Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire kell félteni egy...

Mennyire kell félteni egy kisgyereket egy kutyától? Normális ez, vagy csak nekem fura?

Figyelt kérdés

Ha vendégségbe jön a "frissen szült" nővérem mindig zavargatva van a bernáthegyink. Mindig ilyenkor ki van küldve, ha közel jön hozzánk, rögtön zavarják, mint a bolondok. Olyankor bent sem lehet. Egyébként a kutya csak a lábunknál fekszik bent, beszélgetés közben. Egyáltalán nem agresszív senkivel. Már anyámék is csatlakoztak a kutya üldözéséhez, le a teraszról, stb. Van hogy bottal zavarják. Nem értem. Mondván, hogy összeszőrözi a gyereket (hogy amikor a közelében sincs, csak fekszik?), vagy fellöki (ezt sem tudom hogy, amikor nem mászkál a kutya, és a kislány sem egyedül, vagy kézben van, vagy kezet fogva sétál vele valaki, mert nem tud még) , a másik, hogy kikapja a kezünkből a kutya. De azt sem tudom hogy, mert nem agresszív. Jobban féltenék egy hét éves gyereket a kutyáktól mert azokúgy játszanak, hogy a kutya támadásnak veheti. De egy kisgyerek??

A testvéreméknél is van egy szobakutya, őt is kipaterolja, ha tudja.

Nálatok is ígyvan?

2016. jún. 1. 20:22
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
95%

Nem tul normalis, hogy a mas kutyajat bottal zavarjak...

Osszeszorozi... kopaszra mar lenyirtak a hajukat, hogy nehogy osszeszorozzek?

Az termeszetes, hogy ne legyenek felugyelet nelkul egyutt, de ennyi erovel titeket is kinyirhatott volna, es meg eltek...

2016. jún. 1. 21:38
 22/37 anonim ***** válasza:
98%
a friss kismamák hajlamosak mindent túl reagálni
2016. jún. 1. 21:44
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Kiskoromban sok kutyusunk volt a fox terriertől a kaukázusiig a keveréken át mindenféle, de soha semmi baj nem volt. A kutyákat, csak úgy mint a engem, a szüleim megnevelték. Sosem bántották, foglalkoztak vele, jól voltak szocializálva. Bármikor mehettem velük sétálni, játszani, soha semmi baj nem volt. Ahhoz, hogy ma bátran el merjek menni egy kóbor kutya mellett (ha éppen nem fogadom be), ahhoz kellett, hogy így"kutyásan" nőjek fel. Azt pedig én sem tűrném, hogy a saját udvaromon, a saját kutyámat kérgessék (még rokontól sem), főleg ha teljesen indokolatlan.
2016. jún. 1. 23:01
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek lepeget, minimum 10 honapos korul kell lennie, hol friss a kismama???

Na mindegy, tul van reagálva tanítsd meg a kutyát menjen arrébb..

Tesomek is ezt csináltak csinaljak, a 2 szoba kutya kinti ketreces lett mikor a hercegnő megérkezett, azelőtt az agyban aludtak.

3 eves a lanyom 7 hetes a kisebb anyósom próbálja a mopszunkat kirakatni ha itt van, de mar mondtuk neki, hogy nem es kesz o a vendég a mi házunkban...

2016. jún. 2. 06:02
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Anyosomèknál hasonló a helyzet. Van egy kutyájuk de nem nevelik. Csak kint van a kertben jó, hogy nem hallgat rájuk és állandóan ugrál olyan szeretetre éhes az a kutya. Ha mennek oda a sogornomek gyerekkel állandóan kiabálnak, seprűvel üldözik szegény kutyát pedig csak egy kis simogatast szeretne. :(
2016. jún. 2. 06:48
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Tesót eléggé túlreagálja a dolgot, az biztos. Én a helyedben határozottan megmondanám neki, hogy hagyja békén a kutyádat, mert nyilvánvalóan nem jelent veszélyt egy kézben tartott kisgyerekre. Viszont az üldözés negatív hatással lesz a kutya és a köztük lévő kapcsolatra.

