Valóban "kötelező lenne" meghívnom a húgomat az esküvőmre?
Van egy 3 évvel fiatalabb hugom, akivel évekkel ezelőtt nagyon összevesztünk, azóta egyáltalán nem is beszélünk egymással. Szerencsére külföldön él, így nem is kell sűrűn találkoznom vele.
Jövő nyáron megházasodom. Már elkezdtük összeírni a vendéglistát, és a szüleim fel vannak háborodva, hogy nem akarom őt meghívni. Azt mondják, hogy ilyet nem csinálhatok, már csak az illem miatt is "meg kell hívnom, mert családtag", meg hogy "hogy meg lesznek botránkozva a rokonok rajta, ha nem hívom meg". A helyzet viszont az, hogy nekem eszem ágában sem volt meghívni őt. Az esküvőjére az ember általában olyanokat hív meg, aki szívesen lát, élete nagy napján, vagy tévedek? És a hugom nagyon nem ez a kategória, semmi kedvem még csak egy légtérben sem lenni vele, és ezt a szüleink is nagyon jól tudják. Már rég nem akarnak békíteni minket, elfogadták a helyzetet, most csak azért akarják erőltetni "mert az illem megkívánja, hogy minden családtag ott legyen".
Ti hogy oldanátok ezt meg? Voltatok már így, hogy nagyon rosszban voltatok egy közeli családtaggal, és rátok akarták erőltetni, hogy elhívjátok az esküvőtökre? Ti engedtetek a nyomásnak, vagy senkinek semmi beleszólása, hogy kit hívunk meg?
25-ös,ezt kár volt idefosni,legalább elolvasnád a sztorit előtte!
Amúgy hány évesek vagytok??
Nehéz helyzet.
Ha egy munkavállaló megbízhatóan teljesít, lehet rá számítani, azt nem rúgják ki csak úgy, ahhoz megfelelő indok kell. Ha meg jó munkaerő, hamar kap munkát a piacon, nem lesz hónapokra munkanélküli.
Tud róla a húgod,m hogy az ő személyének tudod be, hogy kirúgtak a munkahelyedről? Lehet hogy valami fatális félreértés, sz.kavarás van a háttérben.
"Ha egy munkavállaló megbízhatóan teljesít, lehet rá számítani, azt nem rúgják ki csak úgy, ahhoz megfelelő indok kell."
Megfelelő indok pl.: valaki nem az a haverkodó típus, inkább a munkájára koncentrál, nem az aktuális pletykákra, nincs kedve céges bulikra mászkálni, amikor inkább a párjával lenne, nincs képben a legújabb pletykákkal, nem nézi a valóvilágot, emiatt nincs közös témája a többiekkel az irodában... ezek miatt mind lehet, hogy nem ő lesz a kedvenc, és így mindenkinek az elqúrt dolgai az ő nyakában kötnek ki.
Nah, nekem a bátyám dettó olyan, mint a húgod, hasonló dolgokat is csinált, tehát átérzem a dolgot.
Nekem a szüleim a mai napig erőltetik, például hogy csináljunk közös családi programokat, iszonyú kínos, ahogyan kb. levegőnek nézzük egymást tesómmal. Esetleg bújtatottan beszól valamit, nekem célozva. (Bezzeg, amikor pénz, meló kellett neki, akkor milyen kedves volt...) Az esküvődön is körülbelül ez lenne.
Sajnos ilyenkor a szülők ezt nagyon nehezen kezelik, ami érthető, de ha két rossz közül kell választani- hugi leszarása, kissé szomorú szülők vagy hugi elhívása, szülők szintúgy szomorúak, mert éreznék a feszültséget, hát szerintem egyértelmű, hogy az első opció. Ne hívd el, ez egy újabb lépcsőfok lesz az elidegenedésben, de nem tudsz mit tenni, mert az ilyen emberek nem változnak, csak rosszabbak lesznek az évek során és nincsen más megoldás.
Ne hívd el, állj ki magadért. És sok boldogságot, majd. :)
Köszönöm az értelmes, segítő válaszokat. A trollokról meg inkább nem veszek tudomást.
Tegnap ismét szóba került a téma amikor a szüleimnél voltunk ebédelni. Arra jutottunk, hogy mivel csak jövő júliusban lesz az esküvő, ezért egyenlőre jegeljük a dolgot, úgyis majd csak január - február körül küldjük ki a meghívókat.
Megegyeztem velük, hogy ha a hugomhoz való viszonyom addig sem változik, akkor elfogadják, hogy nem hívom meg. Én 99%-ban biztos vagyok benne, hogy nem fog, hiszen egyáltalán nem is keressük egymást (még azt sem tudja, hogy házasodni fogok), hacsak nem történik valami rendkívüli esemény addig.
Persze Apámék bíznak benne, hogy addig valamilyen csodával határos módon kibékülünk és sírva borulunk majd egymás vállára a nagy napon, én meg rájuk hagyom, nem akarom elkeseríteni őket.
Ők sem szeretnék, ha bármi is elrontaná a nagy napomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!