Elvárható egy apától, hogy ha sikeres az MLM rendszerben és jól keres, hogy ingyen és önzetlenül adjon terméket a gyerekének?
62 éves az apa, és 38-40 évesek a gyerekei. Követelőzésről nincs szó.
Lehet elvárása az apának cserébe, hogy jöjjön el előadásokra?
nekem természetes lennek, hogy adjam a terméket ha már ezzel foglalkozom...előadás látogatást nem kérnék érte..
ha apuka ügyvéd és a gyereknek jogi segítség kell akkor azt is kiszámlázza? ugyanaz....
"ha apuka ügyvéd és a gyereknek jogi segítség kell akkor azt is kiszámlázza? ugyanaz"
Kár, hogy az egyik esetben az idődet, másik esetben egy 3. fél anyagi javát értékesíted. Tényleg teljesen ugyanaz.
Egyébként nem várható el.
Ha én jól élnék belőle, akkor a gyerekemnek (és családjuknak) ingyen adnám. Egyszerűen szeretetből.
Ha nekem ez csak egy kis mellékes lenne, akkor beszerzési áron.
És semmiféle elvárásom nem lenne, hogy ott üljön az előadásokon.
"Elvárható egy apától, hogy [...] ingyen és önzetlenül adjon terméket a gyerekének?"
Igen, amilyen mértékben és értékben elvárható ez bármilyen apától. Ha apukától elvárná a gyerek, hogy apuka adjon neki napi/havi/évi x ezer forint értékben ajándékot, úgy elvárhatja ebben az értékben a terméket is.
Bár szerintem NEM ELVÁRHATÓ egyik szülőtől sem, hogy akármilyen mértékben támogassa felnőtt gyerekeit. Ha segíti, és persze sok szülő segíti, köszönet és hála jár érte.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy az apuka jól él-e vagy sem, illetve hogy mivel keresi a kenyerét.
Márpedig az ügyvédi segítség az ugyanaz. Sokan a szellemi munkát nem nézik semmibe. De amíg én a gyerekemnek dolgozom, addig nem keresek pénzt. Mert addig nem egy fizető ügyféllel foglalkozom.
Ami pedig a kérdést illeti. Nem elvárható egyik fél oldaláról sem semmi.
Mert, akkor már nem feltétel nélküli szeretetről van szó.
Én soha nem várok el semmit sem azért amit adok és azt sem várom el, hogy nekem adjanak bármit is.
Nagyon régóta nem kaptam már pénzt a szüleimtől, pedig tudnának adni. Nem is várom el. Amikor rászorultunk, akkor is csak a végső esetben hívtam fel anyumat vagy épp ő kérdezett rá, hogy kell-e pénz, mert tudta, hogy kell. De sosem vártam el, hogy adjanak. Szerintem inkább szégyen, hogyha valaki ezt elvárja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!