Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a LOL pc játék...

Pemmencs kérdése:

Mit csináljak a LOL pc játék függő öcsèmmel, ha kikészíti vele az egész családot?

Figyelt kérdés
Nem érdekli semmi más a LOL jàtékon kívül. Hétköznap napi 5-6órát jàtszik, hétvégén egész nap. A szüleim sokat veszekednek vele mivel 11. osztàlyos(18éves) és nem tanul, átlagban a jegyei 4/5, de semmiben nem segít otthon ki sem jön a szobájából, hanem skypeol a baràtai akikkel játszik. Volt màr olyan, hogy lekapcsoltuk az àramot, elvitték eg hónapra a gépét, làtja hogy mások Okt versenyekre mennek őt nem zavarja. Májusban előre hozott érettségizik arra sem készül, többször próbàltam beszèlni vele mert tavaly érettségiztem nem mutat érdeklődést. Menthetetlen a gyerek?!

2018. ápr. 6. 10:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
0%
# 20/20-as vagyok, annyi lemaradt, hogy én hétköznap játszottam kb napi 10 órát, hétvégén felébredtem behoztam a kaját a gép elé és utána kinem mentem vagy 5-6 órán át még wc-re sem :D. Addig nem is kellett wc-znem, gyorsan kifutottam pisilni, kezet mostam már rohantam is vissza játszani. Hétvégén volt az hogy napi 12-14-16 órát is szinte egyfolytában játszottam, és volt 1 nyár, mikor egy haverom születésnapja volt, 3 napig nem is aludtam, csak nyomtam a gépet, napi 4-6 l Tesco-s kólát megittam és 3 napig annyi volt, hogy fürödtem, meg voltam wc-n., addig bömbölt a hangfalakból folyamat a zene (3 napig) én meg közben gépről toltam a zenéket + játszottam, a többiek elvoltak.:D
2018. ápr. 6. 18:09
 22/73 A kérdező kommentje:

Kedveskéim!

Ti nem értetek engem, EBBEN kell élnem nekem is és a 9 éves öcsémnek, hogy a szüleim állandóan a LoLozó játékfüggô 18 éves testvérünkkel hadakozik a sok játék miatt. Eljàr fizika külön órákra 5000.- hetente és arra sem készül hanem elmegy es megy utána Lolozni a barátokkal. Szerintem nem védenetek kellene hanem elítélni

2018. ápr. 6. 19:31
 23/73 anonim ***** válasza:
100%

Pedig semmi elitélendőt nem tesz! 8 órákat dolgoztattják az iskolában, nem gondolhatod hogy emelett még otthon is kellene tanulnia... Főleg még fizika külön óra mellett.

Arra nem készülni kell, az maga a készülés.

8 órát van iskolába. 8 órát alszik. Had maradjon már egy kis szabad ideje is.

És a pszichológia szerint sem függőség ez.

Olvass utána a függőség fogalmának!

2018. ápr. 6. 19:38
 24/73 anonim ***** válasza:
100%

# 22

Kedves kérdező.Egyáltalán nem elitélendő az öcséd.Inkább a szüleid mert csinálják a fesztivált emiatt.Értelmesen is el lehet mondani neki hogy játszon kevesebbet 1-2 órával és ennyi ha pedig nem tudnak hatni rá akkor se kéne kiabálni stb...

Viszont együtt érzek veled mert tényleg rossz lehet hallgatni folyton a veszekedést és eltűrni a feszültséget ami akaratlanul is kihat rád :/

2018. ápr. 6. 19:48
 25/73 anonim ***** válasza:
0%

20 és 21-es válaszoló voltam.

Én nem védem, én titeket védelek, leírtam, hogy mit kell csinálni, mivel kell próbálkozni, lehet nincsenek barátai, nekem sem voltak sőt, most sincsenek, mivel engem pl elítélnek az emberek, mindenhol utáltak, a tanárok nem, mert "jó kisfiú" voltam, és a tanárok nem utáltak, mert tanultam is és a tőlem telhetőt megtettem, de az osztálytársaim utáltak, mindig próbáltak szívatni, csak nem jött össze nekik ezért fordultam a gép felé, ezért lettem függő, és én gép nélkül meghalnék... tehát én tényleg függő vagyok, nekem csak a gép van, én csak ebben tudom élni az életem, mert itt nem ismer senki, ha nem akarom, ha akarom ismernek...:)

