Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a LOL pc játék...

Pemmencs kérdése:

Mit csináljak a LOL pc játék függő öcsèmmel, ha kikészíti vele az egész családot?

Figyelt kérdés
Nem érdekli semmi más a LOL jàtékon kívül. Hétköznap napi 5-6órát jàtszik, hétvégén egész nap. A szüleim sokat veszekednek vele mivel 11. osztàlyos(18éves) és nem tanul, átlagban a jegyei 4/5, de semmiben nem segít otthon ki sem jön a szobájából, hanem skypeol a baràtai akikkel játszik. Volt màr olyan, hogy lekapcsoltuk az àramot, elvitték eg hónapra a gépét, làtja hogy mások Okt versenyekre mennek őt nem zavarja. Májusban előre hozott érettségizik arra sem készül, többször próbàltam beszèlni vele mert tavaly érettségiztem nem mutat érdeklődést. Menthetetlen a gyerek?!

2018. ápr. 6. 10:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
53%

Mit csinálj... Öld meg, vagy, és ez hasznosabb lenne, játssz vele te is.

De amúgy, ha tanulás nélkül is megvan a 4/5, akkor mi a fenét csináljon, mint tanuljon napi x órát?

A nem segítés tényleg lehet gáz, de csak ha nem csinálja meg a feladatait. Legyenek saját feladatai, amik az ő dolga, és kész. Mert ha az van, hogy random időnként megy a nyúgés, hogy ebben meg abban segíteni kéne, és most! az érthető, ha nem, mert a Lol pont olyan, amit nem lehet lestoppolni, azt x idő múlva vissza.

Summa summarum, ha rendben vannak a amúgy feladatai, nem kellene cseszegetni csak azért, mert ő ilyen, most ez érdekli.

2018. ápr. 6. 12:54
 12/73 anonim ***** válasza:
68%
18 éves felnőtt,4 5 a nem tanulással,szerintem is inkább a kedves családotok elöl menekül ebbe. Amugy meg kamu,senki se 4 5 os ha nem tanul. :D
2018. ápr. 6. 12:59
 13/73 anonim ***** válasza:
89%

Ha tanulás nélkül 4-5ös jegyei vannak akkor nem olyan vészes a dolog.

A hangnemén állítson kicsit hogy ne legyen vita a szülőkkel hétköznap egy kicsit kevesebbet játszon mondjuk 1-2 órát kibír addig segít egy keveset otthon.

Az hogy lenyomod az áramot stb olaj a tűzre.

2018. ápr. 6. 13:01
 14/73 anonim ***** válasza:
100%
# 12 Létezik ilyen... nekem 4 éve volt egy ilyen osztálytársam és milyen meglepő ő is LOLozott xd
2018. ápr. 6. 13:04
 15/73 anonim ***** válasza:
86%

Első körben semmit, mert nem a te dolgod nevelni.

Ha a tanulmányi eredménye normális, akkor egyetlen dolog miatt lenne jó, ha kevesebbet játszana: sok érdekes élményről marad le emiatt, mert minden szabad idejét erre szánja. Illetve ha ennek az időnek csak a negyedét szabad levegőn töltené, az sokkal egészségesebb lenne.

Tehát inkább próbáld közös, lehetőleg szabadtéri programba bevonni, hogy észrevegye: nemcsak ez az egyféle tevékenység adhat neki örömöt. Tavasz van, pl. menjetek el együtt (kettesben) egy napra kirándulni.

2018. ápr. 6. 13:42
 16/73 anonim ***** válasza:
93%

# 15 18 éves LOLozik egész nap majdnem...majd pont kirándulni fog kimenni.

Esetleg valami csaj rángathatná ki a géptől :D

2018. ápr. 6. 14:58
 17/73 anonim ***** válasza:
65%

Semmi baj ezzel, de nem ártanak szabályok, pl. MIUTÁN megcsinálta a ráeső háázimunkát, játszhat.

Amúgy 4-5-ös tanuló, szóval a jegyei miatt nem aggódnék, én is szartam az érettségire, mégis kitűnő lett :D

2018. ápr. 6. 15:53
 18/73 anonim ***** válasza:
100%
Sokan álmodnak ilyen életről tanulás nélkül 4-5ös és még mellette gépezni egész nap :D
2018. ápr. 6. 16:02
 19/73 anonim ***** válasza:
0%

Megjegyzem ,nem akkor kell cselekedni, amikor már számotokra tűrhetetlen a helyzet.

Szabályozni kell a játékidejét. Ehhez az kell ,hogy leültök vele, akár többször is beszélni, mondjátok el neki, mit szeretnétek, hogy kicsit kevesebbet játsszon és segítsen nektek.

Nyilván nem hülye a gyerek, de most át kell gondolnia a dolgait, nektek meg foglalkoznotok kell vele, mert eddig voltaképp csak halogattatok. Szüleidnek fel kell lépniük.

