Kínos családi szituációmra megoldás? Hogy győzzem meg a párom, hogy költözzünk el az anyósomtól?
Sziasztok! Pár éve az anyósomékhoz költöztem, mert megszületett a kisgyerekem és annak idején belementem, mert anyósom meggyőzött. 18 voltam. Már nagyon régóta szeretnék elköltözni, de tartok tőle, hogy a párom elhagyna, mert kötődik a szüleihez. A kicsi már 3 éves lesz. Mindketten dolgozunk a párommal.
Anyósomék eladósodtak és hitelt akarnak felvetetni velünk.Valószínű nem lenne rendesen visszafizetve, mert megoldanák valahogy. Sok gyerek van ott is (9) 2 szobával, ezért nincs nyugalmam, se saját kis helyiségem, se rendes ágyunk. Értem, hogy nekik is valahogy meg kell élni, de nem hiszem, hogy a problémájukat megoldaná ha ott maradnánk. Úgy érzem, hogy el kellene jönnöm onnan párommal, vagy ha nem jön akkor nélküle és a gyereken meg majd valahogy elpereskedünk. Egyedül a párom és a gyerek miatt vagyok még ott.
Írtam egy "beszédet" a hitel ellen. Ez meggyőzné a "kedves rokonságot?"
F/21
Nőjjetek fel!
Házasodjatok össze, költözzetek külön. Hitelt senkinek ne vegyetek fel!
A "beszédednek" nem sok értelme van, mert aki ilyen esetben felvesz hitelt, annak semmi realitásérzéke sincs.
A helyedben minél elöbb költöznék, a párod vagy megy veled, vagy ennyi volt a kapcsolatotok.
Amennyiben a gyereket el tudod látni meg van hol laknia, akkor semmi esélye a párodnak megkapnia a felügyeleti jogot, mert a jelenlegi lakhatás eleve nem alkalmas erre.
Tehát elöször szerezz munkát magadnak (ha még nincs), meg lakhatási lehetöséget, utána lépj!
Azt ugye tudod, hogy ha maradsz, akkor TE is felelös leszel a hitel miatt, ameddig házasok vagytok. Azonban ha elköltözöl és beadod a válókeresetet, attól kezdve megszünik a vagyonközösség, az ezután felvett hitelekért téged nem vonhatnak felelöségre.
Semmiképp se vegyél fel hitelt miattuk. Minél előbb el kellene költöznötök onnan. A pároddal beszélj erről, hiszen nem te vagy ő a felelős azért, amiért olyan helyzetbe kerültek a szülei, hogy tartozást tartozásra halmoznak.
A szülőknek biztos h rosszul fog esni, de nem hiszem hogy a ti életeteket miattuk el kellene rontani.
Semmiképp se vegyél fel hitelt. Ha esetleg nem akarnak lekopni, akkor mond,h már voltál megkérdezni, de sajnos nem kaphatsz.
Költözzetek el minél hamarabb!
Elolvastam. Arra jó ez a beszéd, hogy letisztáud magasban, miért ne vegyetek fel hitelt, őket nem fogjátok meggyőzni, ilyen mentalitással, hogy hitelt hitelre halmoznak. :(
Te is el akarsz adósodni?
Inkább lépj ki ebből,a helyzetből. A pároddal, és csak vele beszéld át a helyzetet, és ragaszkodj a véleményedhez!
Ezerszer jobb, ha találtok valahol egy kis albit, akár egy szobát, és azt fizetitek, mint ki tudja mekkora hitelt felvenni, ráadásul nem is saját célra.
Ha nem tudják fizetni, márpedig nem valószínű, kifizetitek helyettük?
Csak ügyesen és határozottan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!