Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sosem fognak megbocsájtani?...

Sosem fognak megbocsájtani? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eltűntem körülbelül másfél évre anélkül, hogy ezt bárkinek mondtam volna. Akkor lettem 18, érettségiztem, ott volt az egyetemválasztás és a barátom megkérte a kezem, sok volt egyszerre. És elmentem külföldre, egy régi barátommal, akivel mindig több volt közöttünk, mint barátság.

Tudom, hogy hibáztam. De már itthon vagyok január óta, kisebb nagyobb megszakításokkal és a családom még most sem áll szóba velem, a volt barátom szülei közölték, hogy miattam ment tönkre kis híján a fiúk élete.

A húgom közölte, hogy nem akar újra beszélni velem, mert megint lelépek, ha bulizni, vagy pénzt költeni van kedvem a gazdag barátaimmal, már megtanult nélkülem boldogulni (időközben a szüleink szétmentek).

Mit tudnék tenni, hogy ne viselkedjenek így?

Tudom, hogy hibáztam, nem fejmosást szeretnék.

2014. máj. 12. 13:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez azért elég durva... De hogy tudtad ezt megtenni? Egyrészt tényleg minden szó nélkül, csak összepakoltál és mentél? A másfél év alatt senkit nem kerestél? Nem volt honvágyad, a szüleid nem hiányoztak? Én is külföldön élek, és még így is nagyon nehéz, hogy hetente többször beszélek az otthoniakkal. A párodat ezek szerint nem is nagyon szeretted, ha így szó nélkül ott tudtad hagyni, azzal a ...barátoddal, akivel "mindig több volt, mint barátság".

Amit tanácsolni tudok, hogy most Te adj nekik időt. Ne legyél türelmetlen és követelőző. A családod előbb-utóbb úgyis megbocsájt majd, ami a volt párodat illeti, hát...remélem őt békén hagytad.

23/N

2014. máj. 12. 18:34
 22/28 anonim ***** válasza:

Na ha itt valaki jól leszidja a kérdezőt, az rögtön 100% hasznosságú válasz.

Nem lehet csak úgy 1,5 évig bújkálni, vagy legalábbis nagyon nehezen. Gondolom a kérdező, valamilyen formában tudatta, hogy külföldön van, csak a hirtelelen lelépése miatt fordultak el tőle, némileg jogosan. De szerintem ha ezt így meg tudta tenni, akkor amúgyis van a családban némi bizalmi gond a családtagok között.

2014. máj. 12. 18:42
 23/28 A kérdező kommentje:

Szóltam nekik, hogy elmegyek, amikor már nem voltam az országban.

Igen, tényleg elég sok gondom volt. Csak azt hallgattam, hogy nekem is az orvosira kell mennem, pedig sose akartam azt az egyetemet igazán. Aztán a barátom megkérte a kezem, mindenki odavolt a boldogságtól, csak én nem. Úgy éreztem, hogy mindenben az én véleményem számít a legkevésbé, legyen az továbbtanulás, lakás, magánélet, bármi.

Nem kerestem őket... Néha hívtak, de akkor csak veszekedés lett a telefonálásokból, így egy idő után ezek a hívások is eltűntek.

Elég zsúfolt volt az életem, nem nagyon volt időm az itthoniakra gondolni és csak felejteni akartam picit.

2014. máj. 12. 18:50
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de a legrosszabbat művelted, amit lehetett.

1. Érettségi: stressz, de vannak nehezebb és rosszabb dolgok az életben.

2. Egyetemválasztás: egy pici kis lexarom tablettát kellett volna bevenned inkább, amikor a családod pampogott az egyetemválasztásod miatt, nem?

3. lánykérés: írod, hogy mindenki odavolt. Vagyis igent mondtál. Miért, ha nem voltál benne biztos?

Tulajdonképpen kreáltál magadnak egy helyzetet, ami nem a világ vége volt, de te gyerekes módon elmenekültél a problémáid elől, és ezzel a családod magad ellen fordítottad.

Te mit tettél volna a helyükben?

És ha ennyire rossz volt velük, most mégis miért várod el tőlük, hogy kedvesek legyenek?

2014. máj. 12. 19:13
 25/28 anonim ***** válasza:

Mióta hazamentél, tudják, mi zajlott le a fejedben, ami miatt mindezt megtetted?

Nem szeretnék bíráskodni senki felett, nyilván tudod, mit tettél, milyen következményei vannak és miért vannak ilyen következményei.

Szerintem próbáld rávenni őket, adjanak egy esélyt, hogy mindent elmagyarázhass, de lehetőleg minden érintett közeli családtag legyen a tett színhelyén.

Van, hogy az ember besokall, megijed, olyan mintha belefulladna a problémákba, a zűrzavarba...tudom jól.

Sajnos a helyzeted komplikált, és a kommunikáció hiánya lerombolhat, tönkre tehet mindent.

Én csak azt nem értem, hogy hogy nem próbáltad megbeszélni ezt valakivel a családból.

Gondolom látták, hogy stresszel téged mind az érettségi, mind az egyetem kérdése, és ott volt egy akkora lépés, ami egy idősebb esetleg egy tapasztaltabb ember életébe is nagy változásokat hoz..

Anyukád sosem ült le veled megbeszélni, hogy hogyan viseled az érettségit, mi a véleményed, vágyad a továbbtanulásról és elég felnőttnek, késznek érzed magad egy eljegyzéshez?

22/L

2014. máj. 12. 19:51
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Felégetted magad mögött az életedet... volt szád: nem akarok az orvosira menni, bocsi de nem kell a gyűrűd.

Idióta p*csa módjára cselekedtél, anyád meg apád is csak arra volt jó hogy míg gimnáziumba, meg ált suliba járasson, vegyen neked ezt-azt, meg a szarospelenkát cserélje alólad..

Nem udom 18 éves létedre külföldön mit csináltál, ha annyira jó volt maradj ott, ha én a szüleid helyébe lettem volna tuti utánad mentem volna, de elbírod képzelni min mentek keresztül?.. főleg ha szerettek?...

Most mitől lett fontos? elfogyott a della?...

2014. máj. 12. 19:51
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön mit csináltál a szeretőddel másfél évig?

Miért nem mész vissza hozzá?

2014. máj. 12. 20:06
 28/28 anonim ***** válasza:
Szerintem nem akkora gond, hogy nagykorúként leléptél külföldre, az, hogy a nem megfelelő módon tetted az nyilvánvaló, de azt hiszem mindenki követ el kisebb-nagyobb hibákat. Úgyhogy a kérdésedre fókuszálva. Kérdeznék pár dolgot: Magyarországon laksz most? Kivel, melyik családtagjaiddel? Az, hogy nem szólnak hozzád mit jelent, egyáltalán semmit? A volt pasid szüleivel én nem foglalkoznék a helyedben, kit érdekel mit gondolnak, legfeljebb a volt pasidtól kell bocsánatot kérned, nem a szüleitől.
2014. máj. 12. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!