Van köztetek olyan, aki soha nem tudott megbocsájtani a szüleinek?
Figyelt kérdés
Vagy az egyik szülőjének. Akitől már olyan mély sebet kapott, hogy az jóvátehetetlen.2015. júl. 18. 20:35
1/16 anonim válasza:
Sokszor megbocsájtottam, amikor már nem kellett volna, de már nem fogok többé. A sírját sem fogom soha megnézni. Kiiktattam teljesen.
2/16 A kérdező kommentje:
1 Nekem még annyiszor se sikerült.
2015. júl. 18. 20:47
3/16 anonim válasza:
Nem tudsz megbocsájtani? Végül is csak az életed köszönheted nekik...
4/16 anonim válasza:
Nagybátyám se bocsátott meg soha az anyjának, mivel másfél évesen kidobta, s a nagymamám nevelte fel az apjával közösen. A nő temetésére sem ment el, nem is kereste vele a kapcsolatot.
Szóval második válaszoló, van megbocsáthatatlan dolog, az az aprócska tény, hogy félig belőle vagy, nem tesz jóvá minden hibát.
5/16 anonim válasza:
Nem kell az embernek negatív érzelmekkel élni az életét. A kellemetlen dolgokat el kell temetni.
6/16 anonim válasza:
Kérdező, én spec nem is akarok... ahhoz előbb az kellene, hogy megbánják a cselekedeteiket, jóvá akarják tenni, és kérjék a bocsánatot... nem a "de én csak jót akartam" szánalmas makogás...
7/16 anonim válasza:
#5, tudod, a kellemetlen dolgok elfojtása-eltemetése a legtutibb recept a gyomorfekélyre-asztmára-szívinfarktusra-pszichés betegségekre. Annyit meg bocs, de nem érnek, hogy még most is ártani tudjanak...
8/16 anonim válasza:
Két éve járok terápiára... anyámat, úgy érzem, soha nem fogom tudni szeretni. Megbocsátottam neki, mert nem tehet róla, hogy olyan a személyisége, amilyen (neki is sz@r gyerekkora volt). Ezt feldolgoztam. De szeretni nem tudom.
9/16 anonim válasza:
Megbocsájtás... ilyennel ebben az esetben nem foglalkozom. Inkább úgy mondom: teljes mértékben leszarom, hogy mi van vele, és nem akarom a saját életemet rondítani olyan emberrel, akiről tudom, hogy rosszindulatú, agresszív, gonosz és meg is tenne mindent, hogy csupán a saját értelmezést nélkülöző agyszüleményeit kielégítse. Szóval: minek dühöngjek, meg rágjam magam? Tojok rá, van egy "jó" sztorim társaságban.
10/16 anonim válasza:
Egy barátom volt, aki mindig megbocsájtott a szüleinek, pedig olyan dolgokat tettek, amire nincs bocsánat. Jött mindig a szokásos válasza: ,,mégiscsak a szüleim". Én erre azt mondtam neki, hogy ez teljesen mindegy, ők nem akarnak és nem is fognak megváltozni. Nagy nehezen megértette és megszakított velük, minden kapcsolatot. Sokkal boldogabb és a szülei nem is keresték azóta sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!