Mennyire kell félteni egy kisgyereket egy kutyától? Normális ez, vagy csak nekem fura?
Ha vendégségbe jön a "frissen szült" nővérem mindig zavargatva van a bernáthegyink. Mindig ilyenkor ki van küldve, ha közel jön hozzánk, rögtön zavarják, mint a bolondok. Olyankor bent sem lehet. Egyébként a kutya csak a lábunknál fekszik bent, beszélgetés közben. Egyáltalán nem agresszív senkivel. Már anyámék is csatlakoztak a kutya üldözéséhez, le a teraszról, stb. Van hogy bottal zavarják. Nem értem. Mondván, hogy összeszőrözi a gyereket (hogy amikor a közelében sincs, csak fekszik?), vagy fellöki (ezt sem tudom hogy, amikor nem mászkál a kutya, és a kislány sem egyedül, vagy kézben van, vagy kezet fogva sétál vele valaki, mert nem tud még) , a másik, hogy kikapja a kezünkből a kutya. De azt sem tudom hogy, mert nem agresszív. Jobban féltenék egy hét éves gyereket a kutyáktól mert azokúgy játszanak, hogy a kutya támadásnak veheti. De egy kisgyerek??
A testvéreméknél is van egy szobakutya, őt is kipaterolja, ha tudja.
Nálatok is ígyvan?
Nem tul normalis, hogy a mas kutyajat bottal zavarjak...
Osszeszorozi... kopaszra mar lenyirtak a hajukat, hogy nehogy osszeszorozzek?
Az termeszetes, hogy ne legyenek felugyelet nelkul egyutt, de ennyi erovel titeket is kinyirhatott volna, es meg eltek...
A gyerek lepeget, minimum 10 honapos korul kell lennie, hol friss a kismama???
Na mindegy, tul van reagálva tanítsd meg a kutyát menjen arrébb..
Tesomek is ezt csináltak csinaljak, a 2 szoba kutya kinti ketreces lett mikor a hercegnő megérkezett, azelőtt az agyban aludtak.
3 eves a lanyom 7 hetes a kisebb anyósom próbálja a mopszunkat kirakatni ha itt van, de mar mondtuk neki, hogy nem es kesz o a vendég a mi házunkban...
Tesót eléggé túlreagálja a dolgot, az biztos. Én a helyedben határozottan megmondanám neki, hogy hagyja békén a kutyádat, mert nyilvánvalóan nem jelent veszélyt egy kézben tartott kisgyerekre. Viszont az üldözés negatív hatással lesz a kutya és a köztük lévő kapcsolatra.
Én hiszek abban, hogy minden gyerek mellé járna egy kutya mert nagyon sokat tanulhatnak egymástól. Csak a szabályokat kell betartani.
Nekünk rotink volt, amikor a gyerekek picik voltak. Az állatorvos mindig azzal viccelődött, hogy a kutyánk mutáns, és valójában egy birka lakik a rotibőrben, és hogy ő még rotiban ilyet nem látott. Gyakorlatilag a betörő kezét is végignyalta volna.
A gyerekek a hátába kapaszkodva lépegettek, meglovagolták, imádták, amikor beteg volt, órákat ültek mellette, zokogott mind a 3, amikor végül elpusztult.
Két szabályt tartottunk be. Az első pillanattól rászóltunk a gyerekekre, ha a fülét, farkát, szőrét húzták, vagy más módon okoztak neki kellemetlenséget. A másik, hogy felügyelet nélkül nem hagytuk őket együtt. Soha, de soha a legapróbb jelét nem láttam, hogy veszélyt jelentene rájuk.
Én bocs a kételkedésért, de nem nagyon hiszek a "csak ült békésen a gyerek, a kutya meg odament és minden előzmény nélkül megtámadta" szövegekben. Valami mindig van ezeknek az eseteknek a hátterében.
ez hülyeség, ennyire nem kell félteni a gyereket, elég ha valaki mindig ott van a közelben és vendég ne legyen ennyire pofátlan hogy bottal kergeti a világ legnyugodtabb! kutyafajtáját. Nem véletlenül Bernáthegyi lett életmentő kutya a hegyekben anno.
off: a németjuhász egy bizonyos életkorban naaagyon agresszív/érzékeny főleg a párzási időszak alatt, ilyenkor bármire rátámad ha állatorvos nem kezeli a helyzetet(ivartalanítás).
Nem olvastam el a válaszokat, de szerintem a egy kutya és főleg egy kisgyerek kiszámíthatatlan. Tehet olyat a gyerek, amire a kutya nem számít, amit támadásnak vesz és ezért visszakap. Ez nem a kutya hibája! De amíg kicsi a gyerek, addig úgy lehet a legkönnyebben megelőzni hogy nem engedjük össze őket.
Ha már nagyobb a gyerek akkor össze lehet őket szoktatni.
Az is más, ha születésétől egy háztartásban élnek.
Nagymamámnak 2 dobermannja volt, mikor pici voltam. Imádtam játszani velük, az egyik egyszer "bántott", én mentem el a fotel előtt, amiben a kutya feküdt összegömbölyödve, a lépteim hangjára felkapta a fejét, és az orrával jól arcon vágott, mindketten jól meglepődtünk :D Magától soha az életben nem bántott egyik se, még csak rám se mordultak, pedig volt, hogy lettek kiskutyák, aztán amíg mami és anya beszélgettek, én megjelentem a szobában az egyik kölyökkel, kivettem az anyja mellől, csak érdeklődve nézett, nem volt fenyegető.
Ha viszont a nővéred így viselkedik, a kutya összekötheti a kisgyerek jelenlétét azzal, hogy ő ki van utálva, és lehet féltékeny lesz a kisgyerekre, így szerintem biztonságosabb a kutyát közel tartani a gyerekhez, és megsimogatni néha, ne érezze azt, hogy kihajítják és nem szeretik a kisember miatt. A nagynénémék kutyája is gyűlölte unokaöcsémet, pedig alapból imádta a gyerekeket, meg az embereket, de nagynéném mindig rúgott felé meg kiabált vele, ha unokaöcsém a közelben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!