Ezért nem kéne veszekednetek vele, inkább beszélj a szüleiddel, hogy nyugodjanak meg, és butaságokat meg feleslegesen ne csináljanak, mivel élet/életek múlhatnak rajta esetleg. Kedves kérdező, bocsi, hogy tegezlek először is, de Te azt, hiszed, hogy ez olyan egyszerű mint te gondolod? Már megbocsáss de megnyugtatlak, hogy nem. Én pl. játékba menekülök, ha sírhatnékom van mert rossz kedvem van mert beszóltak stb... vagy zenébe menekülök, vagy játékba, attól függ, mi miatt tört le a kedvem, de attól, hogy nincs rossz kedvem attól még játszok... Én naponta ülök a gépem előtt, van, hogy pár óra alatt megkeresem anyám 1 havi munkanélküli bérét... néhányan álmodhatni se mernének arról, hogy kb 4-5 órára kapnak vagy 20 rugót... ;) és ezt a játékfüggőségem érte el mert azóta csak ilyenekkel foglalkozok, nincs semmi számítógépes szakmám, de jobban értek hozzá, mint sok informatikus ;) és én is csak játékkal kezdtem, bár mondjuk 11-12 éves koromban kezdtem el szerverekkel foglalkozni elsőnek csak windowson majd linuxon folytattam, mikor már kicsit idősödtem kb 13-14 éves lehettem mikor váltottam linuxra. Azóta meg már lassan megvan a cégem... Mindenki valamiben tehetséges, a LOL nevezetű játékkal, aki profi azzal kereshet pénzt, mivel az E-sporthoz tartozik és támogatják pénzekkel... Egyébként meg egy játékfüggőt nem kell elítélni miért ítéled el? A drogosokat/alkoholistákat nem ítéled el? Mert őket el kéne... mert én elítélem az alkeszeket meg a drogosokat... de a játékfüggőséget, miért, nem csinál semmi olyat, amivel ártana bárkinek is... és még magának sem.

2018. ápr. 6. 21:04
 26/73 anonim ***** válasza:
100%

Igen, abban kell élned neked és öcsédnek, hogy a szüleid veszekednek a 4/5-ös tanuló tesóddal, hogy ne azt csinálja, ami örömet okoz neki.

Ahelyett, hogy végiggondolnák, miért csak abban talál örömet. Illetve, hogy hogyan lehetne más örömökre rávezetni.

Gondold végig: ha valakit az egész családja b..ogat, és ez a játék örömet, sikerélményt ad neki, akkor ezzel a folyamatos negatív minősítéssel, b...ogatással gyakorlatilag csak visszalökitek a szenvedélyéhez. Otthon semmi más öröme nincs, csak ez.

2018. ápr. 6. 21:06
 27/73 anonim ***** válasza:
100%

ahogy a 26/26-os válaszoló mondja...:)

Nálam is ez volt a helyzet, ezért lettem gépfüggő/játékfüggő! :) és ezért is maradok! :)

#20 #21 #25-ös választ én adtam.

2018. ápr. 6. 21:10
 28/73 anonim ***** válasza:
100%

Azért a játékfüggőségbe ne akarjatok belekerülni!

A kérdező testvére se az!

Csak simán kocka mint itt valószínűleg mindenki aki írt ha függők lennétek akkor durvább dolgokat tennétek meg a játékért...mint pl a drogosok.

2018. ápr. 6. 22:57
 29/73 anonim ***** válasza:
3%

#20 #21 #25-ös választ én adtam.

Hát én, pl bátyámmal igen kemény verekedéseket megtettem, szóval én biztos az vagyok, én pl kínoztam magam, hogy mikor elvették a gépem mármint lejelszavazták (bios zárt) tett rá bátyám, akkor én pl tökön rúgtam a bátyám... illetve disznószúró késsel majdnem pl megkéseltem... ráfogtam egész közelről, és megparancsoltam neki, hogy oldja fel, különben este mikor alszik elvágom a torkát, meg meg szurkálom, aztán anya szólt neki, hogy oldja fel, mert látta, hogy komolyan gondolom, egy tökön rúgás után :D 3 napig feküdt a tökön rúgás után xD, az volt a szerencséje, hogy akkor még nem volt meg az acélbetétes bakancsom :D

Én nagyon az voltam, és most is az vagyok valószínűleg, mert lassan itthonról sem mennék el sehova se a gépem nélkül ezért is akarok informatikai céget, mert így kb mindig itthon lennék a gépemmel:D meg más emberek gépeivel...:D

