Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogos hogy ezért kevesebb...

Jogos hogy ezért kevesebb pénzt adok a bátyámnak az esküvőre?

Figyelt kérdés
A bátyámnak a nyáron lesz az esküvője és természetesen meghívtak rá. A probléma az hogy volt egy kis konfliktusunk. Mikor a szüleink eladták a régi házunkat akkor voltak dolgok amiket szétosztottunk magunk között. Na most a bátyám a megkérdezésem nélkül csak úgy elvitte az egyik kanapét ami nekem is nagyon tetszett csak ezt nem mondtam neki hogy esetleg én is igényt tartok rá. Mostmár ott van náluk és mivel a fotelt nem lehet kettévágni ezért mást találtam ki. Le szeretném vonni a fotel árát abból az összegből amit adni akarok nekik. A pontos árát nem tudom de olyan 30 ezer forint lehet. Alapból 50 ezret akartam adni. Szerintetek gáz lenne ha ezért 20-25 ezret adnék. Ha meg furcsállná akkor megmondanám hogy miért ennyit adok.

2016. máj. 15. 19:12
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
96%

Ha ez téged bánt, akkor beszéld meg vele.

De ezért belerondítani a nagy napjukba (mert így a párja napját is elrontod) nagy bunkóság.

2016. máj. 15. 19:41
 12/47 anonim ***** válasza:
95%
Nem szólt hogy elviszi. Miért te szóltál hogy akarod? Értelmes emberek ezt meg szokták beszélni. Na de hogy ilyen gyerekes bosszút állni az esküvőjén. Ha ezt tennéd velem én ott az esküvőn, mindenki előtt adnám neked azt a kanapét és elzavarnálak, nem csak az esküvőről, hanem az életemből is.
2016. máj. 15. 19:47
 13/47 A kérdező kommentje:
Még egyszer mondom hogy nem beszéltük meg, nem is volt szó még a foteról. Ő meg csak úgy elvitte. Amúgy nem is tudják mennyit akartam eredetileg adni csak azt látnák hogy nem adtam nekik túl sok pénzt. Lehet elgondolkodnának de a bátyámat ismerve biztos nem jönne rá.
2016. máj. 15. 19:55
 14/47 anonim ***** válasza:
95%

Az ajándék az legyen ajándék,adjad jószívvel,úgy,hogy nem "büntetésképp" használod fel,nem vársz viszonzást ,nem hánytorgatod fel stb . Ez az ajándék .

Az ajándéknak még van egy olyan tulajdonsága is,hogy nem kötelező adni,sőt elmenni sem kötelező ,ha te azért mész a bátyád esküvőjére,hogy kellemetlen helyzetbe hozd .

Ilyn "jószívű" adomány nekem nem kéne senkitől ,lenyomnám a torkodon,a kanapéddal együtt ..

2016. máj. 15. 19:57
 15/47 anonim ***** válasza:
94%

Igen, de akkor meg mi értelme van.

Írj mellé egy üdvözlőlapot amin levezeted az elszámolást. Úgyse mered! :-D

Amúgy ha úgy teszed fel a kérdést, hogy:

" Van 50 000 forintom, és lesz a bátyámék esküvője, meg szükségem lenne egy fotelre is. Nagy gáz, ha a nem adom tesóméknak az összeset?"

Akkor lehet jobban jössz ki a dologból.

2016. máj. 15. 19:58
 16/47 anonim ***** válasza:
94%
Legalább gerinced legyen a szemébe mondani miért kap csak annyit. Meg miért nem szóltál hogy kell? Itt ugyan olyan hibás vagy te is, és a kicsinyességeddel nálam kiérdemelted az év legrosszabb testvére címet. Tudod mit? Büntesd meg igazán, el se menj az esküvőre. Ha egy fotel miatt képes vagy kis pisis módjára hisztizni én nem szívesen lennék a testvéred. Azt gondoltam felnőtt emberek képesek felnőtt módjára megbeszélni a problémáikat, de látom nem.
2016. máj. 15. 20:02
 17/47 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, értjük, elvitte kérdezés nélkül, nem volt szép... Csak tegyük fel a kérdést, hogy te mivel vagy jobb, ha az esküvőjén vágsz emiatt hisztit. Szólhattál volna neki amikor megtudtad, hogy elvitte, vagy azóta minden nap megtehetnéd, de te az esküvőjét választod.

A problémamegoldási módod a gyerekes itt, nem az a felvetés jogtalan, hogy nem kellett volna kérdés nélkül elvinnie. Akkor adj 25 ezret az esküvőjére, de ne vágd hozzá, hogy miért csak 25. Magától úgysem kérdez rá értelmes ember, hogy hé miért csak ennyi pénzt adtál. Bár ha megkérdezné, akkor legalább 100%-ban kijelenthetnénk, hogy megérdemlitek egymást.

2016. máj. 15. 20:09
 18/47 anonim ***** válasza:
94%

"Ha meg furcsállná akkor megmondanám hogy miért ennyit adok." - gondolod megkérdezné, És akkor a násznép előtt hosszú beszédben végre kifejtenéd, hogy neked id kellett volna a kanapé?

Szerintem lépj túl azon a kanapé ügyön, ha nem megy, akkor meg ne menj az esküvőjére se.

Küldj egy dísztáviratot:

A kanapé, az kanapé - abban nincs alku!

2016. máj. 15. 20:10
 19/47 anonim ***** válasza:
10%
Tesómtól úgysem fogadnék el egy forintot sem.
2016. máj. 15. 20:10
 20/47 A kérdező kommentje:
De most ha belegondoltok ott van egy egész fotel ára náluk mivel ingyen szerezte meg. Akkor nem az egész árát vonom le csak a felét. Egyébként máskor is csinált már ilyet kicsit betellt a pohár.
2016. máj. 15. 20:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!