Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Túl gonosz beszólás volt? Mit...

Túl gonosz beszólás volt? Mit csináljak, hogy a nővérem észrevegye magát?

Figyelt kérdés

Van már egy diplomám, szeptemberben kezdtem el egy másik szakot. Itt 5 éves a képzést, plusz 3 év kell a szakvizsgához. Kérdezett az egyetemről a nővérem és mondta, hogy hát igen, baba mellett ez még nehezebb is lesz. Nem értettem, hogy hogy jött a tanulmányaimhoz a gyerek, és mondta, hogy hát mivel már "benne vagyok a korban", 2-3 éven belül csak jönnek az utódok...

Most májusban leszek 22 éves, nem érzem magam öregnek egyáltalán. Igaz, hogy a barátommal már másfél éve együtt élünk, de jelenleg nem tervezünk még sem esküvőt, sem gyerekeket. Főleg, hogy én még nem dolgoztam soha, tanulok is.

Mondtam, hogy hát mi még a baba-témával 7-8 éves biztosan várunk, erre az volt a válasz, hogy majd mennyire ciki lesz menni a gyerek szülői értekezleteire a sok fiatal anyuka közé, engem meg majd a nagymamának néznek... Itt már kezdett elegem lenni, mert még előtte is ragozta, hogy milyen rossz már azoknak, akiknek úgy telik el a fiatal koruk, hogy csak szórakoznak és buliznak, semmi felelősséget nem kell mutatniuk.

Ezért azt válaszoltam, hogy szerintem az sokkal cikibb, mikor azt számolja valaki, hogy kaphatna több támogatást az államtól, vagy a gyerekkel vissza kell tetetnie a polcra még a 150 forintos csokit is, mert spórolnak. Ezen ő megsértődött, mert miért hozom fel ehhez az ő anyagi helyzetét, meg hogy ő nem tehet a helyzetéről...

25 éves, három gyereke van két különböző apától. Érettségi előtt lett terhes először, akkor azt mondta, hogy majd a következő évben érettségizik. Azóta sem jött össze neki... Alkalmi munkái vannak, de közben többet van otthon, mert " muszáj a gyerekekkel foglalkozni", azonban ez a sok törődés egyiken sem látszik. Buták, neveletlenek.

Ez az egész hétvégén történt, de az anyám még ma is felemlegette, hogy ez mennyire rosszul esett a tesómnak és hogy minek kellett ilyet mondanom, mikor van elég baja így is...

2018. márc. 7. 12:38
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem pont, hogy nem volt elég durva a beszólásod. Sajnos egy ilyen ostoba emberrel nem igazán tudsz mit kezdeni azon kívül, hogy minimalizálod a kapcsolattartást és messziről elkerülöd.
2018. márc. 7. 12:42
 2/26 anonim ***** válasza:
97%

Pont, hogy ő tehet a saját helyzetéről.

Irigy rád, valahol belátta szerintem, hogy te felelősség teljesebben gondolkodsz, mint ő tette/teszi, és neked jobb életed lehet, mint neki.

2018. márc. 7. 12:53
 3/26 anonim ***** válasza:
97%
Egyáltalán nem volt gonosz, és szomorú, hogy ezek után csak megsértődni tudott. Hiába, hogy a testvéred, akinek nincs elég felelősség érzete, akinek inkább fontosabb volt gyereket szülni a semmire, persze, hogy lenéz, mert neki az a legnagyobb teljesítmény az életében, hogy szült, nem is egyszer. Bárhogy is próbálod jobb belátásra bírni, nem fog menni, de nem kell foglalkoznod vele. Foglalkozz a tanulmányaiddal, a pároddal és majd akkor vállaljatok babát, amikor minden értelemben készen álltok rá. Egyáltalán nem lesz öreg akkor sem, ha csak 10 év múlva szülsz. A nővéred kezdte túlságosan korán, de ez majd visszaüt neki.
2018. márc. 7. 12:57
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
leszel*
2018. márc. 7. 12:57
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Idén leszek 35 éves. Van egy lányom, aki 9 lesz nemsokára.

Az osztályában a legfiatalabb anyukák egyike vagyok :)

Manapság inkább későbbre tolódik a gyermekvállalás.

A tesód inkább irigy rád.

Szerintem nem voltál túl durva.

2018. márc. 7. 13:02
 6/26 anonim ***** válasza:
96%

Egyáltalán nem volt gonosz beszólás, és nem is mondtál hülyeséget.

Különben is ő kezdte a sértegetést. Vagy bántást.

Bár az ő felfogásán nem tudsz változtatni, és az is lehet, hogy időközben rájött, hogy rossz utat választott, és kicsit irigy rád, amiért te felelősen gondolkodsz, és nem követed el azt a hibát, amit ő.

2018. márc. 7. 13:06
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

tesód féltékeny, ennyi.

Nekem sógornő vihogott, hogy neki 2 hét alatt jött össze a baba(azt hitte valamiért hogy meddő vagyok)mire én odatettem, hogy nekem nem baj ha nem jön rögtön addig is lesz időm lelkileg is rákészülni az anyaságra. Na olyan arcot vágott :D

2018. márc. 7. 13:18
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban így történt, ahogy leírtad, akkor szerintem nem volt gonosz beszólás. Úgy érzem, irigy rád a nővéred, amiért te ennyit elértél, ő meg...
2018. márc. 7. 13:28
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt gonosz.

A tesód kötött beléd, ő kezdett el téged cseszegetni.

És természetesen nem vagy benne a korban, sőt, nagyon-nagyon fiatal vagy :D Ráérsz. És nagymamának sem fognak nézni, mert sokan 20-as éveik végén, 30-as éveik elején szülnek. Nem az a jellemző, hogy a középiskolában szülnek :)

Szerintem sem voltál durva. A tesód sokkal durvább volt. Gáz, hogy anyukád ezt nem vette észre, csak azt, hogy tesódnak mi esett rosszul.

Nyugodtan mutasd meg nekik a válaszokat :)

2018. márc. 7. 13:31
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
100%-ig igazad volt, nyugi :)
2018. márc. 7. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!