Ilyen helyzetben illene lemondani az örökségről? Vagy önzők vagyunk, hogy meg akarjuk tartani?
A párom édesanyja elhunyt. (Édesapja már évek óta nincs köztünk.)
Páromék hároman vannak testvérek, nem volt végrendelet egyenlő 1/3 arányban örökölt mindegyik.
A nővére az örökölt házban élt mindig is, most 46 éves, két, ma már nagykorú lányt szült oda. Az unokák már nem élnek ott, csak a párom nővére az új párjával.
A párom bátyja a párja szüleivel élnek együtt, 6-an vannak egy háztartásban, mert 2 gyerek van ott is, ők még kiskorúak, általános iskola alsó tagozatába járnak.
Mi külön élünk, van egy saját, hitelmentes házunk. Egy hétéves kislányt nevelünk.
A párom szüleit, míg éltek, heti rendszerességgel 1-2 alkalommal mindig meglátogattuk. Ha hívtak, hogy valamit segíteni kell, mindig elmentük és segítettünk. Egy városban, közel élünk egymáshoz.
Bátyjáék 60km-re laknak, kb. 2 havonta jöttek.
A hagyatéki tárgyalás megtörtént, a párom testvérei szeretnék, ha lemondana az örökségről a javukra, mert nekünk biztosítva van a lakhatásunk.
Egyik testvér sem tudja kifizetni a másikat. A házat így el kell adni, amit kb. 8 millió ft-ra becsültek, és ajánlottak is érte már ennyit. Így kicsivel több mint 2,5 millió jut fejenként a testvéreknek.
Az igaz, hogy minekünk van saját ingatlanunk, de nekik is lehetett volna évtizedek alatt. Mi is sokat szorítottunk a nadrágszíjon, mire 3 éve hitelmentesen a miénk lett.
Ők azt mondják, hogy ennyi pénzből nem tudnak saját ingatlant venni. (Szerintem mondjuk, ha kétfelé menne, s 4-4 milliót kapnának, abból sem tudnának.) De önerőre elég. Persze utánna a hitelt fizetni kellene, amit eddig nem kellett nekik.
Mi a pénzből Franciaországba szeretnénk utazni, a többit, ha marad félrerakni.
Szerintetek le kellene mondanunk az örökségről?
Tényleg önzőek vagyunk?
Ti mit csinálnátok?
#40!
Nem akarjuk a sokadik bőrt lehúzni róla! Ez még csak szóba került köztünk a férjemmel.
Akkor a férjem ne is tartson igényt semmire? Neki nem jár semmi, csak mert "sikeresebb" lett?
Nem értem itt a sok embert, hogy miért védenek egy olyan embert, aki magától életében nem szedett össze semmit,miközben volt hol lakjon, most meg még a tesója örökségére is fáj a foga?
Majd a végén átengeditek neki, aztán a bank azt is elviszi, az hiányzik :D
Én ilyen semmirekellő családtagomnak biztosan soha a büdös életben nem engedném át a pénzem!!
"Egyik testvér sem tudja kifizetni a másikat. A házat így el kell adni, amit kb. 8 millió ft-ra becsültek, és ajánlottak is érte már ennyit. Így kicsivel több mint 2,5 millió jut fejenként a testvéreknek."
Nem lenne muszáj eladni a házat, ha nem ragaszkodnátok hozzá. Mi úgy oldottuk meg, hogy az összes testvér nevére került az örökség. Amennyiben eladásra kerül majd a ház, mindenki részesül belőle. Ha úgyis a lányotoknak akarjátok félrerakni a pénz nagy részét, akkor az így nem veszne el, és a testvér sem kerülne az utcára. A leírásod alapján nem vagytok anyagilag megszorulva, így nem lenne olyan nagy baj, ha később láttok valamit a pénzből. A mi családunkban természetes, hogy a testvérek segítik egymást, de sajnos, úgy tűnik, ma már ez egyre kevésbé jellemző.
Szerintem se mondjatok le róla.. Nem azért jár mert valamelyikőtöknek van lakása vagy nincs, hanem azért, mert mindhárom gyereket anyósod szülte. Pont. Az már mindenkinek a saját eszén/ hülyeségén múlik, hogy mire vitte x hét alatt.
Ha megegyezni nem tudtok, elárverezik a lakást, de akkor a 8 millió helyett lehet, hogy csak 5ért mondjuk, és akkor ugye mindnekinek kevesebb jár. Árra vigyázz azonban, szerintem, hogy az árverezést az után jelentsétek be, hogy beadtátok a közös vagyon megszüntetésére a keresetet. De még lehet akkor is túl korai: láttam már olyat, hogy az elárverezendő házban lakó lepusztította az ingatlant, " ha már én nem lakhatok itt nehogy már ti majd többet kapjatok" jeligével.
A francia út ára meg abszolút igényszinttől függ. Jó-e a busz, vagy inkább repülő, azon belül milyen osztály. Ha szálloda akkor hány csillagos, félpanzió-e vagy all inclusive, esetleg egy kis apartman és minden reggel valahova beültök egy kávéra-croissantra, hol esztek majd, vesztek-e valamit, belépők stb. Ki lehet hozni aránylag olcsón is de a 2.5 milliót is nyugodt szívvel el lehet rá verni.:)
Kinek mi lehet?
ti: lakhattok tovább de nincs utazás
párod nővére: az örökölt házban lakik így bérleményt kell keressen
Párod bátyja: többedmagával lakik így az 1/3-ból se sokra megy.
Figyelembe venném ki milyen örökségre számíthat még és ki a legrászorulóbb.
Nagyon jól teszi a férjed, hogy nem mond le arról, ami az övé. Nem ő tehet róla, hogy két sikertelen lúzer a testvére, ami jár neki, az jár.
Sz@rd le, hogy mit dumál neked a sok megkeseredett ember, csak rátok tartozik, hogy éltek. HA a férjed eltart téged, HA kihasználod, HA eltapsolod a pénzét a nyaralással, ahhoz mind csak nektek van közötök, senki másnak nincs joga beleugatni. A férjed arra költi azt a pénzt, amire akarja, és pont.
Olyan meg nincs, hogy ők nem akarják eladni azt a házat, ebben szerencsére nem ők döntenek.
Annak a válaszolónak meg aki inkább felgyújtaná az egészet, hogy a kérdezőék ne kapjanak semmit, azt üzenem, hogy jó nagy nyomorék vagy, és ezért börtönbe is kerülsz öcsém :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!