Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretem a testvéremet....

Szeretem a testvéremet. Valójában ő a példaképem volt kis koromban, de féltékeny vagyok rá amikor mindig csak rá figyelnek. Szánalmas vagyok?

Figyelt kérdés
Sok mindenen keresztül mentem a tesómmal, nem volt túl szép gyerekkorunk, ezért erősebb lett a kapcsolatunk. De amikor elment egyetemre hogy ne legyen itthon (apám miatt) akkor már nem beszéltünk annyit és ő is megváltozott. Azóta egy hónapban beszélünk 1x. De még mindig szeretjük egymást persze. Nagyon hiányzott amikor elment ő volt az egyetlen barátom. Már azóta megszoktam H nincs itt eltelt jó pár év. De amikor újra látjuk egymást vagy elmegyünk.egyutt a rokonokhoz mindig csak vele beszélnek, foglalkoznak. Vele kedvesek , felé nyitottak. Öt mindig megdicsérik. Apám is mindig összehasonlítgat minket és állandóan megaláz engem, mert őt kiemeli. Mindig úgy érzem hogy engem senki sem szeret. Ilyenkor el is huzok hogy egyedül legyek mert rám jön a sírás. És tök gáz mert senki sem jön utánam csak néha anya. Hogy milyen hülye vagyok H féltékeny vagyok. Én is szégyellem magam olyankor, mindenki csak megalázóan néz vagy inkább szánalmasan.. de tényleg velem senki nem.foglalkozik. mindenki csak őt szereti jobban, ez nagyon fáj.

2018. febr. 18. 07:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
10 éves korban ez előfodul.
2018. febr. 18. 08:10
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

"Én is szégyellem magam olyankor, mindenki csak megalázóan néz vagy inkább szánalmasan.." Nem tudom hány éves vagy, de egyrészt úgy tűnik beképzeled a dolgokat, másrészt baromi gyerekes vagy. Egyértelmű hogy azt ugrálják körül akit ritkábban látnak meg aki "többre vitte"

Amúgy hogy érted hogy szánalmasan néz? Az mit jelent?

2018. febr. 18. 08:32
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
Ne is gondolj erre, hogy össze kell titeket hasonlítani! Majd te is mehetsz az egyetemre, és akkor neked is nyalni akarjám a tomporodat, te meg lekezelően kerüld el őket. A tesók már csak ilyenek, chaten én se tudok az tesóimmal rendesen kommunikálni, ott olyan furák :D Ezt értlemesen le tudtad nekünk írni (ha körbenézel az oldalon, az itteniek 70%-ának nem megy...), értékeld magadat és a tulajdonságaidat, a tesóddal meg sose gáz, ha van egy kis indokolatlan mosolyszünet.
2018. febr. 18. 08:33
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Miért bőgsz? Hány éves vagy 10? Nemár...
2018. febr. 18. 08:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki elköltözik otthonról, valamilyen mértékben mindig megváltozik a családtagokkal való kapcsolata. Azt írod, a tesód apátok miatt ment el, tehát ő sem volt jóban vele. Ha ritkán jár haza, akkor felé nagyobb figyelem fordul, amikor otthon van. Én is tapasztaltam hasonlót, amikor a tesóm már egyetemre járt és néha hazalátogatott. Olyan esetben ő volt az "érdekesebb", ezért kapott külön figyelmet. Aztán amikor én is egyetemre mentem és hazalátogattam, engem is másképp kezeltek. Nekem túlzásnak tűnik, amit írsz, azt, hogy mindenki megalázóan néz, mindenki őt szereti jobban, valószínűleg csak beképzeled. Az összehasonlítgatások kapcsán meg próbálj beszélni anyáddal vagy apáddal, mondd el, hogy ez neked rosszul esik. De ne akkor, amikor épp duzzogsz, hanem keress egy olyan alkalmat, amikor mindenki higgadt.
2018. febr. 18. 08:55
 6/12 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok. Amúgy már beszéltem anyámmal és csak annyit mondott hogy buta vagyok.
2018. febr. 18. 11:50
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
Talán nem ok nélkül. Hót komolyan sírsz majd húsz évesen mert anyuék jobban szeretik a tesót? Ez egy tizennégy évestől is durva lenne...
2018. febr. 18. 12:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Mit csináljak szeretet hiányos vagyok. Tesomml mindig is mashogy bántak. De kösz a megértést
2018. febr. 18. 12:29
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Akkor próbáld meg újra. Mondd azt, hogy anya, szeretném, ha nem csak lesöpörnéd az asztalról, amit mondok, hanem meghallgatnád. De gondolkodj el azon is, mennyi realitása van a szeretethiányodnak és mi az, amit esetleg csak beképzelsz magadnak.
2018. febr. 18. 13:15
 10/12 anonim ***** válasza:
56%
Tényleg komoly bajok lehetnek a fejedbe hogy a tesód akit alig látsz abban a pár napban vagy órában havi szinten több figyelmet kap mint te. Ez kb 6 éves szint. Egy pszichológust ajánlok.
2018. febr. 18. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!