerekét, mert szakitott a pasijával, de semmi pénze, és jönne vissza élősködni...

Ezért nem kell érettségi után szétteni és teherbe esni az elsö pasitól kb nulla munkaviszonnyal, stabul háttér nélkül.

Bár.ha az én gyerekem lennél nem engednélek vissza. Felnött vagy, oldd meg.

2018. jún. 4. 07:07
 23/37 anonim ***** válasza:
62%
Nem értem azt aki azt írta hogy féltékeny a húg. Mégis mire lenne féltékeny?
2018. jún. 4. 07:58
 24/37 anonim ***** válasza:
64%

Féltékeny... Mire? Hogy a nővére 22 évesen felcsináltatta magát nulla önállósággal, más kontójára, és most visszakuncsorogja magát anyuciékhoz, mert a pasi elhagyta, és szintén más pénztárcájára felnőtteskedik.

Tyű, tényleg naaagy féltékenységre ad okot :D, én inkább szégyellném, ha ilyen hülye nővérem lenne ;)

2018. jún. 4. 08:18
 25/37 anonim ***** válasza:
70%
Bárhogy próbálod szépíteni a helyzetet, itt te kavartál vihart a biliben! Egyrészt mindenki tudja milyen a kamaszok lelkivilága (normál esetben sem egyszerű velük), másrészt az emberek többsége igenis nehezen visel el egy ordítozó kisgyereket! Persze te máshogy látod, mert a tied, de nincs igazad! Nem igazán értem, hogy ennyire fiatalon minek gyereket csinálni a semmire, ha aztán nem boldogulsz vele? Mit szólnál, ha hirtelen a húgod is odapottyantana egy gyereket? Végülis ugyanannyi joga van hozzá, mint neked. :)
2018. jún. 4. 08:20
 26/37 anonim ***** válasza:
33%

Milyen kár, hogy nem volt gyakori, amikor én voltam 16 éves. :( :( :(

Nekem el kellett hallgatni, ahogy egy egyéves ordít, hisztizik, bejárkál a szobámba, mindent szétbarmol. Nem csak besegítettem, de többet kellett vele lennem, mint az anyja. Ha tudtam volna, hogy nekem jogom van kiutálni, csak mert 16 éves kamaszlány vagyok, akkor egész másképp alakul az életem...

Mert ezek szerint a testvérét egy 16 éves kis miss picha úgy üldözi el, ahogy akarja. Mi a különbség, hogy 24 éves vagy 24 hónapos? Semmi. Idegesít, betolakodott, nem kértem, hogy ott legyen, jogom van gyűlölni és megmondani, hogy tipli van. Ugye?

Vagy mégsem?

Az, hogy valaki 16 éves, nem ok, és főleg nem mentség arra, hogy annyi józan ész és empátia ne szoruljon bele, mint egy sportcipőbe.

Most sikerül egy életre tönkretennie a kapcsolatát a testvérével. Nem lehet ezen a viselkedésen azzal túllépni, hogy de hát gyerek. Pont ez az, hogy már nem gyerek. Nagyon is tudatában van annak, hogy milyen bunkó.

2018. jún. 4. 08:29
 27/37 anonim ***** válasza:
39%
26-os,sőt,kutya kötelessége felkelni hozzá és megszoptatni,ugye?Ha arra hivatkozik hogy nincs tej a cicijében,akkor a világ legnagyobb bunkója. embeeer
2018. jún. 4. 08:54
 28/37 anonim ***** válasza:
57%
26-os,milyen viselkedésen?Azt kéne mondania hogy nem baj hogy nem tud aludni,nem baj hogy nem tud tanulni,nem baj hogy nem tudok megenni egy tányér levest visítás nélkül...?
2018. jún. 4. 08:57
 29/37 anonim ***** válasza:
48%

Pontosan!

Inkább visítson a gyerek, miközben zabálom az anyám konyhájában az anyám levesét, mint hogy a testvérem és az unokaöcsém utcára kerüljön. De mi egy család vagyunk, nem csak saját magunkra tudunk gondolni, képesek vagyunk egymást szeretni, és segítjük egymást. Tudom, hogy ezzel perverz beteg állatoknak számítunk a gyakorin, de hát ez van. Jól elba.szták a nevelésünket.

2018. jún. 4. 09:16
 30/37 anonim ***** válasza:
67%
Pontosan!Mert a kérdező oly szépen és megértően írt a húgáról.Gratula hogy szaporodóképes és pottyantott egy gyereket.A húga csak fogja be a száját,örüljön hogy minden nap van 60 perce ami oly sok hogy nem is értjük miért nem elég a tanulásra.Áldozza fel a továbbtanulást is és az alvást is.Ilyen egy jó testvér.Az ő igényei nem számítanak,csak a kérdezôé és a kölykéé.
2018. jún. 4. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!