Elvinnéd a szerényen élő nővéred két kisgyerekét külföldre, hogy világot lássanak? Megsértődnél szülőként ezen az ajánlaton?
A tesómmal jó a kapcsolatunk. De van egy tabu köztünk, mivel ők egyik napról a másikra élnek, ezért pénzügyekről soha sem beszélünk. A számláik egy részét és az étkezésüket anyuék fizetik, ezt is csak anyutól tudom.
Van egy 6 és egy 4 éves gyerekük, akikkel jóban vagyunk, szoktuk őket programra vinni a szüleik nélkül. Nekünk is van egy babánk. Megyünk tavasszal egy szigetre és arra gondoltam, őket is vinnénk. Még sohasem voltak sehol a megyehatáron kívül. Anyuéknál szoktak nyaralni 1,5 hónapot szülők nélkül minden évben, szóval elvannak másokkal is. Mi fizetnénk ott nekik mindent, a tesóméknak nem kellene beleszállniuk pénzzel. A gyerekeket nem tudom előre megkérdezni, jönnének-e, mert az anyjukat akarom előbb. Viszont félek, hogy megbántódik a tesóm, hogy elvinnénk őket nyaralni, mert ez az ő "feladatuk" lenne meg nem is tudom.
Nem értem ezt a sok fanyalgó szülő jelöltet.
Az, hogy ennyire nem bíznátok a saját testvéretekben az csak titeket minősít, hogy még utazni sem engednétek el a gyerekeiteket.
Kérdező, tégy ahogy jónak látod, ha nagyon jó a viszonyod a gyerekekkel és szeretnek téged, akkor örülni fognak az útnak.
"Tiz éves kor fölött kezdődik meg a leválás a szülőkről, és az önálló nyaralgatás."
Jajj, ne beszéljél már zöldségeket: hatéves koromban kezdtem táborokba járkálni, és imádtam őket.
Írtam már korábban, hogy a kis unokahúgom születése óta mennyit van velem.
Ez tényleg családfüggő, nincs semmi szükség a megmondóemberekre. Nem is ez volt a kérdés.
Kérdező, ez a tesódék hozzáállásán múlik, és amíg nem kérdezed meg, nem fogod megtudni. Itt csak kioktatást kapsz, aminek a haszna 0. (De egyébként nem én pontozok le, sőt, pont azok vannak rosszabb százalékon, akikkel inkább egyetértek.)
Én azt tudom, hogy minden gond nélkül én is elmentem a nagybátyámékkal, az unokatesóm is jött velünk, és a kicsi is jön hozzám. Én ezt tudom. Senki sem szenvedett a nyaralásokon, ottalvásokon. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!