Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gazdagság és a rang nem...

A gazdagság és a rang nem jelent boldogságot, csak a szerelem és a család. Bővebben kitudná valaki fejteni nekem?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy kit jelent ez a mondás de valaki bővebben kitudná fejteni?
2015. márc. 18. 19:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Ez a csóró,prolik vigasz imája.
2015. márc. 18. 19:07
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

Nem, mert ez így ebben a formában nem igaz. Inkább azt mondanám, hogy hiába van rangod, vagyonod, ha nincs kivel megosztanod, nem lehetsz boldog.

De ugyanígy nem lehetsz boldog akkor se, ha korog a gyomrod az éhségtől, és hallod, hogy a szeretteidé is.

Az az ideális, ha minden megvan, pénz is, rang is, szerelem is, család is.

2015. márc. 18. 19:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez féligazság. A gazdagság és rang valóban nem jelent boldogságot. Még ha karrierista is az ember, akkor is szüksége van elismerésre, tiszteletre és eredményekre, a pénz pedig nem boldogít, csak ha olyasmire költöd ami viszont igen. A szerelem és család pedig bár a legtöbbeket boldogítja, van, akinek inkább bosszúságot okoz, másoknak pedig nincs is rá szüksége.
2015. márc. 18. 19:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Korábban én is azzal nyugtattam magamat, hogy ugyan már a pénz, vagy rang nem boldogít, ez vhol igaz is, mert valóban nem az a legfontosabb, viszont hazugság, hogy nem boldogít, igen is boldogíthatja az embert, könnyebbé teszi az ember életét, ha pénze és rangja van. Mind ettől független én szerintem a szerelem se minden, akkor már inkább valódi, elmélyült szeretetről beszélnék boldogság terén, ami valóban boldogságot okozhat, ahogy a család is az okozhat, de az utóbbira is elég sokan rá tudnának cáfolni, mert épp igen sok fájdalmat is okozhatnak családtagok. Szerintem ezek az állítások félig-meddig igazak csak, de ami csak annyira igaz, az vhol már hazugság. Végül pedig a boldogságot, hogy mi okozz számunkra boldogságot, azt nem külső tényezők fogják okozni, hanem inkább belül, magunkban fogjuk megtalálni, ha egyáltalán megtaláljuk. Az utóbbit arra értem, hogy ugye vannak olyanok is, akik sose boldogok semmitől se.
2015. márc. 18. 19:31
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az első kettő egy átmeneti boldogságot tud adni, aztán megszokod és hiányzik valami mellé. A másik kettő igazi érzelmi tartalmat tud adni, bár egy rosszul működő család vagy egy félresikerült szerelem se tesz boldoggá. Amúgy lehet mind megvan és mégse leszel boldog, mert kiderül, hogy te fókaidomárként tudnál teljes életet élni és az nem adatik meg.
2015. márc. 18. 19:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Ebben annyi az igazsag, hogy mit erek a loveval, a sokminden joval, hazzal, nyaralokkal autokkal, technikaval ha nincs kivel megosztani? En atelem most ezt igaz kicsiben de azert mostmar van sejtesem rola.
2015. márc. 18. 19:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Jha, csak inkább sírok egy ferrariban, mint egy kockaladában.

Van, akinek tökmindegy amúgy, emrt se pénzzel, se anélkül nem talál boldogságot. A pénz hiánya simán tönkre tud tenni egy elvileg boldog családot, de ha nicns kivel a gazdagságot megosztnai, egy idő után az is nyomasztó lehet, még alkalmam ez utóbbit nem volt kipróbálni.

2015. márc. 18. 20:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Első, nekünk is van pénzünk, mégis így gondolom, ahogy fent van írva...
2015. márc. 18. 20:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Mármint nyilván, nem az a célom, hogy szerető, boldog családom, szerelmem legyen, de a hónap utolsó 2 hetében már a falat kaparjuk az éhségtől. Legyen pénzünk, annyi, amennyi elég mindenre, nem kell luxus. De gondolom itt a pénz nem azt jelenti, hogy hónap végén félre tudsz rakni esetleg pár 10 ezret, hanem rendes vagyont. Annál sokkal fontosabb a szeretet, család. Karrieriste meg soha nem voltam.
2015. márc. 18. 20:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát, az az igazság, hogy nekem azért van mit a tejbe aprítani. Nagyon jó, hogy bármikor gyakorlatilga bérmit megvehetek, megyek ide-oda utazgatni. Ez tök jó, és tényleg kényelmes így az életem.

DE, és itt a nagy DE! Magányos vagyok. Nagyon nagyon magányos, és a sok szép dolog amit veszek, csak ideig-óráig boldogítanak.

VOlt idő, amikor vőlegényem volt. Egy koszladt kis albérletben laktunk a belváros hugyos utcái közt, és minden fillért meg kellett számolnunk. Sose voltam olyan boldog, mint azokban az időkben.

Őszintén úgy gonodlom, hoyg az igazi boldogsághoz szükség van az anyagiakra és a szeretetre is. De ha választanom kéne, akkor az összes vagyonomat odaadnám csak egy napért cserébe azokból az időkból, amíg még boldog voltam...

2015. márc. 18. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!