De a többit nem részletezném :D

2018. ápr. 6. 23:26
 30/73 anonim ***** válasza:
100%

Birom hogy megy az altalanositas, mint csapbol a viz. Nekem nyarak mentek el napi 17 ora gepezessel, a tanitasi idoszakban meg 8 ora volt a napi atlag. Mikor gimibe bekerultem az elotti nyaron a golya taborba en pl ugy mentem: telefon+tolto+fules+tolto +pendriwe +adapter +usb kabel. Csak elosztot nem vittem, de azt hozott mas. Botrany csak akkor lett, mikor beleptem a kapun, es nem connectolt a wifi, mert kiderult, hogy ott nem volt. 5 napot toltottem el ott, nem ettem, nem ittam, nem aludtam. Szenvedtem, ennyi. Nem voltam agressziv semmi. Maganyos voltam, elutasito, aki csak 1 dolgot akar: mindenki szakadjon le rolam. Persze azert mert ramszalltak az idosebbek meg nehany tanar is mert azert eszleltek, hogy sose kerem a kajat, mert ugye taborral egyutt az is fizetve lett, es sose ettem azt eszrevettek, csesztettek miatta. 39 kilosra fogytam a tabor vegere ugy kepzeljetek el szoval en tudom igazan, mirol is van szo. Pedig csak be kellett volna kapcsolni a wifit!! Ezen mult. Oszinten mondom, az elso 2 napban nem akartam agressziv lenni, uralkodni akartam magamon, a tovabbiakban pedig fokozatosan kifogyott az energiam, elhagytam magam, idegosszeroppanast kaptam, es csak ultem egy faronk mellett zenet hallgatva. Meg fogadtam hogy igaz mocskosul elbant velem az a nehany nap en nem sirok, es nem sirtam. Csendben ultem azt ennyi volt. Mindenkit magam korul elzavartam de nem agresszivan csak aki hozzam szolt megkertem hagyjon engemet egyedul szenvedni. Lelekben felkeszultem arra, hogy meghalok es oszinten meg mernek ra eskudni azt ereztem, hogy egyaltalan nem erdekel! Mindennel megbekeltem, azt ereztem, nem lehet rosszabb, es igazam volt. Mert barmi is tortent, rosszabb mar nem volt, csak ugyanolyan szornyu, azt tudtam csak, legalabb mar nem romlik tovabb a helyzet. Ne ertsetek felre nem akartam kinyirni magam. En csak elfogadtam, hogyha jon a halal, varom, ellene pedig nem teszek semmit. Ezert nem voltam agressziv. Olyan mertekben tehetetlen voltam, es lelkembe elfogadtam, hogy "ki nem szrja le?, ugyse tehetek azert, hogy jobb legyen"

Na ezert irtam pl az idegosszeroppanast, mert full bekesen voltam de ez zajlott bennem. Probald elkepzelni, hogy milyen a batyadnak. Nem mellesleg ha ilyen iskolai atlaga van, es zaklatjak a szuleitek ot, akkor talan teged majd nem fognak, ha nagyobb leszel? Mert ha testvereddel ezt teszik, ne hidd, hogy kivetel leszel. Tiplizz onnan, amig lehet, amig eszre nem veszik a szuleid hogy nem csak a testveredet zaklathatjak buntetlenul. Egyebkent kedves egyeb fuggoket leszolo fuggok! A viselkedesi addikciok es a pszichoaktivszerek okozta dependencia ugyanazon biokemiai folyamatok okan jon letre! Csupan hogy mit valasztasz az a kerdes, de lezajlani az agyban ugyanugy fog! Igy pl lehet te rosszabbul reagalnal a megvonasra, mint egy alkoholista/egyeb fuggo! Mindenki mas, aki agressziv termeszet, az fog ugy reagalni, aki nem olyan, az maskeppen fog. En eleg bekes voltam, de fuggetlenul az illeto reakciojatol jelzem, hogy mindegy, mit fog tenni, mert kozben akkor is szenved, ha meg sem szolal, ha szetveri a fel lakast, akkor is. Magat a szenvedest, a tehetetlenseget nem tudja megfeleloen kezelni az agressziv egyen, ezert kap duhkitorest. Hat ennyi. Mielott lepontoznatok egy kis neurobiologiat lehet olvasni, akinek esetleg gondja van azzal, amit irtam. Semmi eloitelet, gyerekek! Ne feledjetek: nem az addikcio targya szamit, hanem az addiktiv potencial, amely minden esetben kulonbozo! (Minden embernel, es addiktiv viselkedesformanal is!) By^

2018. ápr. 6. 23:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!