Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Valóban "kötelező lenne"...

Valóban "kötelező lenne" meghívnom a húgomat az esküvőmre?

Figyelt kérdés

Van egy 3 évvel fiatalabb hugom, akivel évekkel ezelőtt nagyon összevesztünk, azóta egyáltalán nem is beszélünk egymással. Szerencsére külföldön él, így nem is kell sűrűn találkoznom vele.

Jövő nyáron megházasodom. Már elkezdtük összeírni a vendéglistát, és a szüleim fel vannak háborodva, hogy nem akarom őt meghívni. Azt mondják, hogy ilyet nem csinálhatok, már csak az illem miatt is "meg kell hívnom, mert családtag", meg hogy "hogy meg lesznek botránkozva a rokonok rajta, ha nem hívom meg". A helyzet viszont az, hogy nekem eszem ágában sem volt meghívni őt. Az esküvőjére az ember általában olyanokat hív meg, aki szívesen lát, élete nagy napján, vagy tévedek? És a hugom nagyon nem ez a kategória, semmi kedvem még csak egy légtérben sem lenni vele, és ezt a szüleink is nagyon jól tudják. Már rég nem akarnak békíteni minket, elfogadták a helyzetet, most csak azért akarják erőltetni "mert az illem megkívánja, hogy minden családtag ott legyen".

Ti hogy oldanátok ezt meg? Voltatok már így, hogy nagyon rosszban voltatok egy közeli családtaggal, és rátok akarták erőltetni, hogy elhívjátok az esküvőtökre? Ti engedtetek a nyomásnak, vagy senkinek semmi beleszólása, hogy kit hívunk meg?

2016. szept. 30. 09:58
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid tudják, hogy mit tett a húgod?

Egyébként én sem hívnám meg,mert nem akarnék egész este azon görcsölni, hogy vajon tönkreteszi e az egészet vagy sem.

Ezek után pedig azt is el tudom képzelni,hogy hívatlanul is odaállítana, hogy jól tönkretegye a lakodalmat.

2016. okt. 3. 14:56
 42/50 anonim ***** válasza:
100%
A Te esküvőd. Elvileg ilyen csak 1x van az életben, olyan lesz amilyennek Te szeretnéd. Az lesz ott, akit Te akarsz látni ès akit meghívsz.
2016. okt. 3. 20:47
 43/50 anonim ***** válasza:
100%

Van egy nő az életedben, akit épp elvenni készülsz, ezáltal családot alapítasz vele. A húgod már rá is beszólt. Szerintem becsüld meg azt a nőt annyira, hogy nem hívod el a húgodat.

Téged kirúgatott, a menyasszonyodra beszólt. Képzeld el, ahogy felváltva oszt téged meg a menyasszonyt az esküvőn: a korábbi tapasztalatok alapján ez várható... Ha a párodra is beszólt már, nem tudom, miért fontolod egyáltalán, hogy meghívd. A párod esküvője is, neki is van beleszólása abba, hogy kit hívsz meg. Ő mit szól?

2016. okt. 3. 21:51
 44/50 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, maradjunk annyiban, hogy az, aki nem azonos véleményen van veled, nem azt jelenti, hogy máris troll vagy elvetemült gonosztevő.

Nekem az jön le, hogy a te szemedben csak az az ember, aki egy véleményen van veled. Nem is csodálom, hogy a munkahelyedről kirúgtak a testvéreddel meg nem beszéltek.

2016. okt. 4. 09:19
 45/50 anonim válasza:
75%

Barátot választhat magának az ember, de testvért nem.

Ezért ha jól beléd rúgott, akkor nem is testvér és én nem hívnám meg.

A szüleimnek azt mondanám,hogy meghívtam. A rokonoknak is azt mondanám ha kérdeznék,hogy hol van.

Ha a hugod azt mondaná, hogy nem hívtad meg, akkor mondd azt, hogy meghívtad, csak letagadja,hogy ne kelljen eljönni.

Ilyen egyszerű az egész. Én nem csinálnék belőle ekkora problémát.

2016. okt. 4. 18:09
 46/50 anonim ***** válasza:
100%
Ne küldj neki meghívót, ne hívd meg, szüleid pedig most hagyd figyelmen kívül. Ha egy külsős kérdezi, miért nincs itt a húgod, csak mondd, hogy nem tudott eljönni, vagy hasonló. Nem tartozik rájuk, és nem az lesz a téma életed nagy napján, hogy miért nincs ott a testvéred. A menyasszonyod nem szereti, te nem szereted = nem jön el. Nem érdemli meg, hogy részt vehessen. Neked sok boldogságot! :)
2016. okt. 4. 18:31
 47/50 anonim ***** válasza:
45%
Ne hívd meg, csak küldj neki egy képet pár sorral, hogy értesíted, hogy megházasodtál.
2016. okt. 4. 21:15
 48/50 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben én sem hívnám meg,ha valóban ennyire rossz a kapcsolat közöttetek. Mi nővéremmel nem vagyunk haragban de mégsem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán, sosem álltunk közel egymáshoz, plusz amíg otthon laktam sokszor szekált mindenféle hülyeséggel (mintha egy rossz anyóssal éltem volna). Ettől függetlenül nincs harag de nem vagyunk kíváncsiak egymásra.

Bár még nem aktuális de valószínűleg meg fogom hívni a saját esküvőmre de kizárt,hogy ott lenne a nagy egymásra találás és könnyes összeborulás.

De amit ki akartam hozni,hogy ha ilyen rosszban lennék a saját testvéremmel akkor nem hívnám meg. A sajátom nem csinálna jelenetet csak épp olyan közel állunk egymáshoz,mint a 3. szomszéddal.

2016. okt. 5. 09:40
 49/50 anonim ***** válasza:
0%

Igazából sennki nem számít, csak egy dolog.

Akarsz még a húgoddal jóban lenni a jövőben vagy nem?

Én ha akarnék, és szeretném hogy a kapcsolat jóra forduljon, a gesztus hogy meghívom nem lenne kérdés.

2017. jan. 16. 16:53
 50/50 anonim ***** válasza:
Meghívtad végül?
2017. nov. 22. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!