Valóban "kötelező lenne" meghívnom a húgomat az esküvőmre?
Van egy 3 évvel fiatalabb hugom, akivel évekkel ezelőtt nagyon összevesztünk, azóta egyáltalán nem is beszélünk egymással. Szerencsére külföldön él, így nem is kell sűrűn találkoznom vele.
Jövő nyáron megházasodom. Már elkezdtük összeírni a vendéglistát, és a szüleim fel vannak háborodva, hogy nem akarom őt meghívni. Azt mondják, hogy ilyet nem csinálhatok, már csak az illem miatt is "meg kell hívnom, mert családtag", meg hogy "hogy meg lesznek botránkozva a rokonok rajta, ha nem hívom meg". A helyzet viszont az, hogy nekem eszem ágában sem volt meghívni őt. Az esküvőjére az ember általában olyanokat hív meg, aki szívesen lát, élete nagy napján, vagy tévedek? És a hugom nagyon nem ez a kategória, semmi kedvem még csak egy légtérben sem lenni vele, és ezt a szüleink is nagyon jól tudják. Már rég nem akarnak békíteni minket, elfogadták a helyzetet, most csak azért akarják erőltetni "mert az illem megkívánja, hogy minden családtag ott legyen".
Ti hogy oldanátok ezt meg? Voltatok már így, hogy nagyon rosszban voltatok egy közeli családtaggal, és rátok akarták erőltetni, hogy elhívjátok az esküvőtökre? Ti engedtetek a nyomásnak, vagy senkinek semmi beleszólása, hogy kit hívunk meg?
Nem tudom elképzelni, hogy egy rokonnal ennyire össze tudja veszni.
Így nagyon nehéz eldönteni, hogy nem lehet tudni, hogy mi történt.
Mert lehet, hogy tényleg nem érdemes meghívni, mert csak elrontaná a napodat.
De lehet, hogy eljönne, nem zavarna senkit, és a család is örülhetne, csak te nem akarod a sértődöttséged miatt.
Szóval bármelyik verzió jogos lehet, és érthető is, csak attól függ, hogy pontosan mi történt köztetek.
"Utolso! Ha a hugica eljon es huzza a szajat akkor meg a kerdezonek van oda a nagy napja. Talan ez az elsodleges szempont az ember sajat elskuvojen."
Gondolkozz már, mielőtt felhúzod magad. Utaztál már valaha külföldre? Gondolod kivesz szabadságot, megveszi a repjegyet, kifizeti a szállodát, vesz csini ruhát, nászajándékot, miegyebet.... és mindezt csak azért, hogy majd jól húzhassa a száját. Hát ez nagyon valószínű. Ne legyél már ennyire negatív, gyűlölködő, már előre a legrosszabb lehetőség miatt siró-rívó ember.
Saját esetem:
Húgomnak volt kb 1 éve az esküvője. Az eljegyzési buli előtt felhívott ezzel a szöveggel: Szia, E-vel (másik húgom) megbeszéltük, hogy te hozod a tortát a buliba, mert ha mindent mi fizetnénk, az nagyon sokba kerülne, úgyhogy szétosztjuk." Addig is a hátam közepére kívántam ezt az egész esküvősdit, de utána már ajándékot se volt kedvem venni. Az esküvőn engem és páromat a legtávolabbi sarokba ültettek.
Lényeg: ha mindketten utáljátok egymást (előfordul), akkor felesleges meghívni. Nálunk is ez volt, hogy meghívott illemből (mert mit szólnának a rokonok?!), én is elmentem illemből, és kb mindkettőnkben ott maradt a tüske. Így visszagondolva totál felesleges volt, hogy meghívott.
30N
Szia!
nem olvastam el az összes választ.
