Szerintetek jogos? Többi lent.
Figyelt kérdés
Én 18 éves vagyok, a testvérem pedig 16. A barátommal csak hétvégén tudunk találkozni, ilyenkor együtt alszunk. Én egy szobában vagyok a tesómmal, és a barátom is az övével. Általában pénteken a barátom nálunk alszik, olyankor meg szoktam kérni a húgomat, hogy a kanapén, vagy a kistesóm ágyában aludjon. Elfér benne, de nem olyan kényelmesen, ezt bevallom. Anyukám nevelőszülő, van nálunk 3 kisbaba. Egy másfél éves, egy 5 hónapos, és egy 3 hetes. Anyának muszály elég sokszor elmenni (papírokat rendezni, bevásárolni, ilyesmik). Ilyenkor én vigyázok négy, vagy 3, néha 2 gyerekre, mert nem tudja őket magával vinni. Nem győzök ennyi gyerekre egyedül vigyázni, legfőként a két legkisebbre, mert kórusban sírnak. Ha az egyiket felveszem, a másik sír, és fordítva. Volt mr, hogy a sírás rám jött, és nem egyszer volt, hogy nem tudtam tanulni sem, pedig számomra nagyon fontos, végzős vagyok. (De megoldom sokszor úgy, hogy hajnalban tanulok). Szeretném előre leszögezni, hogy erről nem anya tehet. Ő nem rám hanem kettőnkre hagyja a gyerekeket. És tényleg mindent megtudok csinálni az újszülöttel is, tapasztalt vagyok, mindent megtanultam. De nem bírom egyedül. Amikor sírva kérem a tesómtól hogy fogja meg a síró picit, amíg tisztába teszem a másikat, vagy éppen el akarok szívni egy cigit, akkor csak annyit mond, hogy jolvan, de akkor nem aludhat nálunk a barátom. Nagyon tőle függ, hogy itt leget-e vagy nem, így inkább egyedül oldom meg agyerekekkel sírva. De nem érdekli. Szerinte valamit valamiért. Szerintetek ez így fair? Mert tudom, hogy neki is rossz, hogy néha nem aludhat az ágyában, de szerintem nekem rosszabb a helyzet, és segíthetne.2016. okt. 7. 17:25
1/34 anonim válasza:
Például leszokhatnál a cigiről. Undorító szokás, és rögtön több időd jutna másra.
2/34 anonim válasza:
Nem értem anyád, hogy ha nem tud ellátni ennyi gyereket, akkor minek vállalja be. Mit tenne, ha elköltöznél otthonról?
3/34 anonim válasza:
Te vagy kamuzol, vagy nagyon hülyének vagy nézve. Áruld már el, hivatásos nevelőszülőként hova, milyen papírokat rendezni kell elmenni anyádnak olyan nagyon gyakran?
4/34 anonim válasza:
Hát szerintem jogos a valamit valamiért. Nem ő akarja hogy ott aludjon a pasid, gondolom, neki csak a kényelmetlenség származik belőle, simán megtehetné hogy nemet mond és akkor nem tudnátok együtt aludni. És nem néha nem aludhat az ágyában, hanem hetente egyszer.. az bőven több mint a néha. Gondolom sokkal többször neked se kell vigyáznod a gyerekekre egyedül, mint heti egy alkalom, nem igaz?
5/34 A kérdező kommentje:
Nem kamuzok. Higyjétek el mindig van valami. A gyerekek betegek, és bármilyen műtéthez, vagy akármihez kell a gyám aláírása. Most az 5 hónapos ügyét kell intézni. Az anyja börtönben van, és hiába Nyíregyen lakik, Debrecenbe van bejelentkezve, ezért a picit debrecenbe viszik. Ráadásul vinni kell őket gyógytornára, gyógyúszásra, csodavárba. És mivel pár napja kaptuk a kicsit, vele kapcsolatban is van elintézni való. Nem olyan ez a nevelőszülői pálya, mint sokan hiszik. Azt hiszitek, hogy egész nap ülnek és kapják a pénzt. Egy gyerekkel nem éri meg csinálni, minimum kettővel csak.
2016. okt. 7. 17:43
6/34 A kérdező kommentje:
Első. Nem mennék bele, hogy miért nem szokom le. Maradjunk annyiban, hogy akár hiszed, akár nem a saját érdekemben. És nem hiszem, hogy 3-4 perc 3 óránként olyan sokat számítana.
2016. okt. 7. 17:46
7/34 A kérdező kommentje:
Nem mondom, hogy mindig én vagyok velük. De minden nap legalább egy órát(az nem sok), de heti 3x kb 3 órát. Nem tűnik soknak, de négyre érek haza. Az úgy 7 óra, egy órám marad, utána fürdés, hogy 9 kor lefeküdjek, mert 5kor kelek.
2016. okt. 7. 17:50
8/34 A kérdező kommentje:
Pár hónapja én is anyát hibáztattam, csúnya dolgokat vágtam a fejéhez, d
2016. okt. 7. 17:56
9/34 A kérdező kommentje:
*de már nem.
2016. okt. 7. 17:57
10/34 anonim válasza:
Beszélj anyukáddal, hogy nem kizárólag a te dolgod a kicsikre vigyázás. Neki kell észhez téríteni a húgodat.
Egyébként tévhit, hogy a gyereket azonnal fel kell kapni, ha sír; nyugodtan hagyd ott, amíg a másikat pelenkázod, semmi baja nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!