Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindenki azt hiszi, hogy...

Mindenki azt hiszi, hogy haragszom, és nem tudok megbocsájtani, csak mert nincs nagy összeborulás, és nem is lesz. Miért nem értik meg?

Figyelt kérdés

Anyámmal soha életemben nem volt jó kapcsolatom, amióta az eszemet tudom, csak bántott.

10 éve (18 éves korom óta) nincs vele kapcsolatom, de tesóm jóba van vele.

Nagyszüleimet imádom, velük napi szinten beszélek, és 1-2 hetente találkozom.

Én magamban már megbocsájtottam azt a sok szarságot, amit kaptam tőle egész életemben. Elengedtem. Nincs bennem harag, nincs bennem gyűlölet. Olyan számomra, mint egy idegen. Az életemnek egy rég véget ért szakasza.

A család (nagyszülők, tesóm) pedig állandóan azt várják, mikor fogok végre megbocsájtani, mikor lesz a nagy összeborulás, és mikor ülünk le megint karácsonykor együtt vacsorázni stb.

Egyszerűen nem értik meg, hogy ez sohasem fog megtörténni, én vagyok a szemét, haragtartó, aki még egy ebédet sem lenne képes végigülni vele egy asztalnál.

Mellesleg képes lennék, nem erről van szó, egyszerűen nem akarok. Ugyanúgy, ahogy nem akarok nagy családi ebédet egy exemmel, és régi óvódás társammal, meg senkivel, aki gyakorlatilag már idegen számomra, és nem része az életemnek. Főleg akkor, ha csak rossz dolgokat kaptam tőle régen.

És még azt is fejemhez vagdossák (az utóbbi időben különösen gyakran, mert nemsoká férjhez megyek), hogy mennyire fog majd hiányozni, ha gyerekem lesz.

2016. jan. 19. 12:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Az, hogy vannak problémák, egy dolog, de amíg nem tudod, milyen bűnöket követett el, ne állítsd, hogy márpedig akkor is az anyám.

Ha valaki a gyerekét hetente/naponta szarrá veri, kékre-zöldre, annak is kötelessége szeretni az anyját, mert ő szülte meg?

2016. jan. 19. 12:56
 12/15 A kérdező kommentje:

10-es:

Lehet, azt elismerem, hogy hiányozni fog egy anya segítsége, de az ő személye biztosan nem

Mellesleg van csomó más ember, aki ott lesz, és tud segíteni. Pl anyósom, édesapám párja.

Közelebb állnak ők az anya szerephez az életemben.

2016. jan. 19. 12:58
 13/15 anonim ***** válasza:
91%

"tévedsz mivel ő szült meg ha tetszik ha nem akkor is ő az anyád"

És ha ő szülte akkor mi van? Egy normális ember felnevelése némileg többet jelent annál hogy lefialok és boldoguljon.

Na meg úgy mellesleg nem a gyerek kérése az hogy megcsinálják, ne ezért kelljen hálával tartoznia.

2016. jan. 19. 13:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
hát én apám is megérte a pénzét, fizikailag és lelkileg is bántalmazott, amióta elvált az anyámmal felé se nézek, próbált párszor hívni,de fel sem veszem. Aki meg arról papolt, hogy "de ő az apád" annak jó szülei vannak általában és még a közvetlen barátaim sem tudták átérezni a problémámat, amit nem is lehet elvárni(az se értette meg aki egyszer tanúja volt egy kisebb csetepaténak).
2016. jan. 19. 13:50
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
11: hát ebben az esetben te tudod, hogy meg tudsz e bocsátani vagy sem
2016. jan. 19. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!