Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Valóban "kötelező lenne"...

Valóban "kötelező lenne" meghívnom a húgomat az esküvőmre?

Figyelt kérdés

Van egy 3 évvel fiatalabb hugom, akivel évekkel ezelőtt nagyon összevesztünk, azóta egyáltalán nem is beszélünk egymással. Szerencsére külföldön él, így nem is kell sűrűn találkoznom vele.

Jövő nyáron megházasodom. Már elkezdtük összeírni a vendéglistát, és a szüleim fel vannak háborodva, hogy nem akarom őt meghívni. Azt mondják, hogy ilyet nem csinálhatok, már csak az illem miatt is "meg kell hívnom, mert családtag", meg hogy "hogy meg lesznek botránkozva a rokonok rajta, ha nem hívom meg". A helyzet viszont az, hogy nekem eszem ágában sem volt meghívni őt. Az esküvőjére az ember általában olyanokat hív meg, aki szívesen lát, élete nagy napján, vagy tévedek? És a hugom nagyon nem ez a kategória, semmi kedvem még csak egy légtérben sem lenni vele, és ezt a szüleink is nagyon jól tudják. Már rég nem akarnak békíteni minket, elfogadták a helyzetet, most csak azért akarják erőltetni "mert az illem megkívánja, hogy minden családtag ott legyen".

Ti hogy oldanátok ezt meg? Voltatok már így, hogy nagyon rosszban voltatok egy közeli családtaggal, és rátok akarták erőltetni, hogy elhívjátok az esküvőtökre? Ti engedtetek a nyomásnak, vagy senkinek semmi beleszólása, hogy kit hívunk meg?

2016. szept. 30. 09:58
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
88%

Nincs az a pénz, könyörgés, zsarolás, ami arra késztetne, hogy meghívjak egy ilyen embert az esküvőmre, még ha a testvéremről is lenne szó.

Senkit sem kötelező meghívni, abszolút a házasulandó pár döntése, ki legyen ott. Ha úgy érzed, hogy a húgod alkalmatlan arra, hogy részt vegyen egy ilyen eseményen, akkor maradjon Ausztriában. Ez a nap rólatok szól, nem róla.

2016. szept. 30. 11:53
 22/50 anonim ***** válasza:
87%
Figyelj, most nem apunak, anyunak, meg a fél falunak kell megfelelni, hanem ez a ti napotok, a te dolgod, kit hívsz meg, kit nem. Szüleid egyet tehetnek: elfogadják a döntést. Amúgy én biztosan nem hívnám meg. És ha a szülők ezt kiogásolják, nekik meg nem kötelező a megjelenés. Pont.
2016. szept. 30. 11:53
 23/50 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a szüleim nem akarnak rosszat, csak azt szeretnék, hogy a család együtt ünnepeljen.

Mióta a hugom kiköltözött, azóta mondogatom nekik hogy nincs többé olyan, hogy "mi, a boldog család". Nem is volt olyan ünnep vagy esemény azóta sem, ahol mindannyian ott lettünk volna. Általában a húsvét, karácsony is úgy zajlik, hogy egyik nap megyek én a menyasszonyommal, másik nap meg ő, így nem lesz vita, és a szülők békében tudnak ünnepelni velünk, igaz, nem egyszerre. Kb. másfél éve találkoztunk utoljára, akkor is csak futólag, egy helló - helló, ennyi volt a kommunikáció.

Már rég megmondtam Anyuéknak, hogy nekem már csak ők a családom. Nekem nincs testvérem. Úgy tűnik, ezt eddig maximálisan el is fogadták, tartják a kapcsolatot a hugommal is, de nem erőltetik, hogy találkozzunk. Az esküvőn sem akarnak békítő hadjáratba kezdeni, csupán az illem kedvéért akarják, hogy meghívjam, mert "hogy néz már az ki, hogy még a másod - unokatestvér is kap meghívót, csak ő nem".

2016. szept. 30. 12:14
 24/50 anonim ***** válasza:
94%
Nem hívnám meg és a szüleim tiszteletbentartják a döntésem vagy őket sem hívom meg,
2016. szept. 30. 13:13
 25/50 anonim ***** válasza:
7%
egy kérdés van csak: ki fizeti a számlát? Ha a szülők, akkor meg kell hívni, ha te, akkor nem muszáj. az egyik testvéremmel én sem beszélek, nem is hívnám meg a lagziba se. De ezt mindenki tudja is, mert minden rokonnak elmeséltem már a sztorit. Így ez senkit nem botránkoztat meg. Ezek a problémák akkor jönnek ki, ha akkor derül ki, hogy nem beszéltek egymással.
2016. szept. 30. 14:09
 26/50 anonim ***** válasza:
19%

hát ez kemény... amiket tett.

De egy ember egész életében változik. És lehet, hogy ez,hogy nem tartod a haragot, meghívod - pont ez fogja segíteni hogy javuljon... én így gondolom, meghívnám.

2016. szept. 30. 14:21
 27/50 anonim ***** válasza:
94%
Ha va olyan, hogy "hogy néz már az ki, hogy xy kap meghívót, a hugi meg nem", akkor olyan is van, hogy hogy néz már az ki, hogy akaratod ellenére meg kell hívnod valakit!
2016. szept. 30. 14:55
 28/50 anonim válasza:
99%
Ha valakit nem akarok meghívni és a szülők fizetnek esetleg az esküvőt és követelik, hogy hívjunk meg olyat is, akit nem akarunk, akkor fogjuk besétálunk a két tanúval és néhány emberrel az anyakonyvvezetohoz majd a templomba és utána csapunk egy bulit. Azokkal akik valóban nekünk örülnek és nem azt az etikettet akarjak követni, aminek semmi értelme. Az a nap a boldogságrol kettőnkrol és nem a másoknak való megfelelesrol kell, hogy szóljon! :) Szerintem! :)
2016. szept. 30. 15:19
 29/50 anonim ***** válasza:
5%

Meghívnám, elviselném, ha eljönne, de nem bájcsevegnék vele, tennék rá magasról, hogy miről mi a véleménye, mit fikáz le. Az én boldogságom eddig se attól függött, hogy neki mi a véleménye, az esküvői boldogságom se attól függne.

Ennyit megtennék azért, hogy a szüleimnek ne kelljen szégyenkezniük miattam. Még az esküvőm napján is megtennék ennyit a szüleimért. Én nem tudnám úgy jólérezni magam, ha közben tudnám, a szüleim fejében az jár, ami.

2016. szept. 30. 15:52
 30/50 anonim ***** válasza:
98%
Majd azert ird meg hogy dontottel.
2016. szept. 30. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!