Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindenki azt hiszi, hogy...

Mindenki azt hiszi, hogy haragszom, és nem tudok megbocsájtani, csak mert nincs nagy összeborulás, és nem is lesz. Miért nem értik meg?

Figyelt kérdés

Anyámmal soha életemben nem volt jó kapcsolatom, amióta az eszemet tudom, csak bántott.

10 éve (18 éves korom óta) nincs vele kapcsolatom, de tesóm jóba van vele.

Nagyszüleimet imádom, velük napi szinten beszélek, és 1-2 hetente találkozom.

Én magamban már megbocsájtottam azt a sok szarságot, amit kaptam tőle egész életemben. Elengedtem. Nincs bennem harag, nincs bennem gyűlölet. Olyan számomra, mint egy idegen. Az életemnek egy rég véget ért szakasza.

A család (nagyszülők, tesóm) pedig állandóan azt várják, mikor fogok végre megbocsájtani, mikor lesz a nagy összeborulás, és mikor ülünk le megint karácsonykor együtt vacsorázni stb.

Egyszerűen nem értik meg, hogy ez sohasem fog megtörténni, én vagyok a szemét, haragtartó, aki még egy ebédet sem lenne képes végigülni vele egy asztalnál.

Mellesleg képes lennék, nem erről van szó, egyszerűen nem akarok. Ugyanúgy, ahogy nem akarok nagy családi ebédet egy exemmel, és régi óvódás társammal, meg senkivel, aki gyakorlatilag már idegen számomra, és nem része az életemnek. Főleg akkor, ha csak rossz dolgokat kaptam tőle régen.

És még azt is fejemhez vagdossák (az utóbbi időben különösen gyakran, mert nemsoká férjhez megyek), hogy mennyire fog majd hiányozni, ha gyerekem lesz.

2016. jan. 19. 12:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
25%
egy embernek egy élete van, ezért egy évben egy családi ebédet karácsonykor kibirhatsz ha megbocsátottál
2016. jan. 19. 12:04
 2/15 anonim ***** válasza:
anyukád próbált feléd közelíteni? próbálta rendbe hozni ő a kettőtök kapcsolatát? ha ő sem tesz meg semmit szerintem én is hagynám (bár egyet kell értenem az elsővel évi 1 vacsora még ekkor is beleférne)
2016. jan. 19. 12:12
 3/15 A kérdező kommentje:

Elvileg a Karácsony a szeretet ünnepe, amikor az ember olyanokkal tölti el az idejét, akiket szeret. Nálunk nincs ez a képmutatás, amit sajnos sok helyről hallok, hogy csak essünk túl ezen, utána jövő karácsonyig úgysem kell látni ezeket az embereket.

Nálunk béke van, és szeretet. Nincs veszekedés meg semmi. És akikkel összejövünk karácsonykor, azokkal az év többi részében is összejövünk, és tartjuk a kapcsolatot. Nálam nem fér bele, hogy "egyszer egy évben kibírod".

2016. jan. 19. 12:14
 4/15 A kérdező kommentje:

Második:

Nem, sosem próbált

2016. jan. 19. 12:14
 5/15 anonim ***** válasza:
47%

ezt irtad

A család (nagyszülők, tesóm) pedig állandóan azt várják, mikor fogok végre megbocsájtani, mikor lesz a nagy összeborulás, és mikor ülünk le megint karácsonykor együtt vacsorázni stb.

Egyszerűen nem értik meg, hogy ez sohasem fog megtörténni

2016. jan. 19. 12:17
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen megértelek. A megbocsájtás nem azt jelenti, ezután össze nyaljuk egymást, állandóan a másik fenekébe vagyunk. Nekem nem igazán volt bajom szüleimmel, de például, karácsonyi, jó pofizó ebéden soha nem vettem részt, mert azt utálom. Ettől semmi bajom nincs a szüleimmel.
2016. jan. 19. 12:18
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
ha édesanyád normálissá vált idő közben akkor meg kell neki bocsájtanod hiszen ő az anyád
2016. jan. 19. 12:18
 8/15 A kérdező kommentje:
7-es javíts ki, ha tévedek, de attól, hogy valaki képes megszülni egy gyereket, nem válik automatikusan anyává, és ezzel nem érdemli ki automatikusan a szeretetet.
2016. jan. 19. 12:26
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

tévedsz mivel ő szült meg ha tetszik ha nem akkor is ő az anyád

Más családokban is vannak problémák, az én anyám se volt tökéletes mégis az anyám volt mert ő szült meg engem

2016. jan. 19. 12:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igazad van. Ha nem akarod látni, akkor nem.

Akár karácsony van, akár nem.

Plusz ezen oldalon fellelhető anyósproblémás kérdések alapján valószínűleg rettenetesen fog hiányozni.

#8 és #9, A tökéletes kifejezés erre: Biológiai anya.

Attól hogy megszült még nem jár szeretet meg minden.

2016. jan. 19. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!