Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy vegyem rá a testvéremet,...

Hogy vegyem rá a testvéremet, hogy kezdjen valamit az életével, vagy legalább visszamenjen az egyetemre?

Figyelt kérdés

Közölte, hogy otthagyja az egyetmet és segítsek abban, hogy ezt elmondja anyáéknak... Viszont a gond az, hogy ez a második szak, ahonnan eljön. Az elsővel az volt a gond, hogy túl kemény volt, a mostanival meg az, hogy ez mégsem érdekli.

Kérdeztem, hogy akkor mi lesz, mit fog csinálni. A válasz a "nem tudom" volt... Meg hogy ő nem is akar tanulni, élvezni szeretné az életet, amíg fiatal és hogy nem akar iskolába járni. Viszont az igényei az egekben vannak, hetente vásárol magának, wellnessezni megy a barátnőivel, vagy kitalálja, hogy új bútorokat akar, ilyen-olyan holmikat rendel, stb.

A szüleink pedig a világ legtürelmesebb emberei, mindent megadnak nekünk, de ők sem hülyék... Egyszer pedig elegük lesz abból, hogy a húgom semmit nem csinál a szépítkezésen, edzésen és bulizáson kívül.

Én próbálok neki segíteni, hogy pl. legyen kozmetikus, vagy sminkes, mert nagyon szeret sminkelni, rengeteget törődik a bőrével is. De hogy az nem jó, mert ő biztosan nem fog mások arcához hozzányúlni és körbeugrálni idegeneket. Mindig van valami, ami leköti ideig-óráig, de utána megunja. Azt hittem, hogy ez csak a hobbijaira igaz, de úgy látszik, hogy a továbbtanulásra is...

Most tavasszal lesz 20 éves.

2018. márc. 9. 21:25
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
71%

Szerinzem, mejn oda a szüleidhez és mondd el, hogy mit tervez a húgod. Majd menjetek oda a húgodhoz és mondjátok neki, hogy ok, de ha nem tanul akkor dolgoznia kell, hogy a szórakozásaita maga keresse a pénzt. A gyorséttermekbe még mindig felveszik érettségivel. Szerintem max fél éven belül vissza akar majd menni az egyetemre.

És vegül is csak 20 lesz, még ráér tanulni diplomáért, de először az életről kéne tanulnia.

2018. márc. 9. 23:09
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos senkinek vagy csak nagyon keveseknek van rendes jövőképe, életcélja.

Nem mindenkinek a gyerek az életcél,mert az nem annyira az,millio más dolog is van ami cél lehet. A gyereket életcélnak tartok nem engedik a gyereküket leválni magukrol időbe..

2018. márc. 9. 23:13
 13/24 anonim ***** válasza:
37%
Vanak olyan nők akiknek ez az életcéljuk hogy tartsák el mert ő nem akar dolgozni .
2018. márc. 10. 05:36
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
#10-es azért a te álláspontod ugyanolyan végletes, mint a kérdező hugáé, a tiéd cseppet sem egészségesebb szemléletmód, még ha láthatóan büszke is vagy erre. Én például soha egy forintot nem bántam meg, amit utazásra költöttem (mindig a saját keresetemből). Kérdező, szerintem sem kellene ebben a helyzetben kihúznod a hugodat a csávából, főleg hogy te sem értesz egyet vele, mert ha nincs nyomás alatt, akkor nem fog megváltozni. Én felajánlanám neki, hogy passziváltasson 1-2 félévet, de ezalatt dolgoznia kell. Ha nem jön be neki a munka, akkor pedig menjen vissza tanulni. Nem fogja fel, hogy azért kell tanulnia, hogy hosszú távon is elérje azt az életszínvonalat és felhőtlen életet amit most szeretne fiatalon, valahogy ezt kéne tudatosítani benne. Te lehetnél neki a példakép, de nem igényli ezek szerint.
2018. márc. 10. 07:15
 15/24 anonim ***** válasza:
26%

Sehogyan, neked semmi beleszólásod nins az ő életébe.

Törődj a sajátoddal, ami ezek szerint eléggé szar lehet, hogy a másé izgalmasabb ;)

2018. márc. 10. 08:34
 16/24 anonim ***** válasza:
86%

Egyetlen egy megoldás létezik! A szüleiddel beszélj, hogy zárják el a pénzcsapot! Akárki akármit is mond az mind humbuk! Amig folyik be a lé, meg megkap.mindent amit szeretne addig minek is változtasson.

Majd amikor ugy állnak elé egyszer, hogy ha kér valamit, és akkor az van vele közölve, hogy keresse meg rá, akkor fog koppani.

Sajnos csak ez segít, a többi cdak ideig óráig tartó megoldás.

2018. márc. 10. 08:37
 17/24 A kérdező kommentje:

Ok, semmi beleszólásom, de mégis hozzám fordul minden alkalommal, ha bajban van... Fejezzük már be ezt, hogy az én életem biztosan sz..r, és csak féltékeny vagyok. Miért olyan hihetetlen, hogy az ember nem utálja a testvérét, nem irigykedik és jót akar neki?!

Attól félek, hogyha anyáék esetleg csökkentenék a pénzt, vagy teljesen megvonnák, akkor jobban elkezdene lázadni. A férjem is ezt mondta, hogy szerinte 1-2 héten belül lenne újabb barátja, csak az már nem néhány dolgot fog fizetni neki, hanem mindent... És könnyen hozzá lehet ahhoz szokni, hogy nem kell csinálnia semmi értelmeset, de ha egyszer annak is vége, hatalmasat fog zuhanni.

2018. márc. 10. 09:15
 18/24 anonim ***** válasza:
93%

A tesod ahoz hogy valtozzon mindenkepp elobb zuhannia kell.

En helyetted oszinyen elmondanam neki mindezt, en alapbol a korrektseget szeretem es szerintem ez igy helyes.

Beszelsz a hugival es felvallalod azt is hogy lehet haragudni fog rad.

Ha ez se mukodik ha ugy erzed beszelj anyudal vagy apuddal attol fugg ki a megbizhatobb de óvatosan hogy nehogy az legyen hogy kitudodik hogy te voltal mert ax megnagyobb hisztit okozhat.

Mond el a szuleidnek hogy beszeljenek vele ezzel kapcs.ban.

2018. márc. 10. 09:29
 19/24 anonim ***** válasza:
87%
Az utolsó látja jól,igenis zuhanni kell hugodnak,mert ha a szüleitek v te folyton tartod alá a védőhálót, nem lesz előrébb. Sőt..
2018. márc. 10. 13:31
 20/24 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk az volt a módszer, hogy 18 éves korunk után havi x összeget kaptunk. Talán az, hogy ha megcsinálja a tárgyait a tárgyanként kap plusz pénzt a következő hónapokban lehet, hogy elég motivációt ad, hogy folytassa. Szerintem csak az a lényeg, hogy ne zárjátok le a lehetőséget, hogy bármikor hazamenjen, ha rájön, hogy mégis szeretné folytatni az egyetemet.
2018. márc. 10. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!