Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a LOL pc játék...

Pemmencs kérdése:

Mit csináljak a LOL pc játék függő öcsèmmel, ha kikészíti vele az egész családot?

Figyelt kérdés
Nem érdekli semmi más a LOL jàtékon kívül. Hétköznap napi 5-6órát jàtszik, hétvégén egész nap. A szüleim sokat veszekednek vele mivel 11. osztàlyos(18éves) és nem tanul, átlagban a jegyei 4/5, de semmiben nem segít otthon ki sem jön a szobájából, hanem skypeol a baràtai akikkel játszik. Volt màr olyan, hogy lekapcsoltuk az àramot, elvitték eg hónapra a gépét, làtja hogy mások Okt versenyekre mennek őt nem zavarja. Májusban előre hozott érettségizik arra sem készül, többször próbàltam beszèlni vele mert tavaly érettségiztem nem mutat érdeklődést. Menthetetlen a gyerek?!

2018. ápr. 6. 10:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 A kérdező kommentje:
Úgy érzem mintha mindenki az öcsèm mellett állna, hogy jó, elfogadott az amit csinál. Eljár a külön fizika óràra ahol nem korrep folyik hanem tehetséggondozás. Régebben csinálta a Kömalt, matekból, fizikábó, jàrt versenyekre csak azokra amikre Ő jelentkezett a szüleink semmit sem erőltettek rá. Jelenleg elmegy az iskolába hazajön addig nem eszik amígy az anyukánk elé nem találja a meleg ételt mert lusta megcsinálni magànak és elpakolni a mosogatógépbe maga UTÁN! Persze, hogy kiakadnak? Igen. Mert csak a gép létezik, már semmi sem érdekli pedig nyáron be lett fizetve British Council angol tanfoyamokra mert az miondta angolbó pluszra van szüksége. Nem folytatja magátó a tanulàst, a többiek lehagyják eredményekben pl nyelvvizsga (nem akar angolbol emeltezni szoval nem lesz erettsegin jovore nyelvvizsgaja) Van egy osztàlytársa aki megjegyezte neki h sokat Lolozik. Kinevette és ennyi
2018. ápr. 7. 08:14
 32/73 anonim ***** válasza:
100%

Hát oké, hogy a tesód egy céltalan, kiüresedett gyerekké vált, de elítélni nem kell. Tényleg nem tiltani kell, hanem meg kellett volna nevelni. Elbszták a szüleid... amúgy nincs ez összefüggésben a sokkal fiatalabb testvéretek születésével? Nem érzi véletlenül a tesód azt, hogy ő nem számít annyira?

Mondjuk ha dicséet helyett újabban csak bszogatják, akkor esélyes, hogy igazam van.

2018. ápr. 7. 09:46
 33/73 anonim ***** válasza:
74%

Kérjétek az iskola segítségét, írj a Riot Gamesnek (övék a lol), hogy korlátozzák a fiókját, hogy ne tudjon játszani egy ideig, büntessétek meg, és ha ez sem használ, mehet katona suliba, bentlakásos iskolába, vagy szimplán le is út, fel is út, mehet amerre lát.

A hozzászólásaid alapján, kedves kérdező az jön le, hogy ilyen megoldásokra vágynál. Akkor viszont csináljátok.

De továbbra is tartom, hogy egy tényleges, hosszabb beszélgetéssorozatnak több értelme van, igazi szülői fellépéssel.

Rengeteg minden lehet a háttérben. Lehet, hogy a testvéred tart a jövőtől, nem tudja, mit akar, vagy biztosan azt akarja-e. Lehet, hogy a LoL-al akar foglalkozni, csak nem beszél nektek róla. Lehet, hogy tényleg függő lett és nem tudja abbahagyni profi segítség nélkül. De az is lehet, hogy tényleg ennyire szereti a játékot, ennyire élvezi, és mellette rettentő lusta a tanulási kötelességeken kívül.

2018. ápr. 7. 09:54
 34/73 A kérdező kommentje:
Minket az bànt, hogy a külön fizika, a British Council sem hozta meg a vàltozást, pedig a szüleim sok pénzt àldoztak arra hogy ez lehet megvàltoztatja. Rengeteget beszèlgetnek vele, amik NULLA hatàssal vannak rá. Az anyukànk készíti a reggelit neki, csomagol az iskolába szendvicset, nincs magàra hagyva itthon van vele a családja. Van kert de gyűlöl kimenni ès segíteni. Mit lehet még csinàlni?
2018. ápr. 7. 10:01
 35/73 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Értsd már meg, hogy nem a Ti dolgotok!!! " Az anyukànk készíti a reggelit neki, csomagol az iskolába szendvicset, nincs magàra hagyva itthon van vele a családja."

Hogy oda ne rohanjak... Ezt nem gondoltam volna. A REGGSLIT, komolyan? Azta.

Ez kb. pont olyan "kötelezettsége" (elvi, erkölcsi értelemben), mint a srácnak elmenni iskolába és nem megbukni, ezt tartja is. Sőt túl is teljesíti, mert 4-5 az átlaga.

