Hogyan tegyem azon magam túl, hogy testvéremnek minden az
ölébe hullik?
Figyelt kérdés
Én heti 6 napot 12 órázok , hogy valamit elérjek. Plusz munkákat is vállalok. Az én nővérem pedig a következőek szerint él. Talált magának egy balekot aki eltartja. A saját fizetését egy az egyben félrerakja aztán minden hétvégén hozzám jön siránkozni , hogy nincs pénze. Pedig igen is van csak nem költi. Párszor adtam már neki kölcsön , de az utóbbi időben már picit bosszantó , hogy én egy fizetésből tartom fel magam a házat stb. És neki még van bátorsága kérni tőlem egyszer kétszer oké , de hogy minden hónapban az már nekem sok egy picit. Ha meg mondom neki , hogy most bocsi nem adok akkor azzal jön , hogy nem igaz hogy nem foglalkozok a testvéremmel és hasonlók.
Picit igazságtalannak tartom ezt az egészet, és nem tudom , hogyan tegyem túl magam ezen vagy találjak egy megoldást
Én húgom is hasonlóan él, de ő már dolgozni sem dolgozik, mert nem akar. Alkalmi munkákat vállal abból be jön neki havi 50 ezer forint kb, vagy annyi em abból bulizik, ruházza magát és költ feleslegesen. A párja csak eltartja, kajára ad neki pénzt és ennyi. De amikor azt a pénzt is elkölti és nincs kajára akkor tud sírni mert fél hogy a párja elveri. Én is hülye voltam hogy adtam neki akkor, igaz neki nincs félretett pénze az tény, de mondtam már neki hogy ha akar pénzt magának jöjjön oda dolgozni ahol én vagyok, lenne neki való munka 8 órába nettó 110 ezerért és nem kellene megszakadnia, csak ugye utál korán kelni és utál buszozni.
2018. jan. 27. 12:36
12/20 anonim válasza:
Nekem ez nem tiszta. Ha "talált egy balekot aki eltartja", akkor miért dolgozik? Ha valakit eltartanak, akkor az nem dolgozik.
Lehet, hogy közös kasszán vannak és pl a saját fizetését egy saját ház megvásárlására teszik félre.
De akárhogyis, a megoldás az, hogy nem adsz neki pénzt. Vagy amit az egyik válaszadó írt: kérj tőle Te. Ha nem ad, mondd azt amit ő szokott.
2018. jan. 27. 12:37
13/20 anonim válasza:
6-os leírta az összes lényeges dolgot.
2018. jan. 27. 12:37
14/20 anonim válasza:
A leírtakból én azt olvasom ki, hogy valójában irigykedsz arra, hogy a nővéred talált egy "balekot". Tudomásul kell venni, hogy az életben valóban van olyan, hogy "szerencse" és az bárkinél bekövetkezhet, csak az emberek zöme nem tudja megfelelően értékelni a saját életében bekövetkezett eseményeket és többnyire elmennek a "szerencse" mellett, nem veszik észre, hogy ott van és meg kellene ragadni. Azt is tudomásul kell venni, hogy többnyire azért tenni is kell valamit azért, hogy az embernek "szerencséje" legyen, azt hiszem, hogy van mit tanulnod a nővéredtől.
2018. jan. 27. 12:46
15/20 anonim válasza:
Mondjuk törődj a saját dolgoddal és ne irigykedj? :D
2018. jan. 27. 14:52
16/20 anonim válasza:
Mondd meg neki hogy te is szeretnel felrerakni ugyhogy nem tudsz kolcsonadni.
2018. jan. 27. 15:31
17/20 anonim válasza:
Hát a 14-es nagyon gáz. Normál ember tisztában van vele, hogy nem lehet mindenki szerencsés. Mert olyan nincs. Persze van aki elmegy mellette, én is kihagytam két lehetőséget. Lehettem volna szinész, vagy zsoké. Nem érdekelt, dolgoztam keményen, amit megkerestem beosztottam. Rohadtul nem érdekel kinek mennyi pénze van, övé, dugja fel magának. De akinek százszor jobban megy mint nekem és hozzám jön koldulni azt elzavarom a p...ba. Te is biztos az a kéregetős fajta vagy, és még lesajnálod azokat még a kevésböl is adnak. Csak azért mert a testvére. Hányingerem van tőled. D
2018. jan. 27. 16:14
18/20 anonim válasza:
Ne adj neki kölcsön soha többet, hiszen, gondolom, nem fizette vissza. Kezdd el tőle visszakérni, amivel tartozik. Nem fog már olyan gyakran hozzájárni, ha mindig pénzt kérsz tőle.
Arra ne irigykedj, hogy neki milyen élete van.
2018. jan. 27. 16:39
19/20 anonim válasza:
Nem az ölébe hullik, hanem te adod oda. Ilyen szempontból vicces, hogy baleknak nevezed azt aki eltartja. Közben te magad is ugyanolyan balek vagy mert pont ugyanazt csinálod.
Nem adsz neki és kész. Ha kéri, akkor megmondod, hogy erre vagy arra gyűjtesz, vagy le van kötve bankban, vagy spórolsz, vagy akármi.
2018. jan. 27. 19:14
20/20 anonim válasza:
Egészen pontosan mi hullik a testvéred ölébe? Ez nem egészen világos. Az eltartottság fogalmával nem igen vagy tisztában, írod, hogy a testvéred is dolgozik. Akinek meg olyan nagyon jól megy az nem fog máshoz menni kölcsönért kuncsorogni. Szóval mire is vagy olyan nagyon irigy?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!