Ti lemondanátok az örökségről ebben a helyzetben?
Van egy férfi, anyám volt férje, még házasok voltak, amikor én születtem, de nem ő az apám. Az ő nevére kerültem, a mai napig jogilag ő az apám, bár már elmúltam 18. Én ezt nagyon sokáig nem tudtam. Ez a férfi nagyon sokat ártott édesanyámnak, terrorizálta testileg, lelkileg, mindenhogy, többször majdnem megölte. Engem nem bántott, csak azzal, hogy nem érdekeltem, és nem tudtam, hogy azért, mert nem vagyok a lánya. Emiatt nagyon sokat szenvedtem, de már túl vagyok rajta.
Van egy háza, új felesége, gyereke. Azt mondják már nem húzza sokáig. Jogilag, ha ő meghal, a fél ház az enyém, legalábbis én így tudom. Persze, ha nem rendelkezik máshogy róla, de úgy hallottam, hogy nem.
Igazából sosem kéne az ő pénzéből semmi, nem azt mondom, hogy nem jönne jól, mert mi is ittvagyunk kisgyerekkel, hitellel. De a fél család azt mondja, hogy igenis fogadjam el, és ne mondjak le róla.
Ti mit tennétek?
Hát én annak a férfinak a helyében azonnal otthagytam volna anyádat, mihelyt kiderül, hogy mással hentergett. Terrorizálástól még nem változik a múlt, és neki se lesz jobb.
De ha már terrorizált titeket, akkor simán elfogadhatod az örökséget.
Már ha tényleg lesz örökség. Ha van egy kis esze, már rég írt végrendeletet, hogy az összes vagyon a saját (vérszerinti) gyerekéé... Ha nem írt ilyet, akkor meg elfogadod amit adnak és örülsz.
hű, ha a Te helyedben lennék, lehet, hogy én sem mondanék le róla. de ha belegondolok, hogy én vagyok az ő gyerekei és felesége helyében (akikkel valószínű ugyanolyan rosszul bánt), akkor nekem nagyon-nagyon rosszul esne, hogy valaki elviszi a fél örökségemet, aki nem is a gyereke, és nem is nevelte.
főleg úgy, hogy én mondjuk "megszenvedtem" a pénzért a brutális apa mellett.
ezt neked kell eldöntened, de az biztos, hogy ezzel igen rosszat teszel a gyerekének, feleségének, akiket eddig terrorizált, mert lehet, hogy el kell adniuk a házat, hogy téged kifizessenek, és ki tudja, van-e hova menniük..
"Hát én annak a férfinak a helyében azonnal otthagytam volna anyádat, mihelyt kiderül, hogy mással hentergett."
Tudott róla, de nem engedte elválni! Azt mondta ha beadja a válópert, akkor megöli. Nyitott házasságba ment bele, aztán amikor látta, hogy biztosan vége, akkor elváltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!