Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Túl gonosz beszólás volt? Mit...

Túl gonosz beszólás volt? Mit csináljak, hogy a nővérem észrevegye magát?

Figyelt kérdés

Van már egy diplomám, szeptemberben kezdtem el egy másik szakot. Itt 5 éves a képzést, plusz 3 év kell a szakvizsgához. Kérdezett az egyetemről a nővérem és mondta, hogy hát igen, baba mellett ez még nehezebb is lesz. Nem értettem, hogy hogy jött a tanulmányaimhoz a gyerek, és mondta, hogy hát mivel már "benne vagyok a korban", 2-3 éven belül csak jönnek az utódok...

Most májusban leszek 22 éves, nem érzem magam öregnek egyáltalán. Igaz, hogy a barátommal már másfél éve együtt élünk, de jelenleg nem tervezünk még sem esküvőt, sem gyerekeket. Főleg, hogy én még nem dolgoztam soha, tanulok is.

Mondtam, hogy hát mi még a baba-témával 7-8 éves biztosan várunk, erre az volt a válasz, hogy majd mennyire ciki lesz menni a gyerek szülői értekezleteire a sok fiatal anyuka közé, engem meg majd a nagymamának néznek... Itt már kezdett elegem lenni, mert még előtte is ragozta, hogy milyen rossz már azoknak, akiknek úgy telik el a fiatal koruk, hogy csak szórakoznak és buliznak, semmi felelősséget nem kell mutatniuk.

Ezért azt válaszoltam, hogy szerintem az sokkal cikibb, mikor azt számolja valaki, hogy kaphatna több támogatást az államtól, vagy a gyerekkel vissza kell tetetnie a polcra még a 150 forintos csokit is, mert spórolnak. Ezen ő megsértődött, mert miért hozom fel ehhez az ő anyagi helyzetét, meg hogy ő nem tehet a helyzetéről...

25 éves, három gyereke van két különböző apától. Érettségi előtt lett terhes először, akkor azt mondta, hogy majd a következő évben érettségizik. Azóta sem jött össze neki... Alkalmi munkái vannak, de közben többet van otthon, mert " muszáj a gyerekekkel foglalkozni", azonban ez a sok törődés egyiken sem látszik. Buták, neveletlenek.

Ez az egész hétvégén történt, de az anyám még ma is felemlegette, hogy ez mennyire rosszul esett a tesómnak és hogy minek kellett ilyet mondanom, mikor van elég baja így is...

2018. márc. 7. 12:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

A nővéred volt a gonosz. Illetve, nem is gonosz, szerencsétlen csak agyhalott. Az ilyeneket kéne elköttetni még kamasz korukban. Már bocs.

Pont azért szólogat be neked, mert irigyli az életed. Te fiatal vagy, szórakozhatsz, tanulhatsz, lehet karriered, utazhatsz, megtehetsz bármit. Ő pedig már nem, mert totálisan elszúrta az életét.

Az ilyenek próbálják sokszor elhitetni másokkal, hogy ők aztán nem bánták meg, nekik olyan csuda jó, hogy nincs se iskolájuk, se semmijük, csak a visszamaradott kölykeik, de az anyaság olyan csodálatos, hogy tök megéri, stb...

Szerintem, ha jót akarsz magadnak, akkor ne tölts vele túl sok időt. Ha 25 évesen itt tart agyilag, akkor már nem fog fejlődni. Éld csak az életed, használd ki a lehetőségeidet, építs karriert, járd be a világot, bulizz, amennyit bírsz, gyereket csinálni meg bőven ráértek 8 év múlva. Inkább nagymamának nézzenek a szülőin, mint egy másik diáknak...

2018. márc. 7. 14:03
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igen, anyátok se lehet egy észlény, ismét elnézést, de ez a helyzet. Nagy részben az ő felelőssége is lett volna, hogy a nővéred ne így végezze.

Alap lenne, hogy a lányunk tisztában legyen azzal, hogy 16-17 évesen nem dugunk fűvel-fával, de ha mégis, akkor dupla-tripla védekezés.

De ha még amellett is becsúszna, hát (nyugodtan pontozzatok le, kövezzetek meg) én nem engedném, hogy megtartsa. Ez van.

De ugyanazt a hibát háromszor elkövetni... ez már nagyon gáz. Nem értem, hogy gondolhatja egy elvileg épeszű nő, hogy ha iskola, szakma, munkahely, minden nélkül szüli sorban a gyerekeket, akkor az neki jó lesz. Mit gondol az ilyen, hogy majd a gyerektartásból meg a segélyből milliomos lesz és soha többé nem kell dolgoznia?