Ezen túl csak extra, ha valamiben jó, de nem várhatjátok el... Ma a sima gimi is rohadtúl lefárasztja az embert, kb. mintha dolgozna. Nem normális az oktatási rendszer...

A fiú azt csinál a szabad idejében amit akar. Ami neki örömöt okoz.

Ha annyira zavar, akkor ne tegyétek elé a kaját, előbb vagy utóbb megcsinálja magának.

Akkor függő, ha veszélyezteti a saját vagy más testi épségét annak éredkében, hogy játszon... Ha neki támad valakinek, ha ellógja a sulit.

Ha bemegy 8 órára a suliba, különösebb elvonási tünetek nélkül, akkor nem függő. És ne gondold, hogy nem tudná magának elmosni a tányért 5 perc alatt.

Szimplán a LOL egy csapatjáték, 5 perc inaktivitáson elmehet a meccs. Így 4 embertől loptál el 40+10 percet.

Amúgy nekem 2000 órám van a Team Fortress 2 nevü játékban, s 1200 órám a dota 2 nevü játékban (ez utóbbi hasonlít a LOL-ra). Ez csak a gimi 4 éve alatt volt. Ezen túl, szintén ezalatt az idő alatt kijátszottam vagy 15 sztori játékot, mondjuk darabja 12 óra. Az + 180 óra.

Szóval 4 év alatt több mint 140 teljes NAPOT töltöttem játékkal.

Aztán elromlott a gépem, 2 hétig kicsit rossz volt, mert többet unatkoztam. De aztán egy évig nem játszottam, mert nem volt pénzünk új gépre. Nem viselt meg különösebben.

Majd lett új gép, egyetem mellett néhány száz + órát játszottam. Elvégeztem az egyetemet.

Lett munkám és csak néha játszok, pedig lenne időm. De valahogy annyira már nem mozgat meg. Most annyira nincs szükségem arra a kikapcsolódásra ami gimi alatt nagyon, egyetem alatt pedig mérsékelten kellett.

Szerintem ha nincsenek a játékok sokkal rosszabb eredményt érek el tanulmányilag, bármilyen furcsa.

És amúgy ez az általános. Aki tényleg gamer, az simán játszik ennyit.

Van ismerősöm aki neurológus lett 4200 óra CS:GO-val, 3600 Óra Tf2-vel, 1200 óra Dota 2-vel, 500 óra Civ V-el és 150 óra The Binding of Isaac-el.

Most nézem a steam fiókját, a számokat kerekítettem. Egyéb játékokból még összejön vagy 200 óra plusz.

9 éves a steam fiókja. De a CS:GO pl. csak 2012 óta létezik.

De ha a tesód valóban függő, akkor forduljatok szakemberhez, nee házilag akarjátok megoldani.

2018. ápr. 7. 11:38
 36/73 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg kérdező, azt tudod, meg tudod mondani, mi a tesód lol neve?
2018. ápr. 7. 11:58
 37/73 anonim ***** válasza:
Erre én is kiváncsi lennék utolsó. :D
2018. ápr. 7. 12:13
 38/73 anonim ***** válasza:

#20 #21 #25 #26-os választ én adtam.

Igaza van a #35-ös válaszolónak is!

Az én fiókomon csak azok a játékok amikkel legalább 100 órát játszottam:

Counter Strike Source: 2424 órám van ami 101 nap elvileg! :D

Counter Strike 1.6: 1223 óra 50.95 nap!

Left 4 Dead 2: 723 óra, 30.125 nap! ;)

Ez az én fiókom, emellett a bátyámén volt, hogy még legalább 1-2 ezer órát csináltam XD

Illetve más steam fiókokkal is játszottam még régen, illetve, sokáig ns játékokkal játszottam. Szóval ez meg sem közelíti, a függőségi időmet... illetve volt, hogy egymás után 6-7 filmet megnéztem egymás után naponta ami legalább 1-2 óra volt... mert mikor nem játszottam, akkor filmet néztem, mert suli után néha ahhoz, is fáradt voltam, hogy játsszak ezáltal filmet néztem inkább, mint hogy lefeküdtem volna aludni.:) De hát ez van :)

2018. ápr. 7. 12:33
 39/73 anonim ***** válasza:
a napokat ezen a weben számoltam ki: [link]
2018. ápr. 7. 12:34
 40/73 anonim ***** válasza:

Kérdező ebbe bele fogsz betegedni!

Jó dolog hogy aggódsz de ennél többet nem tudsz tenni.

Ha már ezek a külön órás dolgok nem jönnek össze arra azért ügyeljen a tesod hogy a bizonyítványa és az érettségije jó legyen mert legalább 4-es 5ös legyen mindenből középfokon.Mert ezeket később sokkal nehezebb megcsinálni.Nyelvtanulás müködik ezek után is ha megjön az esze kicsit.

Egyébként te hány éves vagy ?

2018. ápr. 7. 14:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!