Mennyire kell félteni egy kisgyereket egy kutyától? Normális ez, vagy csak nekem fura?
Ha vendégségbe jön a "frissen szült" nővérem mindig zavargatva van a bernáthegyink. Mindig ilyenkor ki van küldve, ha közel jön hozzánk, rögtön zavarják, mint a bolondok. Olyankor bent sem lehet. Egyébként a kutya csak a lábunknál fekszik bent, beszélgetés közben. Egyáltalán nem agresszív senkivel. Már anyámék is csatlakoztak a kutya üldözéséhez, le a teraszról, stb. Van hogy bottal zavarják. Nem értem. Mondván, hogy összeszőrözi a gyereket (hogy amikor a közelében sincs, csak fekszik?), vagy fellöki (ezt sem tudom hogy, amikor nem mászkál a kutya, és a kislány sem egyedül, vagy kézben van, vagy kezet fogva sétál vele valaki, mert nem tud még) , a másik, hogy kikapja a kezünkből a kutya. De azt sem tudom hogy, mert nem agresszív. Jobban féltenék egy hét éves gyereket a kutyáktól mert azokúgy játszanak, hogy a kutya támadásnak veheti. De egy kisgyerek??
A testvéreméknél is van egy szobakutya, őt is kipaterolja, ha tudja.
Nálatok is ígyvan?
egy jól nevelt kutya esetén nem lehet baj. csak hát sokan nem tudják hogy kell bánni a kutyákkal, nincs is tekintélyük.akkor tényleg lehetnek balesetek belőle.
de nővéred kérése is érthető. ha ő nem szeretné,hogy ott legyen a kutya a baba közelében,akkor arra a pár órára amíg ott vannak ne legyenek egy szobában.. viszont a bottal elkergetést kicsit túlzásnak érzem. én azon nyomban kihajítanám azt a vendéget,aki veszi a bátorságot,hogy bottal kikergesse az állatomat az én házamból.. megbeszélni meglehet,akkor persze átküldöm a kutyát én a másik szobába.de ne ő intézkedjen..
Nekem is két gyerekem van, de ezt már én is túlzásnak tartom. A Bernáthegyiket imádom, igazi családi kutyák, szerintem nagyon rossz, hogy ennyire zavarják a kutyát. Egyébként nagyon sok esetben ha a kutya előbb van meg, mint a gyerek, lehet féltékeny az állat, vagy a kisbabát akár prédának is tekintheti, de egy jól szocializált kutyánál ez nem fordulhat elő. A túlzott féltéssel a gyereknek is és a kutyának is ártanak szerintem.
Az én anyukámnak meg egy kistestű kutyája van, de folyamatos kényszert érez, hogy ugráljon. Kimarta már a kislányom mellkasát is, persze nem szándékosan. Egy kisgyereknek még nagyon hirtelen mozdulatai vannak, ami megijesztheti a kutyát, akarva akaratlanul is meghúzza a szőrét, a fülét, a farkát, a kutya pedig ösztönösen odakap, nem lehet okolni egyiket sem.
Aki pedig azt írta, hogy a 2010 után született gyerekeket hogy istenítik, ezzel a hozzászólóval minden gyerekes témában találkozni lehet, gyűlöli a gyerekeket és az anyákat, nem értem az okát. Mindenhol fröcsög, ahol gyerek a téma, nagyon unalmas már olvasni.
Nem normális. Viszont én mindig féltem a kutyáktól, és annyira hálás vagyok, amikor valaki ezt figyelembe veszi. Pl. az egyik barátnőm általánosból mindig bezárta a nappaliba a kutyát, mert többen is féltünk tőle.
De volt olyan szadizós rokon, aki "nem bánt"-tal elintézi, az ilyet gyűlölöm. Nem szól a kutyára, az rám ugrik, én meg szaladnék el, de nem tudom, meg merjek-e mozdulni. De a macskákkal is így vagyok, nem tudom, hogy fogjam meg, hogy arrébb tegyem, megkarmol-e, stb.
#4-es vagyok.
Ha nem is mindenben, de egyetértek a #6-os válaszolóval. Az ebben az évtizedben született gyerekekkel nagyon sok esetben úgy bánnak a szülők, mint egy Istennel, mondván, hogy kicsi, eszéhez kell érteni, majd megkomolyodik, stb. 14 éves vagyok, és még engem is főzőkanállal vertek anno, mégsem lettem érvagdosós öngyijelölt. Ellenben nem egyszer a saját fülemmel hallottam, hogy taknyos kis elsősök olyan hisztit levágnak a boltban, mert nem kapnak csokit, hogy én szégyelltem magam az anyja helyett. Félre ne értsetek, nem vagyok gyerekgyűlölő, és rengeteg múlik azon, mennyire van szocializálva a kutya, bár a mindenen behisztiző, kutyát csak képen látó kisgyereket nem engednék az állat közelébe. Ha pedig valaki az én kutyámat zavarná el bottal, többet a ház közelébe se engedném az illetőt.
Szerintem ez nem normális.
A normális az, hogy soha kettesben kutyával nem hagyunk csecsemőt, kisgyereket, és nem engedjük, hogy egy kisbabára ráfeküdjön, vagy összenyalja az arcát. Ennyi.
Zavarni, pláne bottal kergetni, külön zárni a gyerektől stb. nem csak hülyeség és igazságtalan, de ezzel pont azt lehet elérni, hogy a kutya nem fog örülni a gyereknek, mert egyrészt nem engedik, hogy megismerje, megszaglássza, másrészt a gyerek miatt van ő elzavarva, kizárva. Ami rohadt igazságtalan dolog.
Ha jól értem, hozzátok jön a testvéred látogatóba, és a te kutyádat zavarja?! Nos én megmondanám neki, hogy itt én lakom és az én kutyám, garantálom, hogy a gyerekének nem lesz tőle semmi baja, de még egyszer eszébe ne jusson kizárni, elzavarni, és egyáltalán beleavatkozni, hogy hol a kutya. Majd te intézed, hogy ne menjen oda a gyerekhez, de ő ne intézkedjen.
Ha ez nem tetszik, nem kell idejönni, ennyi.
Időpont ma 20:39
Kicsit vegyél vissza magadból! Hülyézd le azt, aki veled egyívású.
A jelek szerint a kutyátok nemkívánatos, ha jön az unoka. Ergo, nincs szorosabb kapcsolat a kutyával azon kívül, hogy az udvaron találkoznak vele.
Van ilyen is bőven. A szüleidet, nővéredet megváltoztatni nemigen fogod. Ezért írtam, hogy amikor jön a pereputty, te megtanítod a kutyának, hogy jobban jár, minél távolabb kerül tőlük. Akkor nem kell bottal hajkurászni, hanem egy sima kis mondattal megoldódik a helyzet: "menj el a helyedre !"
NEVELÉS KÉRDÉSE!!!
Nekünk rotink van, és tényleg nagyon véd, és bárki csak rosszul néz ránk sétáltatás közben, akkor hörög-morog.
De nem egyszer, nem kétszer, tehát nagyon sokszor volt, hogy ismerős, vagy rokon, jött látogatóba, kisgyerekkel! Mikor a kutya tudja, hogy "hozzánk tartozik" vele van, védelmezi, stb.
Röviden:
NEM KELL EGY KISGYEREKET félteni a kutyától, HA a kisgyerek is tudja, hogy mit szabad és mit nem szabad tenni a kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!