Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogos hogy ezért kevesebb...

Jogos hogy ezért kevesebb pénzt adok a bátyámnak az esküvőre?

Figyelt kérdés
A bátyámnak a nyáron lesz az esküvője és természetesen meghívtak rá. A probléma az hogy volt egy kis konfliktusunk. Mikor a szüleink eladták a régi házunkat akkor voltak dolgok amiket szétosztottunk magunk között. Na most a bátyám a megkérdezésem nélkül csak úgy elvitte az egyik kanapét ami nekem is nagyon tetszett csak ezt nem mondtam neki hogy esetleg én is igényt tartok rá. Mostmár ott van náluk és mivel a fotelt nem lehet kettévágni ezért mást találtam ki. Le szeretném vonni a fotel árát abból az összegből amit adni akarok nekik. A pontos árát nem tudom de olyan 30 ezer forint lehet. Alapból 50 ezret akartam adni. Szerintetek gáz lenne ha ezért 20-25 ezret adnék. Ha meg furcsállná akkor megmondanám hogy miért ennyit adok.

2016. máj. 15. 19:12
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem. Ha szólsz, akkor te kapod a kanapét? És a fele árát odaadtad volna a testvérednek?
2016. máj. 15. 20:17
 22/47 anonim ***** válasza:
26%
Mondom, hogy jogos, a többiekkel meg ne foglalkozz!
2016. máj. 15. 20:17
 23/47 anonim ***** válasza:
91%
Remélem, hogy ez csak egy, a hosszú hétvége unalmában kreált kamu. Biztosra nem merem kijelenteni, mert az én tesóm mèg cifrább dolgot művelt velem: komoly összeget kért kölcsön egy évre, majd amikor kettő év múlva rákérdeztem, hogy akkor lassan elkezdi-e törleszteni, akkor kigúnyolt, hogy mit izgulok, tán csak nem benzinre kell? Meg hogy gondolkozzak rajta, hogy mim van nekem a pénzemen kívül... na nekem azóta nincs nővérem. És ha ez egy igazi kérdés, garantálom, hogy onnantól kezdve neked sem lesz bátyád. És nem a pénz miatt, hanem az alantas gondolkodásmódod miatt. Bár ezt úgysem fogod elhinni...
2016. máj. 15. 20:18
 24/47 anonim ***** válasza:
94%

Ja hogy nem is kanapé, hanem csak fotel...

Látom nem érted még mindig, szóval még egyszer: Értjük, hogy ingyen szerzett fotelt, értjük, hogy neked nem jutott, de te azt értsd már meg, hogy nem az esküvőjére való téma. Hívd fel, beszéljétek meg még ma, de nyárig dörzsölgetni a tenyered a "méltó" bosszúra várva szánalmas.

2016. máj. 15. 20:21
 25/47 anonim ***** válasza:
93%
Jesszusom... Ne haragudj, de szerintem ez nagyon gyerekes...
2016. máj. 15. 20:21
 26/47 anonim ***** válasza:
94%
Oké, azoknak az árát, amit te hoztál el, meg add hozzá a pénzhez, ha már a kanapé árát levontad, akkor az az igazságos, hogy amiket te elvittél, annak az árát meg hozzáadd a pénzhez.
2016. máj. 15. 20:23
 27/47 anonim ***** válasza:
92%
De miért vársz nyárig? Hívd fel egyik nap, beszéljétek meg, azt csá. Minek várj még annyit.
2016. máj. 15. 20:29
 28/47 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit kicsinyes húzás lenne de ő is mindig a pénzzel játszik. Megbeszéltük hogy összeszedjük a vasakat elvinniba méh-telepre, erre ő egyedül összeszedte, elvitte és zsebre tette a pénzt. Ugyanezt tette a törköllyel amit el akartunk vinni pálinkát főzni. Többször volt hogy mgbeszéltük hogy veszünk valamit csak nála ugye nem volt pénz. Én kifizettem az ő részétbmondván majd visszaadja, hát persze. Azóta is várom. Vele lehetetlen üzletelni.
2016. máj. 15. 20:45
 29/47 anonim ***** válasza:
85%
Ez így igen szánalmas...
2016. máj. 15. 20:54
 30/47 anonim válasza:
93%
Nos... ezeket a dolgoklat mérnem beszélted meg vele akkor? hogy figyelj bátyus ezt eggyütt beszéltük meg és te sunyi módon megcsináltad egyedül... és kérd tőle számon h mért... de ezt akkor kell megbeszélni amikor történik... vagy ha következőleg kér valamit felhozod neki ezeket a ptoblémáidat és megbeszéitek... úgylátom nem sokat kmmunikáltok az ilyen bántalmakról... ez a kanapésat meg max akkor kérhetnéd számon ha tényleg mondtad volna neki h nekedis tetszik...de így.. h élete 1.ik legfontosabb naoján ezeket az orra elé dörgölni... áhhh.... sztem egyáltalán nem jogos... megkéne beszélni a dolgokat...
2016. máj. 15. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!