Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 15 éves öcsém drogozik. Mit...

A 15 éves öcsém drogozik. Mit csináljak? Szóljak anyának/apának? Vagy előbb vele beszéljek?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nem ez volt az első ilyen "balhégyanús" dolog.

Kb. 3 hete felhívott, hogy történt egy kis baleset és menjek X helyre, de ha kocsival megyek, ne én vezessek és anyának ne szóljak. Először nem értettem, hogy mi van, de mikor odamentünk, kiderült, hogy az egyik autónkat elvitték 2 haverjával, csak nem tudott normálisan leparkolni és a kocsinak meghúzta az oldalát. Én meg azért kellettem, hogy anyáéknak azt mondjam, én voltam...

Tegnap írt az egyik ismerősöm, hogy kérdezzem már meg az öcsémet, hogy van-e nála, mert neki nem veszi fel a telefont. És nem is esett le, hogy mi, utána elmagyarázta. Mondtam, hogy tuti nincs, mert még bulikban sem szokott, mire mondta az ismerősöm, hogy én eléggé elvagyok tévedve ezek szerint, mert gyakran szokott cigizni.

Hétvégén is úgy jött haza, hogy tiszta vér volt a sapkája, meg a feje és mikor kérdeztem, hogy mi történt, kiakadt, hogy hagyjam békén, meg hogy csak elesett részegen. Másnap tudtam meg, hogy nekiment egy 23 éves egyetemistának...

De rengeteg hasonló sztori van és egyre gázabb, amiket művel.

Anyát nem akartam ezekkel fárasztani, mert a féltesónk 3 hónapos és anya az utóbbi időben kicsit túlreagálja a dolgokat. De apával az öcsém fél éve nem beszélt kb (én naponta találkozok vele)...

17/L

2016. nov. 1. 11:06
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
96%

Az öcséd kiskorú, így a szüleidnek tudniuk kell erről a dologról.

Ha nem szólsz a szüleidnek nagyobb baja lehet abból, amit az öcséd csinál, mint a testvérednek.

2016. nov. 1. 11:46
 12/55 anonim válasza:
78%
Szólj anyudnak mert le is csukhatják!
2016. nov. 1. 11:47
 13/55 anonim ***** válasza:
64%

Te is füvezel???? Ó, bocsi ilyen "családban" mit várhatunk?

Anyád a pár hónapos poronttyal otthon aki vagy mástól van, v. az apádtól, de mindenesetre külön, neked is TERMÉSZETES a droghasználat, a 15 éves taknyos nem csak fogyasztó, de már díler is, agresszív a drogtól, egyszóval egy rendezetlen família vagytok ahol még "anya" arra se figyel fel, hogy rendszeresen mámorban és balhésan jön haza az egyik takonypóc!

Egy normális, felnőtt nő már azt is észreveszi, ha a kölke belekeverte magát valamibe, és elkezdett drogozni!

Szar jövőt jósolok az egész bagázsnak, rövidesen a híradóban is szerepeltek!

És igenis a füves cigi KÁROS, a keményebb drogok belépője (előbb-utóbb), mentálisan-pszichésen és testileg is pusztít, lebutít, ezért van ennyi agresszív ember! Valakinél pánikrohamot okoz, vkinél depressziót, vkinél (elég sokaknál) agressziót, erőszakos cselekedetet, elég széles a paletta! De, hogy ez egy elbaltázott nemzedék, az biztos! Magatok miatt....

2016. nov. 1. 11:48
 14/55 piriiiii ***** válasza:
79%

Négyes, te hülye vagy. 15 évesen füvet árul, ha minden igaz, és ezen kívül amúgy még ki tudja mit. Ez a baj, hogy ennyit lehet tudni, de általában ebből következik az, hogy más is van a dologban, mert szokott.

Kérdező, hány felnőtt él veletek? Azt megértem, hogy anyádnak, aki nemrég szült, nem szívesen mondanád el, de akkor kinek tudnád rajta kívül? Mármint nyilván van egy másik férfi, aki a féltesód apja... esetleg neki? Vagy nem olyan jó a kapcsolatotok? Azért apukáddal is próbálj meg erről beszélni, akár találkozik a fiával, akár nem. Ha nincs más hátra, kénytelen leszel elmondani édesanyátoknak, mert inkább tudja meg ebben a bizonyos szempontból nehéz időszakban, minthogy aztán később az öcséddel még nagyobb gondok támadjanak. Még meg lehet előzni a mélybe zuhanást, ami egyáltalán nem szép történet sem kívülről nézve, sem az öcséd számára...

