Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Normális az ilyen erős kapcsolat?

Normális az ilyen erős kapcsolat?

Figyelt kérdés

(Kis bevezető, szükséges a téma átlátásához)

Az én kérdésem teljesen más szemszögből közelíti meg magát a témát, nincs problémám a testvéreimmel, sőt.. hihetetlenül erős a kapcsolatunk.

Hárman vagyunk testvérek. Pár év köztünk a korkülönbség szóval mindig mindent együtt csináltunk.

Együtt játszottunk, együtt rosszalkodtunk és annyira jól elvagyunk egymással, hogy ebbe a szoros kapcsolatba soha nem engedtünk be mást.

Nem az volt, hogy mindenki megy a barátjaival játszani ide-oda és alig találkozunk, hanem mi kizárólag csak együtt csináltunk dolgokat.

Annyira bízunk egymásban, hogy tudjuk egymás jelszavait, gyakran használt felhasználóneveket, stb. (bankkártya adatokat is).

S ezt teljesen természetesnek éljük meg.

Azonban eljött a felnőtt kor és úgy döntöttünk, hogy kirepülünk a családi házból, de mindezt úgy megoldva, hogy mi hárman összeköltöztünk.

Közös háztartás, közös kassza, mindenkinek ugyanakkora szava van.

Hogy is mondhatnám? Tökéletesen működik.

Hihetetlen, hogy mire vagyunk képesek hárman.

Egy kifejezetten magas életszínvonalon élünk és már a hat év alatt olyan megtakarítást sikerült elérnünk, hogy vásároltunk két külön lakást. (ezeket jelenleg albérletbe adjuk ki)

S ez csak egyre több lesz, hiszen mindenki magasabb pozícióba lép, a bérleti díjak meg már rég fedezik a jelenlegi lakott lakás törlesztőjét.

Egyikőnknek sincs jelenleg párkapcsolata. Voltak próbálkozások mindenki részéről és vannak is, de erről nem szeretünk beszélni. Mármint mindenki azt csinál, amit akar csak nem akarjuk megtörni ezt a szimbiózist közöttünk vagy a kívülálló személy nem tud beilleszkedni ebbe.

Félreértés ne essék, mindenkinek megvan a saját légköre, oda megy és azt csinál, amit akar. Sőt bárki kiléphet és ugyanúgy megkapja azt, ami jár neki abból, amit együtt elértünk.

Azonban senki sem akar kilépni.

Pár volt ex felhántorgatta már a dolgot, hogy ez nem egészséges, amit csinálunk, hogy nem akarunk szétválni egymástól.

Illetve volt ismerősök is(nincs szükségem ilyen ismerősökre), akik ezt az egészet furának tartják.

Mindhármunknak megvolt már a komolyabb kapcsolata is, ahol eljött a döntést ideje. "Új életet kezdel vagy maradsz a testvéreiddel?"

Mindhárman ezt választottuk.

Mégis kinek volna igaza?

Nekünk, akik jól megvagyunk egymással és ténylegesen többet érünk el hárman, mintha egyedül akarnánk érvényesülni vagy azoknak, akik arra bátorítanának minket, hogy szakítsuk meg ezt az egészet, mindenkinek legyen saját külön élete.

Kiegészítésként: Mi sem terveztük azt, hogy örökké együtt élünk. Mindenkinek megvan a személyes/közös célja(mindenkinek legyen egy saját lakása és kezdő tőkéje) de jelenleg személy szerint nem látom ennek a végét. Túl kényelmes és túl jól működik.

2017. aug. 27. 09:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Ez odáig nagyon f@$za hogy megvan az egzisztencia. De a kérdés már benned is felmerült. A jó testvéri kapcsolat példaértékű de egy családalapításban nem tudom mennyire egészséges. Gondolom mindenki kikéri a testvérek véleményét az aktuális párjáról, itt egyből 3 embernek kell megfelelni. Ha túl sokáig húzod a családalapítást akkor olyan "szokásokat" vehetsz fel amiből nem leszel hajlandó lejjebb adni. Ergo a házastársi összecsiszolódás akadályokba fog ütközni és ez gátja lesz mindennek. "A gallyat lehet hajlítani, de az ágat már csak törni lehet!".
2017. aug. 27. 10:08
 12/25 anonim ***** válasza:
89%

Nincs ezzel baj, de igy örökre magányosak maradtok, mert ebbe párkapcsolat nem fér bele.

