Miért van az, hogy testvéremnek jobban megengednek mindent?
Én 14/f vagyok, a bátyám 19 lesz nyáron. Nem irigységből mondom és nem is dühből, csak zavar, mert ez olyan, mintha engem kevésbé szeretnének.
Egész életünkben:
- Bátyám mindenből a jobbat kapja. (Pl: jobb minőségű ruhák - nekem meg van kb 3 pólóm meg 1 gatyám, illetve jobbára az ő kinőtt cuccait kapom, pedig nem állunk rosszul anyagilag)
- Nincsenek rossz jegyeim, de ha becsúszik egy négyes, fejmosást kapok, nála meg nem baj, pedig fele annyira sincsenek jobb jegyei, mint nekem
- Sokszor bunkó a stílusa. Hozzám is szokott trágár szavakat intézni és anyáék max csak rászólnak, de nem beszélnek vele erről, hogy nem normális ez a beszédstílus.
- Gyakorlatilag lesik minden szavát, ha valamit szeretne, csak csettintenie kell és megkapja, nekem meg órákig kell könyörögnöm mindenért.
- Sokszor hozza ide a haverjait vagy a barátnőjét és nemigen zavarja őket, de ha én hozom ide egy barátomat, rögtön le vagyok tolva. Meg ilyenekkel állnak elő, hogy a hónap végén 15 leszek, miért nem látták ennyi idő alatt, hogy legalább a legkisebb érdeklődést is mutatnék afelé, hogy barátnőm legyen. Tény, hogy eddig nemigen hoztam fel nekik ezt a témát és nem nagyon mondtam, hogy tetszene valaki, de még nem szeretnék kapcsolatot, korainak érzem.
Szóval nagyjából ilyenekről lenne szó. Lehet én érzem csak így és túlreagálom, ez is benne lehet a pakliban, nem tagadom. Csak legbelül ez zavar.
Egyetértek az előttem szóló 1#-el.
Ez a békát sajnos mindig le kell nyelned.
(nagyon gyakori családi probléma a világon)
Akkor leszel előtérben - a szülőd szemszögéből, (bocs, ... ha pl. közlekedési balesetben elhuny a bátyád), .. de ugye nem adtam tippet? (!)
Még akkor sem leszel IGAZI.
Én nem kérlek arra, hogy kinek higgy.
De az biztos, hogy ahol már két gyerek van, az egyiket is és a másikat is másként kezeljük, csak ezt nem illik éreztetni (pszichésen sem és egyéb módon).
Ez elég nehéz feladat egy szülőnek, mert szinte mindig újra szokás tanulni.
Mivel a gyerek közben szintén változik, ahogy korosodik.
Valahogy ez egy fakas törvény.
(mindig, minden családban van diszkrimináltabb, csak ügyesen tagadják)...
és én meg nem vagyok 19 éves.
Majd a 19évesek is egyszer belátják, ha két, vagy több gyerekük lesz, lesz akire jobban odakoncentrálnak és kényeztetik, lesz az önállóbb csemete, azt nem kényeztetik annyira.
Mert látják, hogy talpraesettebb. És nem doromboló kiscica magatartású.
Tiszteletben van tartva az "előttem szóló" gondolata.
Csak ,,, (és ez nem hiba), és nem lenézés, ...még nem élt eleget.
Bocsika.
Blanka
(56)
Tisztelt #9-es!
Az egyik mondatodban ugyan azt írod, mint pl. én.
(egyetértésben velem)
A másik mondatodban meg "baromságnak nevezed.
(mit nevezel baromságnak? -az nem fejted ki)
Pufogtatás a sötét erdőben? Hátha sikerül lelőni egy vadat estebédre?
Akkor döntsd el, mit akarsz írni?
(na ezt hagyjuk. ok?)
Köszi. Sokat segítettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!