Az én véleményem az, h mindenki azt hív meg a saját esküvőjére, akit akar és szívesen lát, pusztán illendőségből HA NEM VAGYTOK BESZÉLŐ VISZONYBAN, akkor felesleges. Nem kötelező. ha az a anyukádék fizetnék a lagzit/ esküvőt, akkor azt hív meg , akit akar, ha ti fizetitek, akkor meg egyedül nektek kell eldönteni, anyud max véleményt mondhat.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Elsőnek: nem tudom, miből gondoltad, hogy irigy lennék rá, a "külföldön él" abszolút jelentéktelen ebben az ügyben, ennyi erővel írhattam volna azt is, hogy "egy másik városban" vagy "messze".
Többen kérdeztétek, miért vagyunk rosszban. Dióhéjban: sosem voltunk jó testvérek, már gyerekkorban is folyton ment a rivalizálás. A hugom nagyon kezelhetetlen, lázadó gyerek volt, a szüleim rengeteget idegeskedtek miatta. Mikor suli után elhelyezkedtem az első munkahelyemen, ő még egyetemista volt. Persze tanulásról szó sem volt, neki arra volt jó az egyetem, hogy a koleszban minden nap buliztak és ittak, így aztán hamar ki is bukott. Anyuék pedig kijelentették, hogy nem adnak neki akkor több pénzt, menjen el dolgozni. Nagy viták és hiszti árán elfogadta. A szüleim megkértek, hogy próbáljam meg beintézni hozzánk a cégbe, ahol én dolgoztam akkoriban. Sikerült is. Pár hónapig működött a dolog, bár már akkor sem voltunk túl jóban, sértette a büszkeségét, hogy én, "a stréber bátyja" segítettem neki. Aztán a dolog odáig fajult, hogy túl jóban lett a közvetlen főnökömmel, és addig ügyeskedett, hogy mindenféle mondvacsinált indokkal kirúgtak. Egy kolléganőm (akivel egy időben jó barátnők voltak, csak aztán vele is összeveszett) elmondta nekem később, hogy nem titkoltan a helyemre pályázott, és szándékosan fúrt ki.
Ez nagyon rosszul esett, plusz pár hónapra munkanélküli is lettem, ő pedig, hogy még belém rúgjon, minden találkozásnál beszólogatott, hogy "ingyenélő, semmitérő, menj közmunkára segélyért, az való neked" stb. szövegekkel.
Ez volt az a pont, amikor a szüleink feleszméltek, és elkezdtek kevésbé kesztyűs kézzel bánni vele. Mikor ő is látta, hogy kezd rá megharagudni a család, akkor összeszedte a cuccait, és gyorsan dobbantott Ausztriába. Persze most már senki nem mond rá semmi rosszat, mert "szegény lány olyan ritkán látjuk, inkább örülünk neki hogy itt van, és nem cseszegetjük". Ja és állítólag én vagyok az oka annak, hogy ritkán jár haza, mert nem akar engem látni...tudjátok az érzelmi zsarolás, hogy a szüleink rám haragudjanak, mert én vagyok az oka, hogy nem jön havonta....
Én viszont egy életre végeztem vele. Segítettem és hátba támadott, ezt sosem felejtem el neki.
Örülök, hogy többen is így gondolják, hogy nem kötelező meghívnom. Ausztria nem a világ vége, és biztos vagyok benne, hogy ha meghívnám csak azért is eljönne, hogy vágja a pofákat, meg beszólogasson, lefikázzon mindent, hogy tönkretegye azt a napot, aminek az egyik legszebbnek kéne legyen. Neki egyszerűen "jó buli" ha engem bosszant, mindig is az volt. Plusz a menyasszonyomat is durván megsértette egyszer, úgyhogy ő sem állhatja ki, ez még egy ok, hogy ne hívjam meg.
Tudom, hogy a Anyuéknak rosszul esik, de ezek után már talán értitek, hogy a hátam közepére sem kívánom.
Én se hívnám meg.
És beizzítanám valamelyik barátot, hogy ha netán mégis felbukkanna, rövid úton dobja ki. Erről tájékoztatnám előzetesen a famíliát is, nehogy bepróbálkozzanak azzal, hogy valaki magával hozza, mint családtagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!