2018. ápr. 6. 17:35
 20/73 anonim ***** válasza:
28%

Először is egyetértek a:

# 6/18-as válaszolóval, mert én is játékfüggő voltam régen (metin2-vel azon belül DDMT2-vel).

Volt, hogy hétköznap nyomtam napi 10 órát persze ez addig volt, míg 8 általánosban voltam, mert ott kb kitűnő tanuló voltam. Aztán már csak hétköznap napi 6 óra jutott szakmán és érettségin tanulni, bár nem lettem legjobb az érettségiből mert néhányból csak 2-es lettem, de az mellett a suliban tanultam sokat,korrepetálásom is volt itthon meg hétköznap csak a kötelezőket próbáltam tanulni, mivel elfáradt az agyam és csak a metin segített pihenni... mivel álmos voltam viszont a gép úgy hatott a szervezetemre, mint valami energia ital, mivel a hormonok olyankor nagyon termelődnek, mikor valaki boldog... én pont a rossz családi körülményem miatt lettem gépfüggő, elütöttek autóval, nehéz volt az érettségire vissza rázódni, mivel 1 hónapot nem jártam suliba, és hát kinek volt kedve annyit tanulni... főleg mindenből, de napi 3-4 óra tanulással mikor már kikockultam magam, kipihente az agyam a fáradalmát nekiláttam tanulni én mindig ilyen este 6-8-10-től kezdtem el tanulni pár órácskát, és behoztam az 1 hónap lemaradásom... minden tantárgyból, kellett kötelezőt kiolvasni, Romeó & Júliát, nah hát én nem igen szerettem kép nélküli dolgokat olvasni, ezért arra voltam figyelmes, hogy neten utána nézzek, és neten olvastam, de hosszú volt, így arra jutottam, megnézem a filmet, + hangoskönyvet meghallgatom, és nagyon jól felkészültem belőle... mindent tudtam a kérdésekre szinte...

18 évesen még én is nagyon függő voltam, és most is, és voálá, most, hogy ennyire függő lettem, nem akarok dolgozni, hanem saját lábamra állni, saját informatikai céget alapítani.:), nem szeretnék éhbérért dolgozni az életem végéig.

Szóval megérte ez a sok kockulás... én rosszabb voltam öcsédnél, szóval őt még dicsérheted, és ne probáld szaboltálni se áramtalanítani se semmi hasonlóval, mert arra lehet rosszul fog reagálni, én pl törni zúzni kezdtem akkor 14. évesen, mikor lenyomták a játék közben a villanyt. Pedig nekem barátaim sem voltak, hogy velük foglalkozzak, de legalább nem lettem drogos,bulizós,csavargó,aki léhűtő, és mások nyakán él, nemsokára meglesz a vállalkozásom...:) és míg ti halálra dolgozzátok magatokat éhbérért én 3-4 órával 10-15 ezreket keresek, akár :), én pl megfenyegettem anyámat, hogyha még egyszer lekapcsolja a villanyt a működő gépem alatt elverem mint a lovat, persze nem bántottam, de többször nem merte lekapcsolni, és utána sajnálta is, mert elromlott a gépem, és hát azt hittem tönkrement és sok fontos adatom volt már akkor a gépemen, mert már 11 évesen eldöntöttem, hogy céget fogok alapítani...:) már akkor gyűjtöttem a dolgokat. Aztán 14. éves koromban ugye volt a lekapcsolásos sztori és nem csak az volt, akkor megfogtam és vertem a szekrényt, be is horpadt egy kicsit a szekrény ajtó, meg amit láttam körülöttem dobáltam a földhöz, szóval tányérok,poharak, volt kb 5-10db dolog amit földhöz vertem azt széttört. Aztán megmondtam neki, hogy ne várja el a házimunkát, mivel én tanulok, anyám meg munkanélküli volt akkor is, és mondtam neki, hogy ne várja el, hogy én segítsek neki bármit is, mikor ő munkanélküli én meg már 12-14 éves korom óta "dolgoztam" úgy, hogy kaptam érte igen igen jó pénzeket + még suliztam is és tanultam is itthon is. Szóval én mint függő, mivel még mindig az vagyok, ne várjátok el tőle, hadd bontakozzon ki szerintem.

Tapasztalat, és nem azért mondtam el ezeket, hogy lepontozzatok, hanem azért, hogy óvatosan, ésszel legyetek, mert aki tényleg gépfüggő/játékfüggő bárhogy is nevezitek, az VESZÉLYES lehet rátok is nézve és magára is.. Ezt magamból indulva jelentem ki, és sok ismerősöm aki játék/gépfüggő ugyanígy volt a dolgokkal, szóval ezek reális dolgok. Próbálj inkább vele beszélgetni, hogy pl elmenne-e veled valahova kettesben, vagy akár a barátnőiddel, hátha segít. De semmiféleképpen ne vegyétek el a gépet, és ne kapcsolgassátok le az áramot, mert ebből lehet nagy baj is (tragédia is akár), egy ilyen ismerősömnél az kést fogott az anyja torkához és mondta, hogy elvágja a torkát legközelebb, ha nem hagyja békén a gépét.

Ez akkor volt mikor én 16 voltam és az az ismerősöm 18.

Ennyi lenne.:)

2018. ápr. 6. 18:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!