Szerintetek elég a testvérséghez hogy egy helyre születnek a gyerekek?
Figyelt kérdés
Ki szerint mi kell a tesósághoz? Nekem pl van barátom aki ténylegesen testvérfunkciót tölt be, pedig ugye nem egy családba születtünk. Akik nagycsaládban nőttek fel, azoknak pl minden tesójuk tesó? Elég egyhelyre születni?2016. aug. 22. 14:38
1/24 anonim válasza:
"van barátom aki ténylegesen testvérfunkciót tölt be"
Ez mit jelent? Ténylegesen tesó, akivel ugyanazok a szüleitek.
2/24 A kérdező kommentje:
Igen erre vagyok kíváncsi mit jelent a testvér. Nekem van tesóm is, ezért írtam ezt, hogy van olyan barátom is, aki olyan mint a testvérem. pedig nem ugyanazok a szüleink. Nem tudom másnál hogy van, Én nem tudom kettéválasztani a kettőt..
2016. aug. 22. 14:52
3/24 anonim válasza:
Én például utálom a testvéremet, gyakorlatilag szóba se állok vele, csak ha nagyon muszáj, van nem is egy barátom, akiket sokkal inkább testvéremnek tekintek átvitt értelemben, mint őt.
4/24 A kérdező kommentje:
3 as, gondolom akkor szerinted nem elég egy helyre születni...
2016. aug. 22. 15:06
6/24 anonim válasza:
Én nagycsaládban élek és sok testvérem van. Mindet imádom és nem szoktuk bántani egymást. Játszunk együtt és összetartunk. Szüleink érdeme is. Senkivel nem kivételetnek és törődnek mindenkivel. Nem gépek elé ültetnek, hanem foglalkoznak velünk, családi programokat szerveznek. Én szívesen vigyázok kisebb testvérre ha véletlen kell. Nem nyűg. Sosem mondom szüleimnek, hogy nem nekem szülték. Szerintem hasznos kisebbre vigyázni és házimunkát kapni. Így megtanulja az ember, hogy kell másokról gondoskodni és háztartást vezetni. Sok felnőttnek nem megy sajnos.
7/24 anonim válasza:
Én szeretem a testvéreimet, de a legjobb barátnőm sokkal közelebb állt hozzám, mint ők. Vele tényleg mindent meg tudtam beszélni, olyasmiket is, amiket a testvéreimmel nem tudok és nem is akarok. Lehet, hogy ebbe belejátszik az is, hogy a testvéreim fiúk, én meg lány vagyok, azonos nemű testvérek között állítólag sokkal erősebb és barátiasabb a kötelék, mint egy fiú meg egy lány testvér között. A két fiútesóm is sokkal szorosabb kapcsolatban van egymással, mint velem.
8/24 anonim válasza:
Biológiai értelemben ugyebár elég. Viszont ez sajnos nem azt jelenti, hogy a testvérek jóban is lesznek :( nagyon sok embert ismerek, aki borzasztó viszonyban van a tesójával és sokkal inkább a barátait tekinti a családjának.
9/24 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy ki szerint mi kell. A testvéred az, akivel közösek a szüleitek. Akár jó a viszonyotok, akár egész életetekben nem szóltok egymáshoz, amikor valaki megkérdezi, van-e testvéred, nem arra kíváncsi, hány haverodat tekinted testvérednek.
10/24 A kérdező kommentje:
9 es ok, de nem hiszem hogy a soselátott, nemismert testvérre gondol az ember a kérdéskor. vagy tévednék? Mert van akinek ilyen alapon van tesója, mert apuka anyuka felől, de sose látta... vagy a féltesó már nem tesó így?
2016. aug. 22. 17:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!