Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy kérjem meg óvatosan a...

Hogy kérjem meg óvatosan a nővéremet, hogyha jön, akkor a gyerekek nélkül tegye?

Figyelt kérdés

Féltestvérek vagyunk.

Van három gyereke, a legnagyobb 7 éves, a középső 4, a kicsi 2. Mind nagyon rossz. És nem arra gondolok, mikor egy gyerek eleven és rá kell szólni 2-3 alkalommal. hanem mikor már ötvenedjére mondja el nekik az ember, hogy nem tépjük szét a magazinokat, vagy nem tesszük bele a levesbe a kezünket, esetleg az étteremben nem azzal szórakozunk, hogy kenyérrel dobáljuk a többi asztalnál ülőt, amíg várjuk a kaját. Legutóbb itt aludtak egy éjszakát, én azon a hétvégén úgy éreztem, hogy kb. 5 évet öregedtem...

Most lesz nálunk a tavaszi szünet és a nővérem kitalálta, hogy feljön Pestre, kicsit jó lesz kikapcsolódni (most váltak el). Ennek nagyon örültem, mert azt hittem, a gyerekeket nem hozza. Mehettünk volna bulizni, vásárolni, wellnessezni, tarthattunk volna pizsibulit, stbstb. Rengeteg mindent kitaláltam és tényleg vártam. Erre most megkérdezi, hogy tudnék-e venni laktózmentes dolgokat, mert úgy néz ki, hogy a legnagyobb laktózérzékeny... Szóval ő ezt a gyerekekkel együtt gondolta, viszont én így nem akarom ezt.

Ezt hogy lehet megmondani úgy, hogy ne legyen sértődés?

2017. márc. 23. 19:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%
Mond azt, hogy szeretnél eltölteni vele egy csajos hétvégét. Találj ki olyan progikat, amik nem gyerekeknek valók..bulik stb. Ebbe belegondolni is rossz..3 visitozó gyerek...minden percet lekötnek..az nem kikapcsolódás és pihenés, hanem önsanyargatás.
2017. márc. 23. 19:56
 12/29 anonim ***** válasza:
11%
Mond meg neki nyíltan, hogy; "a fattyaidat nehozd!" Ha ehhez nem vagy elég bátor, akkor kapd el a 3 bolond gyereket.
2017. márc. 23. 20:49
 13/29 anonim ***** válasza:
42%

Nem kell ennyire óvatoskodni a nővéreddel. Ráférne egy kis helyrerázás amúgy is. Nem wellnessre meg mozizásra gondolok, hanem egy jó alapos fejmosásra.

Hogy lehet így élni? 3 abszolút neveletlen, kezelhetetlen gyerek, meg egy volt férj... ha már a pasit nem tudta megtartani, akkor legalább a kölykeiből próbáljon embert nevelni.

Én sem akarnék összeveszni a tesómmal, de kertelés nélkül megmondanám, hogy vagy gyerek nélkül jön, vagy majd akkor, ha képesek értelmesen viselkedni.

Nem kell mindent elviselni meg elnézni a másiknak, csak azért mert jaj szegénynek de nehéz a kicsikkel. Ha megcsinálni sikerült őket, akkor a többi is menjen...

Hátra van még jópár hosszú év a gyerekekkel, nem nyelheted le örökké a sz**t. Legyél csak határozott.

2017. márc. 23. 21:03
 14/29 anonim ***** válasza:
29%
Számomra az a megdöbbentő, hogy azt gondoltad, felmegy hozzád egy hétre egyedül, a gyerekei nélkül. Húsvétkor, tavaszi szünetben, 2, 4 és 7 éves kicsit majd a mamára vagy a volt férjre hagy, hogy veled kettecskén vásárolgasson stb. Basszus, minimális érzelmi intelligenciával rendelkező emberben, aki látott már közelről családot, ilyesmi fel sem merül - innentől kezdve megkérdőjelezem, hogy tényleg olyan "rosszak"-e azok a gyerekek. Ha nem bírod elviselni őket, mondd meg egyenesen, legyen benned ennyi gerinc. Azt viszont ne várd, hogy a nővéred beáldozza a gyerekeivel tölthető időt a te kedvedért, keress más partnert a pizsibulihoz és hasonló színvonalú programhoz, amit kitaláltál.:D
2017. márc. 23. 21:26
 15/29 anonim ***** válasza:
77%
Mert aztán 3 neveletlen szellemileg alulfejlett emberrel jól lehet magadat érezni. Pláne ha nem is a tieid.
2017. márc. 24. 00:09
 16/29 anonim ***** válasza:
69%
Intézd el neki hogy mondjuk 2-3 napot nagymama vagy volt férj vigyázon rá illetve ezt vele is beszéld meg hogy te csak vele szeretnél beszélgetni nézelödni,szerintem megérti .
2017. márc. 24. 04:53
 17/29 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nincs abban semmi, ha megmondod neki, hogy te kettesben terveztél néhány csajos napot, amikor lazíthattok, te is , ő is, jót fog tenni neki is pár nap pihenés. Mondjuk, nyilván egy hétre anyukaként nem nagyon tud megszabadulni a gyerekeitől, de ha ő meg csak úgy közölte, hogy felmegy Pestre (kölkökkel együtt), akkor nem értem, te miért nem lehet vele annyira őszinte, hogy te gyerek nélkül gondoltad.

