Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 15 éves öcsém drogozik. Mit...

A 15 éves öcsém drogozik. Mit csináljak? Szóljak anyának/apának? Vagy előbb vele beszéljek?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nem ez volt az első ilyen "balhégyanús" dolog.

Kb. 3 hete felhívott, hogy történt egy kis baleset és menjek X helyre, de ha kocsival megyek, ne én vezessek és anyának ne szóljak. Először nem értettem, hogy mi van, de mikor odamentünk, kiderült, hogy az egyik autónkat elvitték 2 haverjával, csak nem tudott normálisan leparkolni és a kocsinak meghúzta az oldalát. Én meg azért kellettem, hogy anyáéknak azt mondjam, én voltam...

Tegnap írt az egyik ismerősöm, hogy kérdezzem már meg az öcsémet, hogy van-e nála, mert neki nem veszi fel a telefont. És nem is esett le, hogy mi, utána elmagyarázta. Mondtam, hogy tuti nincs, mert még bulikban sem szokott, mire mondta az ismerősöm, hogy én eléggé elvagyok tévedve ezek szerint, mert gyakran szokott cigizni.

Hétvégén is úgy jött haza, hogy tiszta vér volt a sapkája, meg a feje és mikor kérdeztem, hogy mi történt, kiakadt, hogy hagyjam békén, meg hogy csak elesett részegen. Másnap tudtam meg, hogy nekiment egy 23 éves egyetemistának...

De rengeteg hasonló sztori van és egyre gázabb, amiket művel.

Anyát nem akartam ezekkel fárasztani, mert a féltesónk 3 hónapos és anya az utóbbi időben kicsit túlreagálja a dolgokat. De apával az öcsém fél éve nem beszélt kb (én naponta találkozok vele)...

17/L

2016. nov. 1. 11:06
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:

# 30

Te mégis milyen alapon beszélsz így bárkinek a családjáról, rokonairól?

# 31

Nekem semmi problémám, nincsen szükségem segítségre.

A káros szenvedélyeim kimerülnek a túlzott édességfogyasztásban és a vásárlásban. Ezekkel szerintem senkinek nem ártok.

2016. nov. 1. 12:59
 32/55 anonim ***** válasza:
51%

Nem. Én téged és a hozzátok hasonlókat szidom és meg van a véleményem. A drogos, zűrôs, lopós, agresszív drogterjesztő taknyost, téged aki ebben a nem lezülött "családban" nem képes megnsomni a vészcsengőt, ha baj van, téged, akinek az értékrendjével baj van, mert többnek képzeled magadat, mert másfajta sulit végzel ami nem egyenlő az intelligenciával, csak magolás és szerencse kell. De az életről mit se tudtok közben, csak a hatalmas szátok van. Ha nem voltál képes értelmezni, az a te bajod.

Szüleidet is szidom, mert nem voltak felelősségteljesek se a házassággal, se azzal, hogy jó nevelést kapjatok és rendes értékrendet ééés.... még mindig nem tűnik fel senkinek, hogy itt nagy bajok vannak!

2016. nov. 1. 13:00
 33/55 anonim ***** válasza:
0%

31-es!

Te hülye vagy, mint egy faék.

Nem a kérdező "társaságába keveredett a kisgyerek", hanem konkrétan a családtagja, akivel együtt él.

Te ma már ne szívjál többet!

A drog öl, butít, nyomorba dönt. Ékes példák vannak erre.

2016. nov. 1. 13:07
 34/55 A kérdező kommentje:

# 33

De ne szidj, mert baromira nem vagyok rád kíváncsi. Elolvasom a kommentedet, nevetek egyet és kész.

És igen, többnek tartom az apámat, vagy az anyámat, vagy akár a nagyszüleimet, akik évekig tanultak, majd sikeresek lettek a saját területükön, mint az út szélén sepregető emberkéket, akik támasztják a seprűt fél óra után, meg a padokon ücsörögnek.

A szüleimet pedig semmi jogod nincsen szidni. Miért ne váltak volna el, ha nem voltak boldogok egymással?? :D

Úristen... Mi ez a felfogás?!:D

Senkinek nem lett volna jobb, ha én és az öcsém olyan családban növünk fel, ahol apuka és anyuka csak látszatból vannak együtt és itthon vagy hidegháború van, vagy ordítozás. Elváltak, túljutottunk ezen.

Nekünk lett egy pótapukánk, akit imádunk kiskorunk óta és anya is boldog.

Apa is élheti az életét úgy, ahogy neki tetszik, nem kell egy nő mellett kikötnie (az nem neki való).

