Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy kérjem meg óvatosan a...

Hogy kérjem meg óvatosan a nővéremet, hogyha jön, akkor a gyerekek nélkül tegye?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk.

Van három gyereke, a legnagyobb 7 éves, a középső 4, a kicsi 2. Mind nagyon rossz. És nem arra gondolok, mikor egy gyerek eleven és rá kell szólni 2-3 alkalommal. hanem mikor már ötvenedjére mondja el nekik az ember, hogy nem tépjük szét a magazinokat, vagy nem tesszük bele a levesbe a kezünket, esetleg az étteremben nem azzal szórakozunk, hogy kenyérrel dobáljuk a többi asztalnál ülőt, amíg várjuk a kaját. Legutóbb itt aludtak egy éjszakát, én azon a hétvégén úgy éreztem, hogy kb. 5 évet öregedtem...

Most lesz nálunk a tavaszi szünet és a nővérem kitalálta, hogy feljön Pestre, kicsit jó lesz kikapcsolódni (most váltak el). Ennek nagyon örültem, mert azt hittem, a gyerekeket nem hozza. Mehettünk volna bulizni, vásárolni, wellnessezni, tarthattunk volna pizsibulit, stbstb. Rengeteg mindent kitaláltam és tényleg vártam. Erre most megkérdezi, hogy tudnék-e venni laktózmentes dolgokat, mert úgy néz ki, hogy a legnagyobb laktózérzékeny... Szóval ő ezt a gyerekekkel együtt gondolta, viszont én így nem akarom ezt.

Ezt hogy lehet megmondani úgy, hogy ne legyen sértődés?

2017. márc. 23. 19:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
29%

"Amúgy nem tudom miért olyan bugyuta program ez egyeseknek, én akit ismerek és szülő, mindenki örül a gyerekkel töltött időnek és a SZABADidőnek is. Szerintem attól, hogy szülő lesz valaki, még nem szűnik meg önálló embernek lenni. Az más kérdés, ha valaki szabad akaratából tölti velük az összes létező idejét."

LOL. Pizsibuli és vásárolgatás? Ezért a kultúrprogramért kéne a húsvétot a gyerekeitől távol töltenie?:D Vicces, amikor gyerektelenek osztják az észt a szülői létről. Persze, hogy nem kell minden létező időt együtt tölteni a gyerekekkel, de egyrészt van egy szint, ami alatt nem éri meg távol lenni a családtól, másrészt 2, 4 és 7 éves mellől nem megy el az ember tavaszi szünetben, ünnep idején, pláne friss válás után. Azt hittem, nem kell ennyire egybites szintre lemenni, hogy még ez is magyarázatra szorul, én kérek elnézést, hogy többet feltételeztem az ide irkálókról.:D