Egyébként meg: ki legyen vele őszinte, ha nem pont a saját testvére? Mondd meg neki nyugodtan, hogy látod, hogy mennyire kezelhetetlenek és fárasztóak a gyerekei, azért gondoltad, hogy pár napot tölthetne nélkülük, hogy feltöltődjön. Aztán látod, mit reagál. Sajnos vannak olyan elvakult anyukák, akik nem képesek belátni, hogy csődöt mondtak gyereknevelés tekintetében, de ha azt tapasztalja, hogy a közvetlen környezete is el határolódik tőlük, azok sem bírják elviselni őket, akkor talán észbe kap idejében, hogy szorosabbra kell a gyeplőt vonni.Igenis nem normális, hogy ennyire nem tudnak viselkedni.

2017. márc. 24. 05:31
 18/29 anonim ***** válasza:
88%

Nem a válaszoló kérte meg a testvérét, hogy jöjjön fel hozzá, a nővére vetette fel, ráadásul nem is nyíltan, előre közölte, hogy a gyerekeket is vinné, hanem utólag.

Én szeretem a gyerekeket, bár nekem nincs, de sokat bébistitterkedtem önként.

Viszont: 3 neveletlen, fékezhetetlen gyerekkel egy-két napig is iszonyú összezárva lenni, nemhogy egy hétig!

Az is teljesen érthető, hogy a kérdező nem szeretné leromboltatni a lakását, megvan neki is a maga élete, nyilvan tanul és/vagy dolgozik és rá is ráfér a kikapcsolódás, és ez így esélytelen.

Az nyilvánvaló hogy nem tudja egy hétre lepasszolni anyuka a gyerekeket, de egy hérvégére talán még megoldható lenne. Meg kell neki mondani, hogy a pihenés csak így lehetséges, ha nem tudja megoldani, hát így járt. Ha majd megtanulnak a gyerekek viselkedni, akkor jöjjön velük, addig ne. Mert így sehol sem fogják tudni őket tolerálni hosszabb ideig.

2017. márc. 24. 09:25
 19/29 anonim ***** válasza:
98%

Én teljes mértékben megértem a kérdezőt. Egy gyerek akkor is fárasztó, ha teljesen jól nevelt, sajnos szinte teljes figyelmet igényel és egy emberből kb. a 80%-át, akkor három neveletlen, kifejezetten rossz gyerek?

Én sokszor vigyázok gyerekekre, van köztük olyan gyerek, aki szót fogad, de rohadt fárasztó, be nem áll a szája, semmi nem jó neki, mindenre azonnal ráun, nem tud egyedül ellenni 5 percnél tovább stb. Na, most egy egyébként "jó" gyerekről beszélek, a rosszba bele sem merek gondolni.

Szerintem úgy érdemes felhozni a témát, hogy megemlíted, hogy te úgy gondoltad, hogy csajos napot tartotok, mert mindkettőtökre ráfér a kikapcsolódás. Ha nagyon ellenkezik, akkor talán megmondanám finoman, hogy bár nagyon szereted a gyerekeit, neked ennyi időre már nagyon fárasztóak stb.

2017. márc. 24. 10:05
 20/29 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem itt a neveletlen gyerekekkel van a legeslegnagyobb baj... nekem ez furcsa, hogy senki nem szól rájuk, amikor étteremben másokat dobálnak. Ha velem ilyen történne, iszonyúan leszidnám a gyerek szüleit ott helyben, azért álljunk már meg, ez egy alap dolog lenne, hogy ilyet nem csinálunk. Még a magazinszéttépés "hagyján"... Én amúgy biztos megmondanám szemtől szembe, hogy mi a szitu, és te mit képzeltél el, megkérdezném, hogy ő nem vágyik-e ilyesmire esetleg.

Amúgy nem tudom miért olyan bugyuta program ez egyeseknek, én akit ismerek és szülő, mindenki örül a gyerekkel töltött időnek és a SZABADidőnek is. Szerintem attól, hogy szülő lesz valaki, még nem szűnik meg önálló embernek lenni. Az más kérdés, ha valaki szabad akaratából tölti velük az összes létező idejét.

2017. márc. 24. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!