Minimálbér vs gazdagság. Az irigység garantált? Mit tegyek, hogy ne ez legyen a központi téma?
Féltestvérek vagyunk.
Ő minimálbérért dolgozik 3 kisgyerek mellett, tele hitellel, egy válás közepén van éppen.
Nekem már 18 évesen saját lakásom és autóm volt, egyetemet végeztem és a vőlegényem is jól keres, szóval a magas életszínvonal megmaradt.
De ha találkozunk a testvéremmel, mindig kapunk valamilyen megjegyzést, ami rosszul esik, hiszen én sosem bántottam. Sőt, ha mond is valamit, próbálok nem gonoszul visszaszólni, pedig megtehetném.
Régen jó volt a kapcsolatunk és szerettem vele találkozni, most meg így viselkedik és nem tudom, mit tegyek.
Beszéljek vele nyíltan, vagy engedjem el a beszólásokat a fülem mellett?
Először reagálnék az utolsóra, úgy, hogy én is egy "elkényeztetett, gazdag fruska" vagyok. Nincs rá keret? Erről tudnék mesélni egy szép történetet. Az unokatestvéremék nagyon rosszul álltak mindig anyagilag, a nagybátyám halála után a fiúk kaptak utána juttatásokat, de az semmire sem volt elég, a nagynéném pedig házaknál volt takarítónő, szóval anyagilag nagyon nehéz volt nekik annak ellenére, hogy mindenki szorgalmas volt és ezért is segítettük őket, ahol tudtuk. Az egyik unokatestvérem mérnök, a másiknak szakmája van, de mindkettő feltalálta magát az életben. Akiből mérnök lett, tanult ész nélkül, koliban lakott végig, minden ösztöndíjat megkapott és így kihúzta az egyetemet. Nem volt rá keret, de szorgalommal mindent elérhet az ember, ennyi.
Nekem nincs testvérem, a szüleim mindent a fenekem alá raktak bőven, de rajtam múlott, hogy elherdálom -e, vagy tanulok, normálisan bánok a pénzzel, stb. Egy másik unokatestvérem "csak" egy házat kapott, de elvitte a bank, mert ő BMW-t szeretett volna. Nem tudom sajnálni azokat az embereket, akik nem képesek ésszerűen élni és nem költekezni hülyeségekre, ennyi. Kérdező, próbálj meg a testvéreddel beszélni, esetleg adj neki lehetőséget munkahelyre valamelyik vállalkozásotokban, segítsd ki apróságokkal, pl. vásárolj be neki kajából, gyógyszer a gyerekeknek, ilyesmi. Pénzt nem ajánlom, hogy adj neki, mert láthatóan nem tud vele bánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!