Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elvinnéd a szerényen élő...

Elvinnéd a szerényen élő nővéred két kisgyerekét külföldre, hogy világot lássanak? Megsértődnél szülőként ezen az ajánlaton?

Figyelt kérdés

A tesómmal jó a kapcsolatunk. De van egy tabu köztünk, mivel ők egyik napról a másikra élnek, ezért pénzügyekről soha sem beszélünk. A számláik egy részét és az étkezésüket anyuék fizetik, ezt is csak anyutól tudom.

Van egy 6 és egy 4 éves gyerekük, akikkel jóban vagyunk, szoktuk őket programra vinni a szüleik nélkül. Nekünk is van egy babánk. Megyünk tavasszal egy szigetre és arra gondoltam, őket is vinnénk. Még sohasem voltak sehol a megyehatáron kívül. Anyuéknál szoktak nyaralni 1,5 hónapot szülők nélkül minden évben, szóval elvannak másokkal is. Mi fizetnénk ott nekik mindent, a tesóméknak nem kellene beleszállniuk pénzzel. A gyerekeket nem tudom előre megkérdezni, jönnének-e, mert az anyjukat akarom előbb. Viszont félek, hogy megbántódik a tesóm, hogy elvinnénk őket nyaralni, mert ez az ő "feladatuk" lenne meg nem is tudom.

2016. aug. 14. 09:13
1 2 3 4 5
 21/46 MZ.per.X ***** válasza:
100%
Amúgy mi lenne ha "nagy nyaralás" helyett egy kisebb helyi kirándulást szerveznétek, sátrazás, városi séta, állatkert, stb ami nem kerül sok pénzbe, és oda mehetne mindenki.
2016. aug. 14. 17:28
 22/46 anonim ***** válasza:
96%
4 és 6 éves gyereket ne vigyetek el külföldre a szüleik nélkül. A szüleik helyébe nem is engedném el őket. Ha esetleg a szülőket is el tudjátok vinni, vagy anyukádékat és őket is, szóval egy nagy összcsaládi nyaralást képesek vagytok kifizetni, az oké. De csak a gyerekeket ne vigyétek. Kicsi gyerekeknek ezek az élmények még a szülőkhöz kötődnek. Tiz éves kor fölött kezdődik meg a leválás a szülőkről, és az önálló nyaralgatás.
2016. aug. 14. 17:34
 23/46 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem nem fog megsértődni. Ha egy cseppet is törődik a gyerekeivel, akkor elengedi őket. Amúgy ha 1,5 hónapa lepasszolják őket anyádékhoz, akkor e se fog nagy törést okozni a lelkükben.
2016. aug. 14. 17:41
 24/46 anonim ***** válasza:
18%
szerintem adjal a csaladnak penzt hogy eggyutt menjenek el kirandulni a gyerekeknek a szulok nelkul nincs kirandulas es igen en is megsertodnek a szulok helyeben en tudom te csak jot akarsz nekik de az lenne a helyes ha eggyutt menne a csalad ne kerdezd meg elrontana talan a kapcsolatotokat a novereddel
2016. aug. 14. 19:14
 25/46 A kérdező kommentje:
Igazából már eltértünk a kérdéstől eléggé. Ennek az útnak az apropóján akartam vinni a srácait, de nem belföldi nyaralást fizetni egy csomó embernek.Nem mindenáron el akarom valahová őket küldeni.:)
2016. aug. 14. 19:31
 26/46 anonim ***** válasza:
51%

Nem értem ezt a sok fanyalgó szülő jelöltet.

Az, hogy ennyire nem bíznátok a saját testvéretekben az csak titeket minősít, hogy még utazni sem engednétek el a gyerekeiteket.

Kérdező, tégy ahogy jónak látod, ha nagyon jó a viszonyod a gyerekekkel és szeretnek téged, akkor örülni fognak az útnak.

2016. aug. 14. 19:43
 27/46 anonim ***** válasza:
45%
Pedig inkább elküldeném őket családostul, minthogy én nézzem ahogy örömködnek, ami az anyjuknak többet jelentene.
2016. aug. 14. 20:01
 28/46 anonim ***** válasza:
69%

"Tiz éves kor fölött kezdődik meg a leválás a szülőkről, és az önálló nyaralgatás."

Jajj, ne beszéljél már zöldségeket: hatéves koromban kezdtem táborokba járkálni, és imádtam őket.

Írtam már korábban, hogy a kis unokahúgom születése óta mennyit van velem.

Ez tényleg családfüggő, nincs semmi szükség a megmondóemberekre. Nem is ez volt a kérdés.

Kérdező, ez a tesódék hozzáállásán múlik, és amíg nem kérdezed meg, nem fogod megtudni. Itt csak kioktatást kapsz, aminek a haszna 0. (De egyébként nem én pontozok le, sőt, pont azok vannak rosszabb százalékon, akikkel inkább egyetértek.)

Én azt tudom, hogy minden gond nélkül én is elmentem a nagybátyámékkal, az unokatesóm is jött velünk, és a kicsi is jön hozzám. Én ezt tudom. Senki sem szenvedett a nyaralásokon, ottalvásokon. :D

2016. aug. 14. 20:12
 29/46 anonim ***** válasza:
41%
Nálunk is ez a helyzet, de nekem megsem fordult a fejeben, hogy a szülőket otthon hagyjam. Hidd el a gyereknek fontos, hogy nyaraláskor ott legyenek a szülők. Kibérletünk egy apartamant, nem volt sokal drágább 5 fő helyett 7-re (tesomnak három gyereke van).
2016. aug. 14. 20:38
 30/46 A kérdező kommentje:
Igen, de ehhez a konkrét nyaraláshoz kötődött az ötletem. Itt azért +2 felnőtt repülőjegye+szállása,amiről szó van, én a gyerekeknek akarok élményt adni. Sajnos nekem se ingyen adják a pelenkát a boltban, hogy aztán más felnőtteket vihessek nyaralni.
2016. aug. 15. 15:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!