2016. nov. 1. 11:49
 15/55 anonim ***** válasza:
22%
A fű az még mindig nem drog. 15 évesen igaz nem kéne. Inkább a többi ügyei miatt lehetne aggódni. Verekedés, véres sapka, stb
2016. nov. 1. 11:52
 16/55 anonim ***** válasza:
97%
Ezek a dolgok már bőven túl mutatnak a gyermeki csínytevésen (autó lopás, cigi, fű, pia 15 évesen), úgyhogy szólj anyukádnak. Ők felelősek a tesódért, és őket fogják elővenni, ha valami történik.
2016. nov. 1. 11:56
 17/55 anonim ***** válasza:
97%

piriiiiii:

Nem nem használ minden 2-3. ember, és főleg nem 15(!) évesen. Ha ez neked normális, akkor veled is nagy baj van.

2016. nov. 1. 11:57
 18/55 anonim ***** válasza:
72%
A fű az drog!! Aki ezzel nincs tisztában, vagy tagadja, az önmagának is hazudik, és már elindult a lejtőn. Kár itt szépíteni. Drogosok vagytok. De meg lehet nézni a kérdezőt is. Környezetében fiatal korban kezdték -még mosst is fiatalok -, de egyetemistaként már mástól is függenek nem "csak" attól a mocskos füves cigitől.
2016. nov. 1. 11:58
 19/55 piriiiii ***** válasza:
72%

De bizony, hogy drog. :) Pláne a mai világban, amikor ki tudja, miben mi is van. Bizonyos formákban pedig még erősebben üt, hallucinációt is simán okozhat, bár azért nem ez a gyakori, de előfordul.

Arra szeretnék rámutatni, hogy általában minden a fűvel kezdődik. Pláne, ha valaki árulja. Pláne, ha fiatalkorú és sok mindent nem tud még. Ezen mit nem lehet felfogni?

2016. nov. 1. 12:00
 20/55 A kérdező kommentje:

De régebben nem volt ilyen, ez körülbelül 1 éve megy. Jóban lett az én barátaimmal, elviszik magukkal mindenfele és azóta akkora arca van, hogy csak nézek. Ráadásul a lányokkal is úgy viselkedik, mintha tárgyak lennének. Folyamatosan meg hallom, hogy ezzel találkozik, azzal megy ide-oda, meg az én barátnőimre is rámegy...

# 10

Szerintem a sapkát kidobta, vagy nem tudom, hogy hol van. De anya nem találkozott vele.

Az autóval nincsen semmi. Azt mondtam, hogy én voltam, mert nem fértem be egy parkolóhelyre (tudják, hogy nem annyira tudok parkolni). Nem tűnt fel, mivel nem voltak itthon, másik autóval mentek.

Ebből milyen balhé lett volna? Friss még a jogosítványom, bárkivel történhet olyan, hogy véletlenül meghúzza az autót. A nevelőapám is annyit mondott, hogy máskor figyeljek jobban, vagy keressek másik helyet.

Nem kell azonnal gyanakodni, hogy tuti nem igaz és kitaláltam...

# 13

Igen, 2-3 havonta szoktam bulikban, ha megkínálnak. Ettől még nem vagyok függő.

Nem vagyunk rendezetlen család, sőt. Boldogok vagyunk, normálisak is és a családunkban mindenki egyetemet végzett. Tehát nem lecsúszófélben lévő senkik vagyunk.

Az öcsém is normális volt teljesen, meg most is az. Szóval jól tanul, ugyanúgy sportol, edz, viszont néha úgy viselkedik, mintha elmentek volna otthonról nála és előadja a flegma nagyfiút.

piriiiii

Anyával és a nevelőapánkkal lakunk. Vele is nagyon jó a kapcsolatunk, mert 5 éves korom óta velünk él, a gyerekeinek tekint minket is ugyanúgy, mint a féltestvérünket. Szóval foglalkozik velünk, hoz-visz minket mindenhova. Vele tudnék erről beszélni, mert a legnyugodtabb ember, akit ismerek és tényleg normális, az öcsém is jóban van vele.

Apával már nem annyira, a nyári ballagáson beszéltek utoljára és nagyon összevesztek. Velem beszél, meg gyakran találkozunk, csak nem hiszem, hogy ő lenne a megfelelő személy, akivel erről beszélhetnék...

2016. nov. 1. 12:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!