Hogy kérjem meg óvatosan a nővéremet, hogyha jön, akkor a gyerekek nélkül tegye?
Féltestvérek vagyunk.
Van három gyereke, a legnagyobb 7 éves, a középső 4, a kicsi 2. Mind nagyon rossz. És nem arra gondolok, mikor egy gyerek eleven és rá kell szólni 2-3 alkalommal. hanem mikor már ötvenedjére mondja el nekik az ember, hogy nem tépjük szét a magazinokat, vagy nem tesszük bele a levesbe a kezünket, esetleg az étteremben nem azzal szórakozunk, hogy kenyérrel dobáljuk a többi asztalnál ülőt, amíg várjuk a kaját. Legutóbb itt aludtak egy éjszakát, én azon a hétvégén úgy éreztem, hogy kb. 5 évet öregedtem...
Most lesz nálunk a tavaszi szünet és a nővérem kitalálta, hogy feljön Pestre, kicsit jó lesz kikapcsolódni (most váltak el). Ennek nagyon örültem, mert azt hittem, a gyerekeket nem hozza. Mehettünk volna bulizni, vásárolni, wellnessezni, tarthattunk volna pizsibulit, stbstb. Rengeteg mindent kitaláltam és tényleg vártam. Erre most megkérdezi, hogy tudnék-e venni laktózmentes dolgokat, mert úgy néz ki, hogy a legnagyobb laktózérzékeny... Szóval ő ezt a gyerekekkel együtt gondolta, viszont én így nem akarom ezt.
Ezt hogy lehet megmondani úgy, hogy ne legyen sértődés?
Apukánk által vagyunk rokonok.
Gondoltam, hogy a gyerekek a volt férjénél lesznek, vagy a nagyszülőknél, hogy ő elszabadulhasson. Hiszen mondta, hogy mennyire várja a kikapcsolódást, pihenést. Szerintem ez lehetetlen, ha a gyerekeit is hozza, ezért hittem, hogy egyedül jön.
Hogy hozzád ki megy, azt te mondod meg. Nem ő találja ki. Erre hívd fel a figyelmét.
Ha azt akarod, hogy ne hozza a gyerekeit, azt is meg kell mondanod neki, és akkor nem nagyon tudod elkerülni a sértődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!