2017. márc. 24. 20:36
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne mószeroljátok már a kérdezőt. Három kicsi gyereket befogadni vendégségbe, alvás, kaja, mosdatás, stb. egy gyerektelen háztartásba, hát az már maga egy nagy probléma, és bizony nagyon megterhelő feladat a vendéglátónak. Négy alkalmazkodó felnőtt vendég fogadása is strapás, de 3 kiskorúval az sokkal inkább. Ez nem szeretet kérdése, pusztán praktikusan megközelitve is. Én pl. nem is tudnám bevállalni, nincs a lakásban négy vendégágy... És ha a kérdező nem azzal akarja tölteni a tavaszi szünetjét, hogy belerokkan négy ember ellátásába, akkor ezt jobb előre tisztáznia. Akkor is ha nem lehet sértődés nélkül. Megjegyezném, hogy a nővérednek is kéne gondolkodnia... és felmérnie, hogy a háztartásod alkalmas-e ekkora vendégsereg többnapnyi ellátására. Esetleg hozhatna magával ő laktózmentes dolgokat...
2017. márc. 25. 22:10
 23/29 anonim ***** válasza:
93%
Pontosan, ahogyan az utolsó írta. Azért 3 nyerekkel más nyakára menni egy hétre, és még szólni is, hogy vegyen hozzá drága speciális élelmiszert, na ehhez is pofa kell. Én nem szívbajoskodnék, hanem elmondanám, hogy kikapcsolódni hívtad pár napra, ha nem is egy hétre, te is pihenni szeretnél, felnőtt programokat szervezni, ami a 3 gyereke mellett lehetetlen. Egyébként ha magától nem látja bel, hogy neveletlenek a gyerekei, akkor épp ideje, hoyg szembesüljön azzal, hogy mi a következménye. Nem is értem, hogy gondolta, hogy majd egy hétre nyakadba veszed az ő kiscsaládja teljes nyűgjeit, és még finanszírozod is? A programokra- mert gondolom, nem a lakásban ülnétek egy hétig- is mindannyia együtt mennétek, és még fizethetnéd is, vagy mi? Semmiképp nem mennék bele...
2017. márc. 26. 05:55
 24/29 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező,te vagy a hibás.Sejthetted volna hogy a gyermekeivel együtt jönne a testvéred.Azt hitted hogy leppatintja őket húsvét ünnepén?????Ha nem akarod őket vendégül látni,nemet kellett volna mondani.Mellesleg a jó magaviseletű gyerekekre sem csak 2-3-szor kell rászólni.Látszik hogy nincs gyereked.Egy 2 éves persze hogy esetleg belenyúl a levesbe.Ilyen picit amúgy sem kéne még vendéglőbe vinni.Úgy látom utálod a testvéred gyerekeit.Nos,ha ezt kifejezed,akár más szavakkal,megsúgom lesz sértődés.
2017. márc. 26. 10:17
 25/29 anonim ***** válasza:
4%
Elírtam:lepattintja
2017. márc. 26. 10:18
 26/29 anonim ***** válasza:
90%

"Egy 2 éves persze hogy esetleg belenyúl a levesbe."

Van egy olyan érzésem, hogy nem a kétévesnek sikerül az eldobott kenyérrel eltalálni a szomszéd asztalt.

"Ilyen picit amúgy sem kéne még vendéglőbe vinni."

Ja, csak ha ezt én mondanám, akkor pont a magadfajta ősanya visítana, hogy mi az, hogy az ő babócáját valahol nem látják örömmel, és különben is hogy tudnál ennyi időre elszakadni tőle.

2017. márc. 28. 13:23
 27/29 anonim ***** válasza:
65%
Finoman mondd meg neki, hogy négyszemközti beszélgetésekre és felnőtt programokra készültél, és a vetkőzősfiúkat már nem tudod visszamondani ;)
2017. márc. 28. 22:08
 28/29 anonim ***** válasza:
86%

Kérd meg, "hogyha jön, akkor a gyerekek nélkül tegye". Esetleg hozzátehetnéd, hogy nevelje meg a kölykeit, és ne várja meg, hogy a te gyógyszered guruljon el.

Nem tudom, nekem olyan a kapcsolatom a tesóimmal, hogy ha majd lesznek gyerekeik és azok neveletlenek lesznek, én lazán meg fogom mondani tesóknak, hogy suhintson oda az ivadékainak, vagy én teszem meg, de abban nem lesz köszönet.

2017. ápr. 9. 00:15
 29/29 anonim válasza:
0%
Vedd meg neki a "Nem harap a spenót" című könyvet ajándékba. Arról szól, hogy a francia anyák hogyan tudják elérni, hogy a gyerekeik - a nyugati világon páratlan módon, szinte minden családban - illedelmesek és szófogadóak legyenek. Most ő nem igazán tud gyerekek nélkül jönni-menni, főleg, hogy egyedülálló szülő. És hova tette volna őket több napra? Inkább segíts neki, hogy kellemesebb modorú gyerekeket neveljen.
2018. jan. 22. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!