Most tényleg kötelező jelleggel el kéne mennem minimum egész nyáron dolgozni a szabadidőmben a nővéremékhez?
Ez tényleg elég kényes szitu...
Mindenképp beszélned kéne elsősorban apukáddal, és elmondani neki, hogy te ezt a nyarat arra szántad volna, hogy pénzt keress, és ez így nem fog menni. Jelezted már a kedves rokonságnak, hogy nem tetszik neked a szitu? Ha igen, mi volt a reakció?
Mondjuk az értő olvasás nem erősség senkinek... Idézem a lényeges reszt: " mehetnek dolgozni oda hétvégente,"
Hétvége, az szombat vasárnap, tehát két nap, nem az egész nyár. Ne szakadjon már bele heti 2 napba, amikor épp nyari szünet van és nyilván a nyarimunka nem kemény fizikai meló lesz neki.
#5 - ezt mint anya írom:
Nem gondolom úgy, hogy egy fiatalnak minden hétvégéjét fel kellene áldoznia a nővére friss pasijának segíteni, miközben a testvérével sem felhőtlen a viszonya.
Nem, valóban nem halna bele... de miért is kellene megtennie?
A tulajdon testvéremet nem kérném meg erre, akivel nagyon jó a kapcsolatom!
Amikor ők építkeztek, igen, mentem segíteni...
Amikor mi újítottunk fel, ők jöttek.
De nem hónapokon át minden hétvégén, hanem egy-egy alkalomra!
Igen, családon belül természetes, hogy segítünk egymásnak, de egymás kihasználása (főleg egy kiskorúé - mert nekem ez jött le) már nem annyira...
Én tuti lázadnék.... még akkor is, ha a szüleim tartanak el...
Szerintem úgy lenne fair, hogy legalább fizessék ki neki az átlag diákmunkás órabért.
Kedves Vera!
Nekem nem derült ki, hogy kiskorú a kérdező. De ha az, akkor nyilvánvalóan nem egy 10 éves kisgyereket akar az apja cementeszsak cipelesre fogni napi 24 órában, hanem egy valószínűleg 16-18 éves amúgy magát nyilván férfinek tartó fiúra számít.
Nálunk az a szokás, hogy segítünk egymásnak a családban. Pláne, ha az apa amúgy is nehéz fizikai munkát végez hétköznap és így hétvégén is minden az ő nyakába szakadna.
A nyári szünet 12 hét, ergo 24 napról van szó maximum, nem honapokrol.
A kifizetni diakmunka bérben gondolatra meg csak annyit mondanék, hogy egy ilyen dumara én mint szintén anya benyujtanam a számlát az ugy beszolo gyerekemnek azonnal a mosasrol, vasalasrol, takaritasrol, plusz az etkezesrol, villany és internethasznalatrol meg hasonlokrol.
De nem a szüleinek kell a segítség! Akkor én se ezt mondanám...
Hanem annak a testvérének, aki eddig uralkodott rajta, az új pasijának...
És ha fél év múlva új pasi kerül a képbe, annak is felhúznak egy házat?
Az, hogy meg te is benyújtanád a számlát, nem a gyerek kérte, hogy megszülethessen...
Természetesen én sem azt mondom, hogy búra alatt kell tartani. De kihasználni sem szabad, főleg ilyen kapcsolatnál, ilyen mértékben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!