Én biztosan szakítanék, ha nem látnék elörelépést a kapcsolatunkban - mint pl összeköltözés.

Gyerekesek vagytok inkább, akik félnek felnőni.

2017. aug. 27. 10:35
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Az én gyerekeim is közösen "repültek" ki (fiú-lány). 2 évig együtt laktak, aztán a lányom a párjához költözött. De nem szeret egyedül aludni, ha nincs otthon a párja, akkor az öccséhez megy, aki jelenleg egyedül él. Ezt én tökéletesen rendben levőnek érzem, nagy az összhang köztük, de mégis önálló életet élnek.
2017. aug. 27. 11:16
 14/25 anonim ***** válasza:
90%

Ja, igen ami viszont gáz, hogy játszotok másokkal, akár évekig.

Járogattok, néha együtt alszotok, de mikor a párod jogosan kezdi felhozni az összeköltözés témát, lazán odavágjátok, hogy, hát azt úgy neeeem. EZ viszont nagyon aljadék dolog.

Tessék korrekten közölni a leendő pároddal, hogy bocs, összejöhetünk, de én nem fogok veled egy háztartásba költözni, mert... és akkor már az elején kereshet normális párt magának :)

2017. aug. 27. 12:09
 15/25 anonim ***** válasza:
88%
Ott a pont, utolsó. Ti csak játszotok a párjaitokkal, húzzátok az agyukat, de nem tudtok leválni a tesókról.
2017. aug. 27. 12:26
 16/25 A kérdező kommentje:

Elment a téma egy olyan irányba, amiről szó sem volt. Bocsánat de mégis milyen hitegetésről, átverésekről beszéltek? Nem kéne a saját párkapcsolati problémát idehozni..

A kapcsolatok túlnyomó részénél az összeköltözés csak akkor jön szóba ha már tényleg komoly a dolog.

Azonban ezen a szinten mindkét fél ismeri a másikat annyira, hogy tudja milyen értékeket vall, milyen a jelenlegi állapota, mit akar, stb.

Mindkettőnk előtt megvolt a választás, azonban mégis honnan jött az, hogy bárki hitegetve lett?

Egy kapcsolat az ismerkedésnél indul és nem az összeköltözésnél.

Személyes példám, amikor válaszút elé állított az akkori exem, sokat gondolkodtam rajta és arra jutottam, hogy nem az, akivel leélném az életem és eldobnám a mostanit.

Hibáztam? Nem, hiszen előre nem volt bennem eldöntve.

Alkalmi kapcsolatokkal meg nincs problémám, afféle örök agglegény életstílust követek most.

Azonban, hogy tiszta legyen.. fura de mégis az előnyöket látjuk csak.

Adott egy szövetség ahol mindenki bízik a másikban, mindenben segítjük a másikat. Tökéletes harmónia mivel olyanokkal élek, akikről tudok mindent, akik ismerik a rigolyáimat és el is fogadták és ez kölcsönös.

Olyanokkal, akikkel közös értékeket vallunk, megértjük egymást. Jó haza menni.

Lehet magánéletem, ami nem a családalapításról szól, de jól érzem magam.

Az anyagiak pedig mindent űberelnek.

Anonim az oldal, szóval elárulhatom hogy jelenleg hárman picivel kevesebb, mint egymillió ft-ot viszünk haza. S még a legidősebbik testvérem is csak 29 éves.

Ebből évente kétszer megyünk külföldre nyaralni, hosszú hétvégéken wellnes.

A megtakarításunk is gyarapszik, magas életszínvonalon élünk és mellette gyarapodunk lakásokat tekintve.

Egyedül ez, hogyan alakulna?

Még nekem is lejebb kéne adnom jóval ezt a színvonalat miközben hármunk közül én keresek a legjobban. Megtakarításokról meg ne is beszéljünk..