Én hiszek abban, hogy minden gyerek mellé járna egy kutya mert nagyon sokat tanulhatnak egymástól. Csak a szabályokat kell betartani.

Nekünk rotink volt, amikor a gyerekek picik voltak. Az állatorvos mindig azzal viccelődött, hogy a kutyánk mutáns, és valójában egy birka lakik a rotibőrben, és hogy ő még rotiban ilyet nem látott. Gyakorlatilag a betörő kezét is végignyalta volna.

A gyerekek a hátába kapaszkodva lépegettek, meglovagolták, imádták, amikor beteg volt, órákat ültek mellette, zokogott mind a 3, amikor végül elpusztult.

Két szabályt tartottunk be. Az első pillanattól rászóltunk a gyerekekre, ha a fülét, farkát, szőrét húzták, vagy más módon okoztak neki kellemetlenséget. A másik, hogy felügyelet nélkül nem hagytuk őket együtt. Soha, de soha a legapróbb jelét nem láttam, hogy veszélyt jelentene rájuk.

Én bocs a kételkedésért, de nem nagyon hiszek a "csak ült békésen a gyerek, a kutya meg odament és minden előzmény nélkül megtámadta" szövegekben. Valami mindig van ezeknek az eseteknek a hátterében.

2016. jún. 2. 08:20
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

ez hülyeség, ennyire nem kell félteni a gyereket, elég ha valaki mindig ott van a közelben és vendég ne legyen ennyire pofátlan hogy bottal kergeti a világ legnyugodtabb! kutyafajtáját. Nem véletlenül Bernáthegyi lett életmentő kutya a hegyekben anno.

off: a németjuhász egy bizonyos életkorban naaagyon agresszív/érzékeny főleg a párzási időszak alatt, ilyenkor bármire rátámad ha állatorvos nem kezeli a helyzetet(ivartalanítás).

2016. jún. 2. 09:31
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
ja és osztom hogy a mai szülők marhára túlféltik a gyerekeket, már a tököm tele van a gyerekes ismerőseim hülyeségeivel, olyan dolgoktól féltik hogy esküszöm már röhöghetnékem van miattuk
2016. jún. 2. 09:32
 29/37 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat, de szerintem a egy kutya és főleg egy kisgyerek kiszámíthatatlan. Tehet olyat a gyerek, amire a kutya nem számít, amit támadásnak vesz és ezért visszakap. Ez nem a kutya hibája! De amíg kicsi a gyerek, addig úgy lehet a legkönnyebben megelőzni hogy nem engedjük össze őket.

Ha már nagyobb a gyerek akkor össze lehet őket szoktatni.

Az is más, ha születésétől egy háztartásban élnek.

2016. jún. 2. 09:49
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamámnak 2 dobermannja volt, mikor pici voltam. Imádtam játszani velük, az egyik egyszer "bántott", én mentem el a fotel előtt, amiben a kutya feküdt összegömbölyödve, a lépteim hangjára felkapta a fejét, és az orrával jól arcon vágott, mindketten jól meglepődtünk :D Magától soha az életben nem bántott egyik se, még csak rám se mordultak, pedig volt, hogy lettek kiskutyák, aztán amíg mami és anya beszélgettek, én megjelentem a szobában az egyik kölyökkel, kivettem az anyja mellől, csak érdeklődve nézett, nem volt fenyegető.

Ha viszont a nővéred így viselkedik, a kutya összekötheti a kisgyerek jelenlétét azzal, hogy ő ki van utálva, és lehet féltékeny lesz a kisgyerekre, így szerintem biztonságosabb a kutyát közel tartani a gyerekhez, és megsimogatni néha, ne érezze azt, hogy kihajítják és nem szeretik a kisember miatt. A nagynénémék kutyája is gyűlölte unokaöcsémet, pedig alapból imádta a gyerekeket, meg az embereket, de nagynéném mindig rúgott felé meg kiabált vele, ha unokaöcsém a közelben volt.

2016. jún. 2. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!