Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sosem fognak megbocsájtani?...

Sosem fognak megbocsájtani? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eltűntem körülbelül másfél évre anélkül, hogy ezt bárkinek mondtam volna. Akkor lettem 18, érettségiztem, ott volt az egyetemválasztás és a barátom megkérte a kezem, sok volt egyszerre. És elmentem külföldre, egy régi barátommal, akivel mindig több volt közöttünk, mint barátság.

Tudom, hogy hibáztam. De már itthon vagyok január óta, kisebb nagyobb megszakításokkal és a családom még most sem áll szóba velem, a volt barátom szülei közölték, hogy miattam ment tönkre kis híján a fiúk élete.

A húgom közölte, hogy nem akar újra beszélni velem, mert megint lelépek, ha bulizni, vagy pénzt költeni van kedvem a gazdag barátaimmal, már megtanult nélkülem boldogulni (időközben a szüleink szétmentek).

Mit tudnék tenni, hogy ne viselkedjenek így?

Tudom, hogy hibáztam, nem fejmosást szeretnék.

2014. máj. 12. 13:50
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
96%
Menj vissza külföldre.
2014. máj. 12. 13:56
 2/28 Hengerelőhereverem ***** válasza:
98%
Ez nem fejmosás, de ha tudod, hogy hibáztál attól még ne várd el, hogy mindenki a nyakadba ugorjon. Egy paraszt voltál, edd meg amit főztél. Nem bántásból komolyan, de ha akkor elég felnőttnek érezted magad egy ilyen akcióhoz, akkor most legyél elég felnőtt méltósággal elviselni a következményeit.
2014. máj. 12. 13:56
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak szépen apránként nyerheted vissza a bizalmukat, de biztos nem lesz egyszerű. Borzasztó lehetett nekik az elmúlt időszak, én konkrétan megőrültem volna, ha semmit nem tudok a gyermekemről. Egyébként miért nem hívtad őket legalább, hogy élsz, minden rendben?

Na szóval csak apránként haladj, valahogy be kéne bizonyítanod, hogy nem tűnsz el megint, vállalod a felelősséget a tetteidért.

2014. máj. 12. 13:58
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt javaslom, ne erőltesd a kapcsolatokat, éld a magad természetes életét. Nekik is meg kell emészteni, ami történt. Majd lassan, fokozatosan maguktól helyre jönnek a dolgok.
 5/28 anonim ***** válasza:
96%
Tudomásul veszed (életed késöbbi részében), hogy a tetteidnek következményei vannak.
 6/28 anonim ***** válasza:
77%
Ez azért talán nem egy egyszerű gyerekes viselkedés volt. Én sem bocsájtanék még, pontosabban, én teljesen levegőnek nézném az ilyen embert, aki semmilyen tekintettel nincs másokra, de azt elvárja, hogy őt kiemelten kezeljék.
2014. máj. 12. 13:59
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

A bizalmat elvesztetted ez egyértelmű, de a világ nem dőlt össze! Szerintem ha látják rajtad, hogy Te már nem az a másfél évvel ezelötti meggondolatlan lány, hanem egy megfontolt hölgy vagy, akkor renbe jönnek a kapcsolataid.

Sok türelemre és kitartásra lesz szükséged.

2014. máj. 12. 14:00
 8/28 Őszödi Ferenc ***** válasza:
62%

Vannak tetteink, melyek megváltoztatják az életünket, vagy amiknek a következményei örök életünkön át elkísérnek minket. Meg kell tanulnunk ezzel együtt élni.

Mást nem tehetsz.

2014. máj. 12. 14:03
 9/28 anonim ***** válasza:
16%
Január óta azért sok idő telt el, nyilván tudták a szüleid, hogy külföldön vagy, különben a rendőrséggel, mindenkivel kerestettek volna. Azt hiszem ennyi idő elteltével egy szülő, ha szereti a gyerekét megbocsájt. Én legalábbis nem tudnék hónapokig levegőnek nézni egy családtagot, aki velem egy lakásban lakik. És a te fejedben még nem fordult meg, hogy elköltözz tőlük?
2014. máj. 12. 14:05
 10/28 anonim ***** válasza:
20%

A volt barátod összeomlását megértem, de a családod kiakadását nem. Legalábbis SZERINTEM (a lepontozóbizottságnak emelem ki) túl lett reagálva a dolog részükről.

Nem embert öltél vagy bűnöztél, szimplán elköltöztél otthonról. Oké, csúnya dolog annyira váratlanul lelécelni, ez vitathatatlan, de a te korodban már sokan nem élnek otthon...

2014. máj. 12. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!