2017. aug. 27. 22:38
 17/25 anonim válasza:
100%
Azt kérdezted, hogy normális egy ilyen szoros kötelék.Ne akadj ki azon ha páran őszinték. A testvéri kapcsolat jó,de nem tart örökké.Az nem normális ha mindig együtt akartok lakni.Mit gondolsz mikor jön valaki,akivel leélnéd az életed,ha mindig a tesóidhoz hasonlítod?Kényelmes lehet az életed,de egyszer próbálj ki valami mást.Költözz ki mondjuk 3 hónapra valakivel és ha úgy látod nem jön össze,akkor menj vissza. De legalább próbálkozz!
2017. aug. 27. 23:41
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
És mit gondolsz kérdező, meddig fogtok valakinek kelleni? Ti is öregedtek, a partnerjelöltek se fogják rátok vesztegetni az idejüket örökké. Lehet hogy együtt maradtok a testvéreiddel, de egyre kevésbé lesznek akik a partnereitek akarnak lenni- max olyanok akik a jó anyagi helyzetetek miatt állnak le veletek. Na mindegy, nem rám tartozik, ha nektek jó, nekem is jó, csak egyikőtökkel se hozzon össze a sors mint lehetséges partnerrel. Nem szeretem az elvesztegetett időt.
2017. aug. 28. 05:28
 19/25 anonim ***** válasza:
47%

"Személyes példám, amikor válaszút elé állított az akkori exem, sokat gondolkodtam rajta és arra jutottam, hogy nem az, akivel leélném az életem és eldobnám a mostanit. "

Ismerek pár ilyen embert. Várnak a tökéletes hercegre/hercegnőre, aki sosem jön el, mert mindenkiben találnak valami hibát. Aztán 30-40 évesen is ott vannak egyedül, akkor már jó lenne olyan is, akit eddig visszautasítottak, csak hát már a választék egyre kisebb és rosszabb. Végül jó esetben megalkusznak és leállnak valakivel, akire huszonévesen rá sem néztek volna, mert rájönnek, hogy muszáj, ha nem egyedül akarnak megöregedni.

2017. aug. 28. 06:44
 20/25 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék, nem azon háborodtam fel, hogy valaki megmondta a véleményét. Az verte ki a biztosítékot, hogy valótlanságokat állít egy ember és a többi, mintha a kérdésemben biztosan elhangzott volna tényként kezelik.

Mint írtam, az összeköltözés már egy komolyabb kapcsolatban vetődik fel. Egyszer jött fel nálam a kérdés.

Ekkor sem volt semmi hitegetés hiszen soha nem ígérgettem fűt-fát, hogyha egyszer megkérdezi az exem, akkor én majd igent mondok.

Főleg azért sem, mert a valóságban ezt már sorozatos viták előzték meg és afféle ultimátum szerűséget is éreztem benne.

Miközben a testvéreim egyáltalán nem szólnak bele a kapcsolataimba és nem is terelgetnek.

Tiszteletben tartjuk a másik magánéletét.

Szerintem itt azzal van a probléma, hogy alapból nem vágyom családra. Hiszen látom a negatív oldalát.

Minden bizonnyal elfogult vagyok a testvéreimmel, de kérdem én.. miért legyek egy olyan nővel, akivel nem érzem olyan jól magam, mint velük?

Nem igazán vonz jelenleg a gyerek téma sem. Az sem, hogy eléggé fájdalmas kompromisszumokat kössek egy olyan dologért, ami tényleg nem igazán fontos számomra.

A testiséget, törődést komolytalanabb kapcsolatokból is megkaphatom, ahol a másik fél is hasonlóan vélekedik.

Nem szeretne elköteleződni hanem csak élni.

Kiköltözésnek meg mi értelme volna? Nem azt mondtam, hogy engem picit is zavar ez az állapot. A kérdést szimplán az ellenvélemények ihlették, nem az, hogy bennem most válság van és tenni szeretnék ellene.

Tényleg nem látom a hátrányát a mostani állapotnak az a probléma.

Szimplán annyit látok, hogy imádok a testvéreimmel lakni. Szeretek velük nyaralni és luxusban élni. Szeretem látni, hogy milyen sokra visszük együtt.

A komoly párkapcsolat építés meg nincs a listámon.

#18-as, ez csak torzítás.. :)

Ahogy öregszem, a korosztályom is öregszik.

Hidd el, 30 évesen is fogok 30 év körüli párt találni. 40 évesen is és még akár 60 évesen is megtalálom a korosztályom.

Köszönöm a válaszokat!

Aki a saját véleményét mondta, legyen az pro vagy kontra, mindenki zöldet kapott. :)

Sajnos azt hiszem, hogy ez a dolog már eldőlt.

Túlságosan kényelmes nekem ez a dolog és nem vágyom a saját családra.

Így jelenleg ennél jobb nincs is számomra.

2017. aug. 28. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!