Válás után, mennyire zavarja össze vajon a kisgyereket, ha a szülei és a gyerek továbbra is sokat találkoznak hármasban?
Egy gyereknek mindkét szülőjére ugyanúgy szüksége van. Bár az én szüleim barátok maradtak volna, és ne csak kéthetente egy hétvégén láthattam volna apukámat!
Rettenetes volt, úgy éreztem apa nem hiányol engem, és szörnyen rosszul esett. Végső soron úgy érzem, hogy apa nélkül nőttem fel, és hiányzik a gyerekkoromból az erős és védelmező apafigura. Azt hiszem ennek a hozadéka az is, hogy nagyon kevés férfit tudok tisztelni, így nem egyszerű a párkeresés sem. Bár a válaszom kicsit inkább jövőbemutató, remélem azért hasznát veszed. Nem is kérdés, a kisgyereknek egyértelműen az a jobb, ha a szülei normális felnőtt módjára kezelik a válást, és egyikük sem lesz kevesebb a gyerek életében emiatt.
A férjeméknél pont ez ment, jó egy évig.
Abban az évben a férjem és a testvére mást se várt, mint hogy újra összejöjjenek a szüleik.
A hamis remény a legrosszabb. Hiába mondták el nekik hetente ha rákérdeztek, hogy nem, csak barátok, akkoris keresték a jeleket, ami azt bizonyítja, hogy újra együtt lesznek.
Nem óvhatod meg őket mindentől!
Persze, pontosan tudom, anyaként, hogy mennyire erre vágysz.
Tegyük fel, le kell venned a gyerekről egy ragtapaszt. Elnyújthatod, hogy kevésbé fájjon, de a szenvedés sokkal tovább tart, mintha egy mozdulattal letépnéd.
Ha jóban is vagytok az exxel, tartsátok a három lépés távolságot.. Nem kell feszült hangulatot kelteni, de ne csináljatok már közös programot.
Apa had vigye el őket ovi-suli után pár órát, játszótérre, vagy játszóházba. És ne maradjon vacsorára.
Jó ha nyugodtan el tudtok válni, és felülemelkedni a sérelmeken, de a ló túloldalára se essetek!
Az apának nem a gyerekkel kellene távolságot tartani, hanem az anyával, elvégre tőle vált el és nem a gyerektől.
Szóval szerintem nyugodtan menjen az apuka, azért egy 7 évessel már lehet értelmesen beszélni erről, sőt meg lehet kérdezni a véleményét. Aztán ha megy az apa, akkor csinálhatnak kettesben programot, vagy amíg ott az apa a lakásban, anyuka elugorhat a barátnővel meginni egy kávét, bevásárol vagy akármi, és akkor nincs olyan közös program jellege.
Szerintem 7 évessel már szervezhetne külön programot is az apuka hétközben, nem muszáj otthon 3-asban lenni. Apuka elmehet heti 2-3x a gyerekért a suliba és utána elmehetnek sétálni/biciklizni, beülhetnek valahova egy sütire,moziba vagy könyvtárba vagy járhatnak együtt valahova sportolni pl. úszni. Vagy ha egy városban laknak, akkor csak simán apukánál van este 6-7-ig és együtt megcsinálják a leckét, vacsoráznak és fél8-ra hazaviszi aludni.
Én meghúznám a pontos határvonalat, és legnagyobb hangsúly a kiszámíthatóságon van. Pl. minden kedden és csütörtökön apa megy érte suliba, ha törik,ha szakad. A gyereket az viseli meg a legjobban, ha ígérgetnek és végül nem megy érte.
7 évesnél nincs szükség az anya jelenlétére a láthatások alkalmával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!