Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elvinnéd a szerényen élő...

Elvinnéd a szerényen élő nővéred két kisgyerekét külföldre, hogy világot lássanak? Megsértődnél szülőként ezen az ajánlaton?

Figyelt kérdés

A tesómmal jó a kapcsolatunk. De van egy tabu köztünk, mivel ők egyik napról a másikra élnek, ezért pénzügyekről soha sem beszélünk. A számláik egy részét és az étkezésüket anyuék fizetik, ezt is csak anyutól tudom.

Van egy 6 és egy 4 éves gyerekük, akikkel jóban vagyunk, szoktuk őket programra vinni a szüleik nélkül. Nekünk is van egy babánk. Megyünk tavasszal egy szigetre és arra gondoltam, őket is vinnénk. Még sohasem voltak sehol a megyehatáron kívül. Anyuéknál szoktak nyaralni 1,5 hónapot szülők nélkül minden évben, szóval elvannak másokkal is. Mi fizetnénk ott nekik mindent, a tesóméknak nem kellene beleszállniuk pénzzel. A gyerekeket nem tudom előre megkérdezni, jönnének-e, mert az anyjukat akarom előbb. Viszont félek, hogy megbántódik a tesóm, hogy elvinnénk őket nyaralni, mert ez az ő "feladatuk" lenne meg nem is tudom.

2016. aug. 14. 09:13
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

szállás, repjegynél a felnőtt teljesen más összeg, mint a gyerek, ezt ugye beláthatjuk.

Ha valóban jót akarsz, akkor többet érne itthon egy hétvége a szüleikkel... és nem igaz, hogy egy hét kint repülővel belefér, ez meg kifizethetetlen lenne.

2016. aug. 17. 19:03
 42/46 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy hülye vagyok, de nem a tesódról szól a kérdés?

Nekem gyerekem sincs, de bele tudom élni magam a helyzetbe. Pedig szuperképességem sincs.

2016. aug. 17. 19:51
 43/46 anonim ***** válasza:
59%
Mennyi bunko van itt. En orulok mikor elviszik a fiam a noveremek valahova. Es ok is orulnek mikor mi visszuk az o lanyaikat. Oda vissza elengednenk es orulnenk egy ilyen felajanlasnak. Remelem elvitted oket :)
2018. máj. 28. 22:30
 44/46 anonim ***** válasza:
Én nem sértődnék meg, sőt örülnék az ötletnek. A mi családunkban amúgy is jellemző, hogy a gyerekek testvérnél/nagybácsinál/unokahúgnál nyaralnak. Ráadásul nem is biztos,hogy a testvéred és a párja tudna kivenni szabadságot, és őszintén ha az én családomnak(jelen esetben 4 főnek) akarná valaki kifizetni a nyaralását azon én megsértődnék, mert megalázónak érezném. Ha a gyerekeket viszik az más. Persze attól is függ, hogy milyenek a gyerekek. Unokahúgom például 2.5 évesen már 2 hetet töltött velünk a Balatonnál, eszébe se jutott az anyja, mert élvezte a nyaralást.
2018. máj. 28. 23:00
 45/46 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzáfűznék, hogy igaza van a kérdezőnek: ekkora gyerekek ingyen/ kedvezményesen repülnek, általában nem kell szállást pluszban fizetni értük, max.az étkezésüket kell állni, de sok helyen ez is ingyen van a gyerekeknek.
2018. máj. 28. 23:05
 46/46 anonim ***** válasza:
4 és 6 éveseknek kb. annyira buli egy külföldi nyaralás, mint egy balatoni. Nem fogják felfogni, hogy hú, most milyen jó nekik, amiért világot látnak. Picit idősebben már igen, ebben a korban még tök fölösleges. Igazából pénzkidobás sztem.
2018. máj. 29. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!