Azok, akik azt gondolják, egy gazdag családban felnövő gyerek nem kap elég szeretet! Mégis, honnan jön ez?
Szerintem ez rettenetesen buta gondolkodásmód, és csak a szegények nyugtatják vele magukat.
Persze, én is láttam már olyat, hogy a gazdag szülő azt hiszi, azzal, hogy mindent megvesz a gyereknek, a szeretetet is elintézi, de szegényt is eleget láttam, akik nagyjából sz**nak a gyerek fejére.
Nemrég olvastam itt egy választ, onnan jutott eszembe. Saját példámon is tudom mondani, hogy azért, mert a szülők gazdagok, a szeretet sem marad el.
Aki valóban szereti a gyerekét az pénztől függetlenül próbál értelmes és normális embert faragni belőle. A gazdagoknak sokszor kissé megfurcsul a világnézetük, aztán az ilyenek gyerekei jönnek a gyikre 15 év múlva, hogy mennyire elcseszett az élete pedig jó családból származik ám.
Ez van, ennek ellenére bizonyosan vannak olyan jómódúak is akik ésszel nevelik a gyereket és nem pénzzel.
Első, ez hülyeség.
Mindent meg tudsz adni a gyerekednek, ez igaz, de emellé magát őt sem hanyagolod el... Akiknek meg változik a nézetük a pénztől, azok minden bizonnyal nem voltak rá felkészülve, esetleg szegény családból jöttek és azt hiszik, most hogy van pénz, övék a világ...
Nem feltétlenül ez a normális.
Lehet, hogy a szegények ezzel vígasztalják magukat, de attólmég van alapja. Én mindig mindent megkaptam, amire csak szemet vetettem, mert volt pénzünk. De nem a fáról szedtük, apám 2 munkahelyen dolgozott meg érte, anyám mondjuk csak egyen. Apámat általában heti 2 napot láttam, mert csak napközben volt 2-3 órákat otthon két munka között. Ma már tudom, hogy szeretnek, de 13 évesen még depressziós voltam, hogy engem nem szeretnek otthon.
Nem mondom, hogy ez mindig így van, de van alapja annak, hogy így terjedt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!