Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem tudom újra megszeretni a...

Nem tudom újra megszeretni a testvéremet, másnak hogyan sikerült megbocsájtani?

Figyelt kérdés

Testvéremmel mindig kivételeztek, sajnos nagyon durván elkényeztették. Huszonévesen, lassan harminc, életerős férfiként nem is volt hajlandó elmenni dolgozni, hiszen eddig mindig kikamuzta magát, úgy csinált pénzt, hogy eladta a dolgainkat, vagy rokonoktól, haveroktól kért pénzt, ami mindig kínosan derült ki. Házimunkát és ház körüli dolgokat nem végzett. Szüleim beismerték, hogy elrontották, de kitenni nem akarták, azért az tényleg kemény lépés. Én sokszor keserű szájízzel mentem haza miatta, az elmúlt öt évben kerültem is, alig beszéltem vele, mert mindig csak okkal állt velem szóba. Most pár hónapja javulni látszik a dolog, lett barátnője, elvileg most nagyon rajta van a munkakeresésen. Főleg anyám folyamatosan biztat, három hét múlva születésnapja lesz testvéremnek, vegyek neki valamit, miért nem beszélgetek vele többet, stb. Tehát mintha én lennék az egész történetben a rossz arc. A vicces dolog még az, hogy a rokonok is értetlenkednek, miért nincsen köztünk jobb kapcsolat. Pár botlását tudják, ugye tőlük is kért pénzt, de a nagyobb balhéiról nyilván nem tudnak, szüleim elhallgatják ezt.

Őszinte leszek én nem hiszek abban, hogy változni fog. Annyira mély nyomot hagytak bizonyos gaztettei, egyszerűen nem tudok rá ugyanúgy nézni. látom, mintha igyekezne valamennyire, tetetem, hogy örülök neki, ha otthon vagyok, biztatom pár szóval. De közben bennem van a félsz, hogy megint ugyanaz lesz, csak pénzt szedi fel munkakereséshez, önállósodáshoz, aztán ugyanúgy tele lesz tartozással, és munkája sem lesz.

Főleg szüleim miatt agyalok ezen, de nagyon nehéz nyitnom felé. Ti adnátok még egy esélyt, vagy szerintetek képes valaki megváltozni így?

Jó lenne, tiniként jóban voltunk, utána került rossz társaságba és a többi is jött magától. :(

Köszönöm, ha elolvastad és a válaszokat is.

2017. okt. 27. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
Milyen gaztettei voltak? Csak mert eddig inkabb ugy tunik feltekeny vagy ra (ami erthrto), illetve nem kell a sajat erzeseidet elnyomd es megjatszd h szereted. Illetve a megbocsajtast se lehet eroltetni, vagy jon vagy nem, (de a te erdeked lenne nem lenne benned utalat)
2017. okt. 27. 12:52
 2/7 anonim ***** válasza:
12%
Menj el egy családállításra és mindent megértesz! Az oka ennek nagyon korai, akár születés előtti is lehet. Sok szerencsét. A neten találsz családállítókat bőven.
2017. okt. 27. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem jópofiznék vele, nem ér annyit.

A szüleidtől meg nagy balekság, hogy nem tették ki a sokadik húzására - hidd el, nagyon gyorsan "felnőtt volna", ha egyik napról a másikra kell megoldania az életét.

Én biztosan nem hagytam volna lézengeni meg hazudozni.

2017. okt. 27. 14:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid fordítva ülnek a lovon.

Először bizonyítson a bátyád és majd utána meglátod, hogy megérdemli-e a megbocsátást.

2017. okt. 27. 15:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Az ilyen emberek, mint a bátyád nem változnak. Ezzel a munkakereséssel is csak a not hitegeti, de ezt szerintem te is tudod. Ha te nem szeretnél mélyebb kapcsolatot a bátyáddal (aki valószínuleg csak kihasználná ezt a helyzetet), ne hagyd, hogy a szüleid befolyásoljanak. Húzd meg azt a határt, hogy meddig szólhatnak bele a dolgaidba. Én teljesen megértelek, tapasztalatból. A szulok mindig elfogultabbak, de legyen az o gondjuk.
2017. okt. 27. 17:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem féltékeny vagyok, hanem lopott tőlem/csak akkor keresett meg amikor pénz más kellett neki/ elvárta volna, mert lány vagyok, hogy kiszolgáljam, lopott a szüleimtől is, különböző okokkal pénzt húzott ki belőlük, nem kis összeget, volt hogy bizonyos dologra félretett pénzt nyúlt le hazugságokkal. Ha ez féltékenységnek tűnik...Gaztette: rendőrségi ügy, rongálás, stb. Meg a lopás ugye. Csak az simán lenyúlásnak csenésnek lett beállítva szüleim részéről.

Nyugi nem vagyok szent, engem is elkényeztettek, de én még időben észbe kaptam, plusz kollégiumban láttam, hogy mások milyen talpraesettek, pofám leégett egy idő után.

De ő ezt nem látta be.

Családállításra tuti nem jönne el. :)

Hát nekem is az az esélyes, hogy csak hitegeti a szülőket, nőt.

Bár még reménykedem, de a távolságot akkor tartom. Sokáig azt hittem pszichopata, mert szinte semmi kedvességet, érzelmet nem mutatott, csak ami kellett elvette. Semmi elnézést, kérem. Néha az az érzésem ez nem csak szüleim hibája. köszi még egyszer a válaszokat, tartom magam.

2017. okt. 27. 19:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a minimumot tedd meg, hogy ne szűnjön meg közöttetek teljesen a kapcsolat, de ne adj neki pénzt, ne beszélj az anyagi helyzetedről, stb. Az ünnepség után pedig ne aludj ott, hanem menj haza. A helyedben én is tartanám a távolságot. Nem kell neki megelőlegezni a bizalmat, majd ha bizonyít, akkor meg fogja érdemelni.
2017. okt. 28. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!