Nemhogy nem védeném a lányomat a másikkal szemben, ha ilyen lenne, de én tenném helyre először. Még csak 25 éves, ha így folytatja tovább az életét, 10 év múlva 7 gyereke lesz 5 apától... na majd akkor lesz "elég baja"... Főleg, ha addigra a legidősebbek elkezdenek kamaszodni, és az anyai példát látva 15 évesen unokát csinálnak neki...

2018. márc. 7. 14:13
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus...a nővéred elkúrálja az életét, és Anyud még őt védi, hogy neki mennyire rosszul esik. Az, hogy ő az elkeseredett fájdalmában téged próbál rugdosni, és elérni, hogy szarul érezd magad, az nem számít. Hát tudod, mit : ha én lennék a helyedben, én se hagynám hogy rajtam vezesse le a frusztráltságát. Egyáltalán nem voltál vele bunkó, csak tükröt tartottál neki. Az ő dolga.Irigy. Ő már elkapálta az életét, előtted meg nyitva minden lehetőség. Csak azért mert ő elcseszte, nem neked kell mindent lenyelni, hogy ő ne érezze szarul magát.
2018. márc. 7. 14:16
 14/26 anonim ***** válasza:
78%
Én ugyan most vagyok 22 .. ha minden jól megy jövő hónapban születik a kislányunk .. de én nem ragoztam volna ennyire túl .. én csak annyit kérdeztem volna ,hogy az nem ciki ,hogy ő a semmire szült ? Nekem az a véleményem ,hogy lehet jó fiatal anyukának lenni .. de én sem szülnék ha nem érezném azt ,hogy megtudok mindent adni egy gyereknek .. Hozzá tartozik ,hogy elég régóta nem élek a szüleimmel és még az országban sem , nem tesznek alám se házat ,se autót mégis teljesen normális a kis életünk .. nem is értem a nővéred mégis hogyan gondolkozik..
2018. márc. 7. 15:36
 15/26 anonim ***** válasza:
91%

Én is fiatalon szeretnék anyuka lenni, mindig így képzeltem és az indokaim is megvannak rá, de attól még nem nézem le azt, aki nem így szeretné élni az életét. Itt most a nővéred volt bunkó, te csak megvédted magad.

(Volt egy "barátnőm", ő teljesen ellenzi a fiatal anyaságot meg lenéz mindenkit, aki 30 alatt akar gyereket. Mikor szóba került még anno, hogy én fiatalon szeretnék szülni (egészségügyi okokból nem is lehetne 30 felett és ezt tudta is) akkor elkezdett kötekedni miatta meg beszólogatni, hogy neki 3 diplomája lesz nekem meg csak egy vagon szaros pelenkám, stb. Ekkor egyszer szóltam be valakinek, amiért 30 felett akar gyereket, de úgy gondolom jogos volt.)

2018. márc. 7. 16:01
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem, főleg ha olyan ember "osztja az észt", aki így elszúrta a dolgait. Mert azért nagyon úgy tűnik, hogy a nővéred ezt tette. 25 évesen 2 apától 3 gyerek, az első érettségi előtt...ez lenne a követendő példa?
2018. márc. 7. 16:26
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul én sosem értettem az olyan embereket, akik beszólogatnak másnak, kötekednek, aztán ha az besokall és viszonozza a "kedvességet", felháborodnak és vérig sértődnek.
2018. márc. 7. 16:28
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ebbe semmi gonoszság nem volt!
2018. márc. 7. 17:29
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben annyit mondanék:"nem én kezdtem"

Miért ne lenne jogod kiállni magadért, a tesód gratulálhat magának, összebsazott 3 kölköt, nyíg miatta és ezt a frusztrációját vezeti le rajtad. Én simán a 3,14csåba küldeném aztán hadd fortyogjon, ingyen van neki.

Amúgy meg ad1 nem maradsz le semmiről ad2 sokféle korosztály szül ma már, nincs előírva korhatár ad3 senkinek nem tartozol elszámolással, hogy inkább először egzisztenciálisan teszed sínre az életedet és utána vállalsz családot. Ez az igazi felelősség, nem a nyakrafőle szüldögélés.

2018. márc. 7. 17:49
 20/26 anonim ***** válasza:
12%
Mindkettőtöknek igaza van. Azt kellene megértenetek hogy nem ugyanaz az értékrendetek. Egyikőtöknek a karrier, másikótoknak a gyerek a fontosabb.
2018. márc. 7. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!