Elvinnéd a szerényen élő nővéred két kisgyerekét külföldre, hogy világot lássanak? Megsértődnél szülőként ezen az ajánlaton?
A tesómmal jó a kapcsolatunk. De van egy tabu köztünk, mivel ők egyik napról a másikra élnek, ezért pénzügyekről soha sem beszélünk. A számláik egy részét és az étkezésüket anyuék fizetik, ezt is csak anyutól tudom.
Van egy 6 és egy 4 éves gyerekük, akikkel jóban vagyunk, szoktuk őket programra vinni a szüleik nélkül. Nekünk is van egy babánk. Megyünk tavasszal egy szigetre és arra gondoltam, őket is vinnénk. Még sohasem voltak sehol a megyehatáron kívül. Anyuéknál szoktak nyaralni 1,5 hónapot szülők nélkül minden évben, szóval elvannak másokkal is. Mi fizetnénk ott nekik mindent, a tesóméknak nem kellene beleszállniuk pénzzel. A gyerekeket nem tudom előre megkérdezni, jönnének-e, mert az anyjukat akarom előbb. Viszont félek, hogy megbántódik a tesóm, hogy elvinnénk őket nyaralni, mert ez az ő "feladatuk" lenne meg nem is tudom.
Bár nincs gyerekem, de nekem nem tetszene, hogy anyukám nélkül nyaralok, biztos bűntudatom lenne. Nyilván egy hatéves nem erre gondol, de ki mire emlékszik abból az időből? Ha idősebbek lennének, élmény lenne, így csak pár év múlva elmeséled nekik, hogy voltunk külföldön.
Meg mi lenne, ha a tesód el akarná vinni a te gyerekedet első alkalommal az állatkertbe nélküled? Beleegyeznél? Úgy, hogy az szintén felesleges, hisz nem emlékszik, és a szülőnek nagyobb öröm a gyerek örömét nézni, minthogy tényleges élmény legyen a gyereknek?
Igen, elvinném őket. Viszont nem ilyen kicsiként, főleg nem úgy, hogy nálunk is van egy baba.
Mert az nem lenne pihenés számomra, hiába all inclusive a szálloda.
A gyerekekre 0-24 figyelni kell, főleg a medencében/tengerparton. Engem még az is lefáraszt, ha csak egy napot kell az unokahúgomra vigyázni és elmegyünk valamerre a Belvárosban (6 éves).
Más felnőtt?? A testvéredről van szó. Azért gondolj bele, milyen nehéz lehet nekik ha számlákat sem tudják fizetni. Gondolom még a Balatonra sem tudnak lemenni. Rájuk miért nem gondolsz? Nekem nagyon furcsa, hogy valaki a testvére gyerekeit viszi, de a testvérét már nem.
Miért nem mentek le a közelbe az egész családdal. Nektek is egyszerűbb lenne ha nem három gyerekkel kellene foglalkoznotok nyaraláskor.
Gondolom, brownie point-ra gondolt, piros pont.
A többire nem válaszolsz? A te gyerekedet elvihetnék nélküled?
38-as válaszolónál a pont, ha ti el tudnátok vinni ennyi embert nyaralni, jó nektek. Sajnos mi azért így nem vagyunk eleresztve. Az unokahúgomat és unokaöcsémet szerettem volna vinni, ennyi volt a terv. Nem az, hogy még sok embert. A "felnőtt" meg ugye egyértelmű, hogy mire vonatkozott: szállás, repjegynél a felnőtt teljesen más összeg, mint a gyerek, ezt ugye beláthatjuk.
39-esnek: Nem tudom, engedném-e a gyerekemet. Nem volt még sosem 6 évesem és nem volt még olyan, hogy nem tudtam őt elvinni sehová. És tesóm sincs, aki elvihetné. Egyszerűen nem tudom magam ebbe a szituba beleélni. És nem akarok jövő nyár előtt a közelbe menni nyaralni, ez már egy konkrét út. Elképesztő, hogy ez nem megy át, hogy az ajánlatom EHHEZ az úthoz kapcsolódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!