Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sosem fognak megbocsájtani?...

Sosem fognak megbocsájtani? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eltűntem körülbelül másfél évre anélkül, hogy ezt bárkinek mondtam volna. Akkor lettem 18, érettségiztem, ott volt az egyetemválasztás és a barátom megkérte a kezem, sok volt egyszerre. És elmentem külföldre, egy régi barátommal, akivel mindig több volt közöttünk, mint barátság.

Tudom, hogy hibáztam. De már itthon vagyok január óta, kisebb nagyobb megszakításokkal és a családom még most sem áll szóba velem, a volt barátom szülei közölték, hogy miattam ment tönkre kis híján a fiúk élete.

A húgom közölte, hogy nem akar újra beszélni velem, mert megint lelépek, ha bulizni, vagy pénzt költeni van kedvem a gazdag barátaimmal, már megtanult nélkülem boldogulni (időközben a szüleink szétmentek).

Mit tudnék tenni, hogy ne viselkedjenek így?

Tudom, hogy hibáztam, nem fejmosást szeretnék.

2014. máj. 12. 13:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

nehogy feladd és visszamenj!

A családra mindig szükséged lesz, nekik is rád.

Nem tudom, mit tehetnél :( kérj tőlük milliószor bocsánatot :( ígérd meg, többet nem leszel ilyen meggondolatlan, stb.

2014. máj. 12. 14:07
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
A szülő mindig megbocsájt idővel a gyermekének...De sok okosat nem tudok írni, ha látják, hogy pozitív irányban változol akkor biztos könnyebben fog menni.
2014. máj. 12. 14:10
 13/28 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy van szükség a Kérdezőre! Itt hagyott mindenkit, csak saját maga érdekelte. Ilyen emberre, hogy lehetne alapozni? Kit tudja mikor sokkal be "szegényke" megint és megy el újra!

Nem sajnállak, jogosan kapod ezt vissza mindenkitől!

Inkább menj megint vissza!

2014. máj. 12. 14:22
 14/28 anonim ***** válasza:
44%
fiatal volt még, és mindenki követ el hibákat ebben az életben. Egy esélyt mindenki érdemel :)
2014. máj. 12. 14:27
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem egyszerű a helyzet, az biztos!

Másfél évig a családod semmit sem tudott rólad?

Mert akkor megértem, hogy szóba sem hajlandóak veled állni. Sejted, mit álltak ki, amikor nem tudták, hogy melyik erdőben van elásva a holttested? Mégis ezt hogy gondoltad? Hazajössz, és ugorjanak a nyakadba?

Még az is lehet, hogy a szüleid a miattad kialakult helyzet miatt váltak el.

Hogy mit tudsz tenni? Laposkúszásban bocsánatot kérsz mindennap levélben, ha nem akarnak beszélni veled.

És minden rajtuk múlik.

2014. máj. 12. 14:41
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy gondolom,hogy idővel minden szülő megbocsájt a gyerekének. Én is csináltam hülyeséget,haragban voltunk,de nem birtuk sokáig.

Na de hogy szó nélkül eltűnni,hogy jutott eszedbe??Mindent meg lehet oldani,én sem tudnék rögtön a nyakadba ugrani,de magyarázd el a szüleidnek miért is döntöttél igy és kérj bocsánatot,jobbat nem tudok.

2014. máj. 12. 15:23
 17/28 anonim ***** válasza:
9%

Semmit, éld a magad életét. Egyszer kérj bocsánatot, ha akrsz, és ha hibásnak érzed magad. Többször ne, mert az már csak fölösleges megalázkodás.

A volt barátod szülei önző hernyók, nem kell velük foglalkozni. Észre se vedd őket, nem is léteznek. Egy ember élete nem megy tönkre egy másik ember miatt, hacsak nem egy kisgyerekről van szó és a szüleiról. A te esetedben erről szó sincsen.

A húgod egy buta hisztérika, és talán befoghatná a száját.

A szülieid pedig nagyon igyekezzenek azt belátni, hogy egy alig 18 éves gyerek ha ilyen drasztikus lépést tesz, az majdnem 100%-ban A SZÜLEI HIBÁJA! A hibás és rossz nevelésük egyenes következménye.

Ne sajnálj semmit, max. sirasd meg a saját problémáidat. A szüleid azért mentek szét, mert kiesett az a bűnbak, akire eddig tolták a bajt: te.

Én azt javaslom, hogy minél előbb keress meg egy pszichiátert, egy olyan szakembert, aki fiatalokkal foglalkozik. (TB-re is van.) Nagyon-nagyon rád férne, mert nagyon sok sz--art kaptál a nyakadba, és mivel hazamentél, vissza oda, ahonnan elmenekültél, azok az emberek újra és újra támadni fognak téged és a legelső piti bajnál azonnal mindig mindenért téged hibáztatni. Holott ez nem igaz: nem te vagy a hibás!

Ps: én a húgommal nem beszélnék többet, ha így áll hozzá a gondjaimhoz. Ha megtanult nélküled boldogulni az nagyon jó, mert legalább nem kell őt a nyakadba venned.

A pszichiátert vállalld be, tanulj szakmát vagy diplomázz le és nagyon határozottan javaslom, hogy menj ki újra külföldre! Te olyan típus vagy, aki a jég hátán is megél, nem féltelek; de olyan embernek pitizni, amilyenek között most élsz - az biztosan tönkre fog tenni téged.

2014. máj. 12. 15:54
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Persze, még a családja, és az exe legyen a hibás! :)

Há' miért ne? Ez tök természetese dolog, hogy csak úgy lelépünk, fúújjj de gonoszok és igazságtalanok szegénnyel!

Te se vagy 100-as!

2014. máj. 12. 16:16
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem semmi.Tönkretetted az egész családodat.Nem is tudom mit tennék,ha a gyerekem eltűnne 1,5 évre,azt sem tudnám él-e még vagy meghalt,esetleg valaki megölte,szerintem én ki sem bírnám élve...azt hiszem bár "visszafogadnálak" mert a gyerekem vagy,de soha nem tudnám megbocsátani.Ez mindennek a legalja,legalább egy telefont megérdemeltek volna,hogy" szevasz jól vagyok,de nem megyek haza!"
2014. máj. 12. 16:27
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Serintem a helyedben nem lenne pofám ahhoz,hogy még én legyek felháborodva azért,mert nem ugranak a nyakamba azok után,hogy tönkre vágtam az életüket egy szó nélkül. Baromi nagy probléma leérettségizni,egyetemet választani és szeretve lenni.

Semmit sem tudsz tenni, a magadét már megtetted másfél évvel ezelőtt. Ha nem keresnek,nem kiváncsiak rád, az az ő dolguk. Te akartad elvágni magad tőlük,most érzed a következményét. Sajnálom,ez van

22/L

2014. máj. 12. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!