Mi jogon mondod te meg, hogy ők rossz emberek azért, mert nem illettek össze és ezt belátták?

Valami gond van nálad, de nagyon.

2016. nov. 1. 13:07
 35/55 anonim ***** válasza:
37%

A 30-as olyan alapon beszél méghozzá jól, hogy leírta a tényeket. Ha még ehhez is hülye vagy, hogy összefoglalva lásd, és ezeket letagadd, nem a mi problémánk.

És még ezek után nem vagytok zűrös család, na neee! :DDD

Hazudsz még saját magadnak is! A 30-as jól összefoglalta. Ez a kőkemény valóság! Mi van nem tetszik????

Ébresztő!!!

Te se vagy semmi, hogy kérdés ezek után hogy egyáltalán szólj-e?!

Szép kis család, mondhatom!

Pá, ostoba hülegyerekekkel én se beszélek! Meg azokkal se akik szerint a drog nem drog :)))))) Hajrá! Lehet versengeni ki hogyan b@ssza el a sz@ros életét :)

De csak addig, míg a társadalomnak, más embereknek nem ártotok......

2016. nov. 1. 13:19
 36/55 anonim ***** válasza:
61%

A 30as válasz mindent jól összefoglalt. Ment a zöld kéz, mert abszolút igaza van.

Másrészt az ilyen anya, akinek nem tűnik fel, hogy már két gyereke is drogos, inkább köttese el magát.

2016. nov. 1. 13:36
 37/55 anonim ***** válasza:
74%
Nézd, sok hülye itt tölti ki a mérgét, nem kell velük foglalkozni, az ilyen csudaszép értékrendü családból jön a legtöbb drogos. De az, hogy te néha szívsz egyetemistaként egy dolog, senkit nem érdekel, magánügyed, de egy 15 éves gyerek ne szívjon füvet ha lehet. Szólj a szüleidnak, a kocsiról, verekedésről, nem a fű itt a lényeg, de azt sem kellene ilyen fiatalon, úgyhogy én arról is szólnék, mert a jövő héten belő magának valami xart, amilyen kis hülye. A szüleidnek sokkal jobban kellene figyelnie öcsédre és ha te nem szólsz, akkor re is hibás leszel ha máskor nekihajt egy fának, vagy ki tudja milyen drogot szed be.
2016. nov. 1. 13:38
 38/55 A kérdező kommentje:

Miért lennék drogos azért, mert negyedévente beleszívok egy füves cigibe?:D

Ez nem éppen itt kezdődik.

Anya pedig borzasztóan jó anya, nagyon jó vele a kapcsolatom.

2016. nov. 1. 13:39
 39/55 anonim ***** válasza:
62%
Ja nem vagy egyetemista, bocs, de 17 éves már majdnem nagykorú, anno nálunk a gimiben mindenki szívott ennyi idősen, anyádék sem fognak rajta meglepődni, de persze ha te elárulod öcsédet, akkor ő is elmondja, h te is csinálod, gondolom ez itt a fő ok, ami miatt nem lépsz.
2016. nov. 1. 13:42
 40/55 anonim ***** válasza:
49%

Mi van kislány, csak nem buksisimogatást vártál???

Nem tetszik, ha többen elmondják a frankót?? Lehet, hogy neked természetes ahogy éltek és ahova jutottatok, de másoknak megbotránkoztató!

És, ha nem tudsz szöveget értelmezni, de döngeted a melled, hogy fősulis vagy, akkor ne írj ide! Buta faék, de még értelmezni se tudsz! Senki se azt írta, hogy a válás tilos! Hanem azt, hogy anyád-apád nem volt felelősségteljes! Magyarul egyik szaralak, a másik meg vígan egy ilyenhez ment! De ahol nincs annyi bizalom és összetartás sem, hogy egy drogos, verekedős, lopós, drogterjesztő ügyében szólni merjél, ott már komoly baj van! Ott a te értékrended sincsen helyén, sőt anyádé se, ha mindezt a semmirekellő ócska fia lezüllését nem vette észre!

Jut eszembe a nyakra-főre vásárlási mániád se helyes! Meg az se, hogy ha ritkábban is, de drog lóg ki a szádból!

Lehet tagadni, hogy óriás baj van ott mindenkivel, de nem érdemes!

A helyes út a felismerés és az, hogy mindent helyrerántson az egész família, mert igen csak sáros ott mindenki. Normális embereknek ez feltűnik, csak nektek nem.

2016. nov. 1. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!