Hogy kérjem meg óvatosan a nővéremet, hogyha jön, akkor a gyerekek nélkül tegye?
Féltestvérek vagyunk.
Van három gyereke, a legnagyobb 7 éves, a középső 4, a kicsi 2. Mind nagyon rossz. És nem arra gondolok, mikor egy gyerek eleven és rá kell szólni 2-3 alkalommal. hanem mikor már ötvenedjére mondja el nekik az ember, hogy nem tépjük szét a magazinokat, vagy nem tesszük bele a levesbe a kezünket, esetleg az étteremben nem azzal szórakozunk, hogy kenyérrel dobáljuk a többi asztalnál ülőt, amíg várjuk a kaját. Legutóbb itt aludtak egy éjszakát, én azon a hétvégén úgy éreztem, hogy kb. 5 évet öregedtem...
Most lesz nálunk a tavaszi szünet és a nővérem kitalálta, hogy feljön Pestre, kicsit jó lesz kikapcsolódni (most váltak el). Ennek nagyon örültem, mert azt hittem, a gyerekeket nem hozza. Mehettünk volna bulizni, vásárolni, wellnessezni, tarthattunk volna pizsibulit, stbstb. Rengeteg mindent kitaláltam és tényleg vártam. Erre most megkérdezi, hogy tudnék-e venni laktózmentes dolgokat, mert úgy néz ki, hogy a legnagyobb laktózérzékeny... Szóval ő ezt a gyerekekkel együtt gondolta, viszont én így nem akarom ezt.
Ezt hogy lehet megmondani úgy, hogy ne legyen sértődés?
"Amúgy nem tudom miért olyan bugyuta program ez egyeseknek, én akit ismerek és szülő, mindenki örül a gyerekkel töltött időnek és a SZABADidőnek is. Szerintem attól, hogy szülő lesz valaki, még nem szűnik meg önálló embernek lenni. Az más kérdés, ha valaki szabad akaratából tölti velük az összes létező idejét."
LOL. Pizsibuli és vásárolgatás? Ezért a kultúrprogramért kéne a húsvétot a gyerekeitől távol töltenie?:D Vicces, amikor gyerektelenek osztják az észt a szülői létről. Persze, hogy nem kell minden létező időt együtt tölteni a gyerekekkel, de egyrészt van egy szint, ami alatt nem éri meg távol lenni a családtól, másrészt 2, 4 és 7 éves mellől nem megy el az ember tavaszi szünetben, ünnep idején, pláne friss válás után. Azt hittem, nem kell ennyire egybites szintre lemenni, hogy még ez is magyarázatra szorul, én kérek elnézést, hogy többet feltételeztem az ide irkálókról.:D
"Egy 2 éves persze hogy esetleg belenyúl a levesbe."
Van egy olyan érzésem, hogy nem a kétévesnek sikerül az eldobott kenyérrel eltalálni a szomszéd asztalt.
"Ilyen picit amúgy sem kéne még vendéglőbe vinni."
Ja, csak ha ezt én mondanám, akkor pont a magadfajta ősanya visítana, hogy mi az, hogy az ő babócáját valahol nem látják örömmel, és különben is hogy tudnál ennyi időre elszakadni tőle.
Kérd meg, "hogyha jön, akkor a gyerekek nélkül tegye". Esetleg hozzátehetnéd, hogy nevelje meg a kölykeit, és ne várja meg, hogy a te gyógyszered guruljon el.
Nem tudom, nekem olyan a kapcsolatom a tesóimmal, hogy ha majd lesznek gyerekeik és azok neveletlenek lesznek, én lazán meg fogom mondani tesóknak, hogy suhintson oda az ivadékainak, vagy én teszem meg, de abban nem lesz köszönet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!